Bankomat pro řidiče už funguje i v Brně, přijímá také vklady

pk | rubrika: Aktuality | 14. 11. 2019
Bankomat pro řidiče už funguje i v Brně, přijímá také vklady

Komerční banka zprovoznila svůj čtvrtý drive-up bankomat, a to na čerpací stanici Benzina v Brně na Zvonařce. Řidiči můžou vybírat nebo vkládat peníze přímo z okna auta, a to včetně dodávek.

První „průjezdný bankomat“ zprovoznila v červenci 2018 v pražských Holešovicích, další pak v Hradci Králové a Ostravě – všechny na čerpacích stanicích Benzina.

„Kromě výběru hotovosti přijímají i vklady, což oceňují zejména podnikatelé, kteří nemusí chodit s tržbou na pobočku nebo hledat jiný vkladový bankomat,“ říká mluvčí Komerční banky Pavel Zúbek.

Oproti průměrným vkladům na všech vkladových bankomatech KB jsou u drive-up přístrojů zhruba 1,5krát vyšší. I průměrná výše výběrů je o něco vyšší než v tradičních bankomatech. „Všechny sledované parametry mají stále rostoucí tendenci,“ dodává mluvčí.

Síť bankomatů Komerční banky je s 800 přístroji třetí největší v Česku. Na skoro polovině z nich už lze také vkládat hotovost. „Z našich bankomatů klienti denně vyberou přes 370 milionů korun a za stejnou dobu do nich vloží přes 170 milionů,“ upřesňuje Zúbek.

„Kromě rozšiřování bezkontaktních bankomatů máme z tuzemských bank největší počet vkladových bankomatů. Díky nim se v současné době již více než 50 procent hotovostních operací realizuje mimo pokladní přepážku,“ říká Vladimír Jeřábek, člen představenstva Komerční banky.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.