KB přidává na bankomaty čtečky. Bezkontaktní jsou bezpečnější

jih | rubrika: Aktuality | 29. 8. 2019

Komerční banka doplňuje své bankomaty o bezkontaktní čtečky karet. Bez zasunutí platební karty do přístroje si už lze vybrat na 222 z celkového počtu 789 bankomatů Komerční banky. Na konci roku chce mít až 300 bankomatů s touto funkcí.

„Bezkontaktní způsob nejenže zrychluje realizovanou operaci, ale především zajistí, že klient má svou kartu neustále u sebe pod kontrolou a odpadá tak možnost případného zadržení karty ve chvíli, kdy si ji klient například zapomene odebrat ze čtečky karet bankomatu. Jedná se v tuto chvíli o nejbezpečnější řešení, jak zamezit případnému zneužití platební karty na bankomatu,“ říká Vladimír Jeřábek, člen představenstva KB.

Banka připravuje také bezkontaktní výběry pomocí chytrých telefonů nebo hodinek. Tato služba bude k dispozici v průběhu září na všech bankomatech s bezkontaktní čtečkou karet.

Komerční banka chce také do konce roku 2019 navýšit počet vkladových bankomatů ze současných 369 až na 400.

Bezkontaktní výběry umožňují i přístroje dalších bank. V roce 2017 je spustila Air Bank, pak ji následovaly ČSOB (Poštovní spořitelna), Moneta, Raiffeisenbank, Česká spořitelna a Fio. Podle březnového průzkumu Aktuálně.cz bylo touto technologií vybaveno přes 1900 bankomatů, což je asi třetina bankomatové sítě v Česku

Výhodou bezkontaktních výběrů („pípnutím“ kartou nebo nálepkou) je rychlost a větší bezpečnost – kartu nejde ve čtečce okopírovat, bankomat ji ani nemůže „spolknout“. Při bezkontaktním placení obecně se také karty méně opotřebovávají a vydrží tedy déle.

Česká spořitelna v červenci oznámila, že bezkontaktně lze vybrat hotovost už z více jak 500 jejích bankomatů. Do konce letošního roku by bezkontaktní výběry měla umožňovat téměř polovina ze všech 1473 bankomatů spořitelny.

Už to víte? Změny v placení na internetu: SMS už nestačí

Nezapomeňte na cestovní pojištění!

Srovnáme i sjednáme

Čekají vás cesty? Potřebujete se na chvíli se utrhnout a vyletět ven z rodné kotlinky?

Určitě se vám bude hodit cestovní pojištění. Stojí pár korun, ale když se něco stane, může pro vás mít hodnotu milionovou.

Rádi pomůžeme s porovnáním cestovka, aby vyhovovalo vaším potřebám, a přitom bylo levné. A budete-li chtít, rovnou ho tady můžete za pár minut online sjednat.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services