Na všech pobočkách pošty už zaplatíte kartou

jih | rubrika: Aktuality | 2. 7. 2019

Bankovní kartou už zaplatíte na všech zhruba 3200 pobočkách České pošty. Platí to od začátku července. Dosud šlo kartou platit jen na 750 poštách, informuje agentura ČTK.

Státní podnik vybavil všechny své pobočky novými bezkontaktními terminály. Na poskytování finančních služeb dlouhodobě spolupracuje s ČSOB.

Proč to trvalo tak dlouho? Podle generálního ředitele České pošty Romana Knapa by se za dřívějších podmínek po rozšíření na všechny pobočky staly některé služby a produkty ztrátovými.

„Vyjednávání lepších podmínek zabralo nějakou dobu a nyní mohu říct, že už to jde,“ řekl Knap.

Nové terminály byly do pobočkové sítě instalovány od listopadu roku 2018 do června roku 2019. „I když se doba instalace zdá dlouhá, je třeba si uvědomit, že 110 technikům zákaznických služeb prošlo pod rukama celkem 7719 terminálů, které jsou v evidenci České pošty. Náklady spojené s platbou kartou hradí v plné výši Česká pošta. Díky snížení nákladů bylo možné ve stejném objemu vynaložených prostředků pokrýt více poboček včetně pošt Partner,“ řekl obchodní ředitel pošty Martin Vránek.

V současnosti Česká pošta akceptuje jen karty Visa a Mastercard, které v Česku pokrývají drtivou většinu trhu. „V případě potřeby je v budoucnu možné další rozšíření na další asociace jako American Express a Diners Club,“ říká Matyáš Vitík, mluvčí pošty.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services