Dvě ceny pro jednoho

Dvě ceny pro jednoho
Nejlepší web mezi nákupními úvěrovými kartami byl vybrán. Milým překvapením pro vítěze může být, že není jen favoritem odborné poroty, ale odnáší si i čtenářskou cenu.
Co byste čekali od prezentací nákupních úvěrových karet? Informace pro zájemce? Elektronickou žádost o kartu? On-line výpisy a další služby pro držitele? Splnění všech těchto přání zůstává stále hudbou budoucnosti. Podrobné informace o kartě a rady jak ji získat najdete všude, s možností o ni ihned na stránkách požádat je už to horší a on-line služby jsou i dnes, v internetové době, výjimkou. Platí to bohužel i o dnešním vítězi – Maxim kartě. Držitel této karty asi její webové stránky moc nevyužije, tedy kromě situace, kdy se chce podívat na poplatky. Je to s podivem, protože vydavatel karty, HVB, míří na vyšší příjmové skupiny, kde je dnes internetová gramotnost velmi vysoká a možnost kontrolovat co se děje na kartě přes internet by určitě řada klientů uvítala. Karty ze zbývajících hodnocených webů jsou určeny především lidem s nižšími příjmy a tak tam tyto on-line možnosti naopak spíše překvapí, určitě se ale i tam stanou v budoucnu nutností. A teď už dost úvah a vzhůru k předávání cen.

Je stříbrná OK?

Druhé místo z pohledu odborné poroty si vysloužily stránky nejrozšířenější české úvěrové karty - OK karty. Samotné stránky jsou plně integrovány do webu mateřské GE, mají její styl, což sice omezuje kreativitu stránek ale určitě nesnižuje jejich úroveň. Prezentace využívá naplno možností internetu – umožňuje elektronicky o kartu požádat či zjistit si dostupný (stále ještě neutracený) zůstatek.

Čtenáři už ale z webu OK karty tak jako odborná porota nadšení nebyli – 17 procent hlasů stačilo jen na čtvrté místo.

Stránky bez Aury

Nepříliš kreativní, kulhající vzadu za weby svých bratříčků (karet společnosti Cetelem) v sousedních zemích. Celý problém stránek Aura karty asi bude ve faktu, že cílová skupina těchto karet je asi na internetu hledat nebude. Lze si tak vysvětlit i fakt, že stránky karty nejsou zaregistrovány v žádném vyhledávači, ani na ně neběžela žádná kampaň. Na kráse jim nepřidá ani minimum grafiky, která navíc umocňuje dojem těžkého amatérismu. Tak asi působily i na naše čtenáře, kteří ji s pouhými 13 procenty hlasů nechali na posledním místě. Porota nakonec tak přísná nebyla a udělilal jim průměrné třetí místo.

Bramborová YES karta

Neotřelé, kreativní, celkově však nedotažené a stagnující, již dlouhou dobu stejné stránky. Vypadá to jako započatý, ale nikdy nedodělaný projekt. Na úvodní stránce je jeden ze čtyř rohů prázdný a již dlouho čeká na svého obyvatele. Celý problém ale může být ve faktu, že kartu nemůžete získat jako běžní smrtelníci, je určena pouze pro (pravděpodobně již prověřené) klienty společnosti HomeCredit. Proč se tedy snažit propagovat něco, co si zájemce ani nemůže hned pořídit. Pokud jste ale muž a příznivec Jany Štefánkové, můžete si na stránkách pořídit aspoň něco pro zábavu – stáhněte si televizní reklamu, ve které vystupuje Jana nahá. Doporučuji zvolit non-flash verzi stránek a použití pravého tlačítka myši (volba Uložit cíl jako) a obrňte se trpělivostí, server, kde je 2MB klip umístěn je dost pomalý.

Nahota ale stránkám moc nepomohla při hodnocení poroty – čtvrtá bramborová medaile není hezká vizitka. Čtenáři byli jen o něco méně přísní a s 19 procenty hlasů pomohli YES kartě ke třetímu místu.

MAXIMální výsledek

- BEST WEB 2002 -
CENA POROTY A ČTENÁŘŮ PENÍZE.CZ

Cenu poroty serveru Peníze.cz i Cenu čtenářů za nejlepší webovou prezentaci nákupní úvěrové karty roku 2002 získává Kreditní karta Maxim.

Web karty, ještě loni samostatný, nyní je však již plně integrován do situ vydávající HVB se líbil a porota mu udělila zlatou. Navíc se vzácně shodla i s našimi čtenáři, z nichž 27 procent označilo microsite Maxima za nejlepší. Vzhled stránek je stejný pro všechny pobočky HVB ve střední Evropě, to jim ale určitě nebere na kreativitě a originalitě. Co webu ale rozhodně chybí jsou jakékoliv on-line služby, můžete si pouze stáhnout formuláře žádosti o kartu.

Celkem Chabé Stránky

Webová prezentace jediné české kreditní karty s logem MasterCard electronic je skutečně slabá. Tento dojem potvrzují především známky odborné poroty, která webu nadělila známku 3,29, což je hodně podprůměrné. Výhrady byly jednoduché: mdlé a nevýrazné barvy, žádná kreativita, téměř žádná grafika a celkový dojem narychlo dělané prezentace. Tento názor ale pravděpodobně nesdílejí čtenáři, jejichž hlasování vyneslo stránkám CCS Kredo druhé místo.

Vysvědčení hodnocených webů (známky jako ve škole)

Kdo hodnotil

OK Karta

Aura karta

Yes karta

Maxim karta

CCS Kredo

Jan Žáček

1,57

2,21

2,14

1,43

2,21

Odborná porota

1,97

2,54

3,00

1,63

3,29

Průměr poroty

1,77

2,38

2,57

1,53

2,75

Hlasování čtenářů1

17

13

19

27

24

Vysvětlivky: 1) procento z celkových hlasů čtenářů

Chcete mobil zadarmo?

Pokud ano, hlasujte a při troše štěstí jeden vyhrajete. Z druhého letošního kola si nový telefon odnesou - Simona Houšťová z Neratovic, Petr Janoušek z Ostravy - Zábřehu a Zdeněk Horák z Čáslavi. Všem výhercům gratulujeme.

Příští týden se můžete těšit na zahájení pátého kola soutěže Best web 2002, které věnujeme internetovým prezentacím penzijních fondů.

Souhlasíte s hodnocením porotců serveru Peníze.CZ i se čtenářskými hlasy? Pro koho byste hlasovali vy? Myslíte si, že je hodnocení objektivní - a pokud ne, proč? Napište nám, vaše reakce jsou pro naši práci důležité.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-29
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

C elkem C habé S tránky

23. 8. 2002 | Jan Žáček

C elkem C habé S tránky

Nepříliš kreativní s malým množstvím informací a žádnými on-line službami, takový je web nejmladší české kreditní karty.

Maximovi do maxima ještě něco chybí

16. 8. 2002 | Jan Žáček

Maximovi do maxima ještě něco chybí

Moderní, kreativní a graficky dobře provedené stránky první kreditní karty v Čechách jsou sice plné informací, ale za konkurencí silně kulhají v nabídce (lépe řečeno nenabídce) on-line... celý článek

Kartu YES, webové stránky NO

9. 8. 2002 | Jan Žáček

Kartu YES, webové stránky NO

Internetová prezentace splátkové YES karty je pouhým letákem přeneseným na internet. Uživatelé těchto karet asi internet nepoužívají, jinak by si jejich vydavatel nemohl dovolit tak... celý článek

Stránky Aura karty postrádají auru

2. 8. 2002 | Jan Žáček

Stránky Aura karty postrádají auru

Nepříliš kreativní s téměř amatérskou grafikou, naštěstí alespoň plné informací. Tato stručná fakta nejsou dobrou vizitkou pro druhou nejpoužívanější úvěrovou kartu v Čechách...

Stránky O.K. karty jsou O.K.

26. 7. 2002 | Jan Žáček

Stránky O.K. karty jsou O.K.

Vzhůru do čtvrtého kola letošního ročníku soutěže Best web 2002. V tomto kole budeme hodnotit stránky úvěrových karet. Můžeme si to dovolit, protože každá z těch velkých má svůj microsite.... celý článek

Partners Financial Services