Pavel Kohout: PROČ MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ PROHRÁLO S ODBORÁŘI

Pavel Kohout | 25. 2. 2011
Pavel Kohout: PROČ MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ PROHRÁLO S ODBORÁŘI
Dnes mi po rozhovoru s jedním odborovým předákem došlo, proč ministerstvo prohrálo takřka na celé čáře. Za prvé, odboráři si najali profesionální agenturu. Ta sice zvolila agresivní strategii, která pobouřila širokou veřejnost heslem „náš exodus, váš exitus“ – ale pomohla odboráře koordinovat a nastolila problém. A hlavně diktovala tón dialogu. Ministerstvo se vzmohlo jen na reakci.

A ta byla neprofesionální, nekoordinovaná a odboráře jen povzbudila. „Na jedné straně se tvářili, jakoby nic,“ vyprávěl odborář, „ale na straně druhé mermomocí přesvědčovali, slibovali, ba i vyhrožovali, jen ať zůstaneme a výpovědi stáhneme.“

To byla chyba. Ministerstvo tak dalo najevo svoji slabost. Je dost možné, že důsledný a konzistentní postoj ministerstva by odpor odborářů rozložil. „Dobrá, jsme svobodná země. Dejte výpovědi. Jděte, kam vás srdce táhne. Nevadí, na vaše místa přijdou jiní“ – kdyby ministerstvo vedlo dialog tímto způsobem, asi by vyhrálo.

Jenomže to by chtělo někoho formátu Margaret Thatcherové. Na začátku její vlády nefungovala téměř polovina nemocnic a ambulantní péče byla v rozkladu. A zhroutila se Británie? Kdepak.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services