Pavel Kohout: EVROPSKÉ PANÁČKOVÁNÍ PŘED DIKTÁTORY

Pavel Kohout | 21. 2. 2011
Pavel Kohout: EVROPSKÉ PANÁČKOVÁNÍ PŘED DIKTÁTORY
Libyjský diktátor Muammar Kaddáfí údajně uprchl v obavách z revoluce. Václav Klaus připomněl, že Kaddáfí ještě nedávno sám vedl summit EU-Afrika a právě příliš vřelý vztah západní Evropy k libyjskému diktátorovi by se teď mohl EU vymstít. „Prezidenti či premiéři zemí střední a východní Evropy se vůči tomuto panu předsedajícímu summitu chovali velmi opatrně a obezřetně. Ale když jsem viděl, jak velmi přátelsky se vůči panu Kaddáfímu chovali někteří prezidenti a premiéři západní Evropy, tak to myslím, že teď budou mít problém oni,“ poznamenal Klaus.

Podléhám pokušení a cituji jeden vlastní článek ze srpna 2004: „Těžkou vahou v evropské (nejen francouzské) politice je i ropa. Korupční vztahy vlád a ropných společností jsou široce známé. Evropští státníci proto doslova panáčkují před arabskými diktátory. Vzpomeňme na Romana Prodiho před Muammarem Kaddáfím. Ovšem teprve společná zahraniční politika spojená s přijetím evropské ústavy umožní radikálním islamistům vodit všechny evropské ministry zahraničí najednou jako jediného kašpárka.“

Až Egypt, Libyi a podobné státy ovládne Muslimské bratrstvo, budou panáčkovat neméně horlivě než panáčkovali před výstředním libyjským plukovníkem.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Partners Financial Services