Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 2. 1. 2023 | 5 komentářů
Odměna 3000 Kč jen za zkoušku, láká banka. Podmínku splníte snadno

Zdroj: Shutterstock

Všem novým klientům, kteří si od 2. ledna otevřou v Raiffeisenbank jakýkoliv běžný osobní účet, banka pošle 500 korun po dobu šesti měsíců. Stačí aspoň třikrát měsíčně zaplatit debetní či kreditní kartou.

Nová akce patří k nejatraktivnějším na trhu v porovnání s bonusy, s nimiž banky přišly v posledních letech – co do výše odměny a podmínek jejího získání. Ani podrobná pravidla neobsahují žádné háčky, které by zájemce nepříjemně překvapily. 

Účet si lze založit online (nebo osobně na pobočce), základní varianta nazvaná Chytrý účet je bez poplatků a bez závazků. Odměnu dostane nový klient, kterému je aspoň 18 let a neměl v posledním půl roce žádný jiný účet v Raiffeisenbank. Podmínku minimálně tří plateb kartou splní jednoduše: počítají se prakticky jakékoliv platby v jakékoliv výši. Může tedy jít o platby u terminálu v prodejně („kamenný obchod“) nebo na internetu, debetní nebo kreditní kartou…

Pozor jen na to, aby se platby stihly v příslušném kalendářním měsíci také zaúčtovat – tedy aby je banka skutečně odepsala z účtu (nejen zablokovala). Splnění podmínky proto není dobré nechávat až na konec měsíce. Zaúčtování obvykle trvá dva až tři dny – kdo chce předejít tomu, že narazí na pomalejšího obchodníka, měl by raději včas udělat víc plateb u různých obchodníků.

Při splnění podmínek za kalendářní měsíc – aspoň tři zaúčtované platby kartou – pak banka připíše na účet odměnu 500 korun nejpozději do 15. dne následujícího měsíce. Klient může získat maximálně 3000 korun, když podmínku splní v každém ze šesti měsíců za sebou.

Základní varianta účtu v Raiffeisenbank – jmenuje se Chytrý účet – je bez paušálu za vedení účtu, neplatí se ani za debetní kartu nebo jiné základní služby. Zdarma jsou všechny výběry ze všech bankomatů v Česku i v zahraničí (to nevylučuje případný poplatek na straně provozovatele bankomatu v cizině) a všechny tuzemské bezhotovostní převody a SEPA platby (převody eur v zemích EU a některých dalších evropských státech).

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám pravidelně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Lepší varianta – Aktivní účet – přijde na 49 korun měsíčně. Oproti Chytrému účtu nabízí jednu debetní kartu navíc (celkem tedy dvě), v ceně je i kreditní karta. Multiměnová funkce umožňuje vést účet až v 18 různých měnách zároveň, což může snížit kurzové ztráty. V ceně paušálu je také jedna příchozí nebo odchozí zahraniční platba měsíčně nad rámec SEPA plateb – tedy typicky převod jiné měny než euro nebo jinde než v Evropském hospodářském prostoru.

Akce se týká také nejlepších variant účtů v Raiffeisenbank pod názvem Prémiový a Exkluzivní. Odměnu dostanou i studenti od 18 do 26 let ke studentskému účtu.

Jednu z nejvýraznějších odměn pro nové klienty dál nabízí i služba Skip Pay, za kterou stojí ČSOB: lidé, kteří si založí ověřený účet Plus u Skip Pay, dostanou v rámci marketingové akce až 1500 korun na první nákup prakticky kdekoliv, při dalším používání karty mohou získat dalších 1000 korun.

Mezi nejštědřejší dlouhodobě patří bonus od Monety: za vyzkoušení Tom účtu Plus dává jednorázově 1000 korun – stačí zaplatit kartou v součtu aspoň 1000 korun do konce měsíce následujícího po založení účtu.

UniCredit Bank aktuálně nabízí novým klientům vrácení tří procent z plateb kartou po dobu jednoho roku (maximálně 500 Kč měsíčně, tedy 6000 Kč za rok) a dvanáct lístků do sítě multikin CineStar zdarma. K účtům Open a Top, jejichž vedení však není automaticky bez poplatků, dá také balíček produktů Procter and Gamble v hodnotě 2500 Kč.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na FacebookInstagram nebo Twitter a neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! 

Naučte se penízeZdroj: peníze.cz

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+318
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Co chystá vaše banka v roce 2023. Přijde další velká věc?

27. 12. 2022 | Olga Skalková

Co chystá vaše banka v roce 2023. Přijde další velká věc?

Všech čtrnáct bank, které nabízejí služby běžným klientům, přibližuje své plány a očekávání v novém roce.

Tyhle koruny si vyměňte. V peněženkách zůstávají neplatné miliardy

22. 12. 2022 | Gabriel Pleska

Tyhle koruny si vyměňte. V peněženkách zůstávají neplatné miliardy

Lidé mají pořád mají v peněženkách miliony neplatných bankovek, připomíná Česká bankovní asociace. Co s nimi?

Speciální známky pro nové klienty. Banka chystá dárek

16. 12. 2022 | Petr Kučera

Speciální známky pro nové klienty. Banka chystá dárek

Noví klienti ČSOB Poštovní spořitelny, kteří si v průběhu ledna a února 2023 sjednají Poštovní účet, dostanou na uvítanou dárek v hodnotě až 184 korun: sešitek s osmi kusy poštovních... celý článek

Raiffeisenbank: Spojení s Equa se povedlo. Chystáme další vylepšení

13. 12. 2022 | Olga Skalková | 7 komentářů

Raiffeisenbank: Spojení s Equa se povedlo. Chystáme další vylepšení

Rozhovor s Vladimírem Kreidlem, členem představenstva Raiffeisenbank, o migraci klientů Equa bank a dalších plánovaných novinkách.

Nejlepší spoření už začíná sedmičkou. Nové porovnání

8. 12. 2022 | Petr Kučera

Nejlepší spoření už začíná sedmičkou. Nové porovnání

Jak co nejlíp ochránit úspory před inflací, když je potřebujete mít snadno po ruce a nechcete zkusit investice? Máme aktuální žebříčky spořicích účtů a termínovaných vkladů.