Speciální známky pro nové klienty. Banka chystá dárek

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 16. 12. 2022

Noví klienti ČSOB Poštovní spořitelny, kteří si v průběhu ledna a února 2023 sjednají Poštovní účet, dostanou na uvítanou dárek v hodnotě až 184 korun: sešitek s osmi kusy poštovních známek kategorie B.

Motivem každé známky je obrázek chameleona, kterého skupina ČSOB od února 2021 používá ve svých reklamních a marketingových kampaních.

Známky nebude možné zakoupit v rámci volného prodeje. Všechny mají písmeno B pro takzvané ekonomické psaní. To ještě letos v říjnu přišlo na 19 korun, od listopadu do konce ledna stojí 21 korun, po druhém zdražení to od února bude 23 korun.

známka ČSOB Poštovní spořitelna chameleon
známka ČSOB Poštovní spořitelna chameleon

Klikněte pro zvětšení. Zdroj: ČSOB

Na vydání známek samozřejmě spolupracuje Česká pošta. Mají být „oslavou vynikající spolupráce skupiny ČSOB a České pošty,“ říká Aleš Blažek, generální ředitel skupiny ČSOB.

Značka Poštovní spořitelna funguje od roku 1991, ČSOB ji získala v roce 2000 při převzetí IPB. V roce 2010 se ČSOB pokusila značku Poštovní spořitelna omladit, měl ji postupně nahradit název Era. V roce 2017 se banka naplno vrátila k původnímu názvu.

Na začátku roku 2019 ČSOB oznámila, že značku Poštovní spořitelna postupně utlumí, protože dál nechce tříštit síly. V posledních třech letech se mimo jiné sjednotilo elektronické bankovnictví, obsluha klientů i produktová nabídka. Spojování vyvrcholilo letos, kdy se Poštovní spořitelna přejmenovala na ČSOB Poštovní spořitelnu a dosavadní červené logo vyměnila za modré.

Skupině ČSOB se v roce 2017 podařilo prodloužit smlouvu se státní poštou na další desetileté období počínaje rokem 2018. Díky ní může ČSOB exkluzivně nabízet základní finanční služby na poštovních pobočkách. Kromě toho má na poště ještě specializovaná obchodní místa, kde si lidé mohou zařídit i další služby jako například produkty ČSOB Pojišťovny.

Prohlídka terária ČSOB

Máme je všechny! Pojďte si prohlídnout chameleony od ČSOB. Běžní chameleoni mají lepkavý jazyk, tihle jsou lepkaví zezadu. Při prohlídce terária se dozvíte, jak zanedlouho zázračně stoupne jejich cena.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.