Air Bank má milion klientů. Oslaví to slevou

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 21. 3. 2022 | 23 komentářů
Air Bank má milion klientů. Oslaví to slevou

Zdroj: Air Bank

Air Bank dnes oznámila, že má už milion klientů. Podařilo se jí to po necelých deseti a půl letech fungování – na trh vstoupila 22. listopadu 2011. Každý rok tak v průměru roste o sto tisíc klientů.

Překonání milionové hranice oslaví banka s klienty. V mobilní aplikaci si mohou aktivovat odměnu, která jim vrátí na účet 35 korun, když o tomto víkendu zaplatí kartou Air Bank v restauraci, kavárně nebo hospodě. Pozvání na „jedno povzbuzující“ platí od páteční 17. hodiny do nedělní půlnoci.

„Normálně bychom slavili milion klientů. Když ale vidíme, co se děje ve světě, přijde nám důležitější poděkovat vám všem, kdo pomáháte. Dejte si na nás pivo nebo cokoliv, co máte rádi, odpočiňte si a držte se,“ píše banka v aplikaci.

Banka teď pracuje na „zpřístupnění svých služeb klientům z řad živnostníků a dalších OSVČ“, napsala bez bližších podrobností. „Díváme se, jak bychom našim současným i budoucím klientům z řad živnostníků mohli zjednodušit jejich podnikání. V tuto chvíli máme rozpracováno několik variant a budeme se rozhodovat, jakou cestou se nakonec vydáme. Podrobnosti rádi sdělíme ve chvíli, až budeme znát finální podobu,“ říká k dalším plánům mluvčí Jana Pokorná.

Podnikající fyzické osoby mohou už nyní využívat běžný účet Air Bank, přestože oficiálně nejde o podnikatelské konto (čtěte víc: Musí mít OSVČ podnikatelský účet?). Služby pro právnické osoby – tedy typicky obchodní společnosti nebo neziskové organizace – Air Bank nenabízí.

Air Bank vstoupila na trh v listopadu 2011 s běžným a spořicím účtem. Postupně přidala spotřebitelské půjčky, hypotéky a přes partnery také investice, pojištění nebo důchodové spoření. K loňskému 1. prosinci dokončila sloučení se společností Benxy, provozovatelem služby Zonky. Air Bank patří do skupiny PPF, chystá se její sloučení s Monetou

Zdroj: Air Bank

Ať jste v obraze

Zdroj: Shutterstock

Za největší v Česku se dál mohou označovat dvě banky. První skupina má nejvíc klientů, druhá spravuje největší objem peněz. 

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz


„Netušili jsme, že Sberbank je ruská banka,“ říkají teď někteří její klienti. Nejen pro ně máme přehled majitelů.

Kdo vlastní banky v Česku a které jsou opravdu české. Přehled

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+34
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 23 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

21. 3. 2022 13:57

Air bank? To jsou ti podvodnici, co tvrdili, ze na sporicim uctu budou vzdy v top 3?

+78
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

21. 3. 2022 16:35, Škodolibka domácí

Fakt se to jmenuje Air bank? To jako že vaše peníze vyletí do luftu?

-7
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (23 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Air Bank, banka, slevy

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Nová Partners Banka má po prvním měsíci 22 tisíc klientů

8. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Nová Partners Banka má po prvním měsíci 22 tisíc klientů

Partners Banka získala za první měsíc ostrého provozu přes 22 tisíc klientů. Uložili si u ní více než 4,1 miliardy korun.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek