Komerčka zdraží služby, které nešetří přírodu. I některé další

Petr Kučera | rubrika: Co se děje | 4. 2. 2022 | 18 komentářů
Dubnová změna sazebníku nepotěší hlavně klienty, kteří chodí na pobočku. Radost ale může udělat dětem.
Komerčka zdraží služby, které nešetří přírodu. I některé další

Zdroj: KB

Klienty Komerční banky čekají od dubna vyšší poplatky za platební příkazy na pobočce. Připlatí si také za výběr, vklad či výměnu hotovosti u přepážky. Banka zdraží i informační SMS nebo bezpečnostní schránky. Naopak odchozí platba z dětského účtu bude nově zdarma.

Služby na pobočce a práci s hotovostí postupně zdražují i ostatní banky – mají s nimi výrazně vyšší náklady než s elektronickými pokyny. Komerční banka si pro zvýšení poplatků tentokrát připravila ještě jiné vysvětlení. 

„Své služby stále zdokonalujeme a usilujeme o jejich maximální digitalizaci. Tím šetříme Váš čas a peníze, ale také životní prostředí, na kterém nám tolik záleží. Proto u vybraných služeb, jež přírodu nešetří, a u některých dalších dochází ke zvyšování poplatků,“ píše klientům v úvodu oznámení o změnách v sazebníku.

Za papírové příkazy k tuzemské i SEPA platbě zaplatí klienti od dubna 100 korun místo dosavadních 85 korun. Stejná cena na ně čeká i při papírovém zřízení či změně trvalých příkazů, povolení inkasa (včetně SIPO) a automatických převodů.

Tipy pro lovce odměn

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Příkazy zadané přes telefonní Expresní linku KB nově vyjdou na 60 korun místo dosavadních 40 korun.

Poplatek za výběr hotovosti na pobočce (ve stejné měně jako účet) od dubna zdraží na 100 Kč z dřívějších 80 Kč. Kdo má zájem o více než 100 kusů mincí, připlatí si 5 % z jejich hodnoty, přinejmenším však 120 Kč (dosud 3 % a minimálně 100 Kč). Stejně tak zdraží i vklad hotovosti s více než 100 kusy mincí.

A připlatí si i zájemce o výměnu roztříděných bankovek či mincí nad 100 kusů jedné nominální hodnoty: nově 7 % místo 5 %, minimální poplatek 200 Kč zůstává.

Dráž vyjde také odeslání vyžádaných informačních SMS (netýká se potvrzování příkazů).

Výrazně stoupne cena za pronájem bezpečnostních schránek – zhruba o třetinu až dvě pětiny.

Příjemnou zprávu má banka k dětskému kontu MůjÚčet Junior. Od dubna zruší poplatek šest korun za každou odchozí platbu, nově budou zdarma. Se zrušením stejného poplatku u konta MůjÚčet pro dospělé zatím dubnová změna ceníku nepočítá.

Zdroj: KB

První část přehledu. Klikněte pro zvětšení.

Zdroj: KB

Druhá část přehledu. Klikněte pro zvětšení.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 18 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

4. 2. 2022 7:58, Václav

A už se také těším, jak vlastníci a vysocí manažeři KB, kteří mají roční uhlíkovou stopu větší než jejich klienti za celý život, opouštějí svá předimenzovaná sídla, soukromé jachty a letadla, prodávají svá luxusní vysokoobjemová vozidla a začnou jezdit na kole, nosit konopné oblečení a žrát kořínky s červama. Jinak by se přeci chovala KB zcela pokrytecky a to přeci nechce, žejo? Žejo?!

+81
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (18 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.