Sberbank dá novým klientům dárek, má narozeniny

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 11. 11. 2021 | 4 komentáře
Sberbank dá novým klientům dárek, má narozeniny

Zdroj: nikolpetr/Shutterstock

Všichni, kdo si v pátek 12. listopadu založí nový účet u Sberbank, dostanou dárek 180 korun. Banka totiž oslavuje 180 let od svého založení.

Pro získání narozeninového bonusu 180 korun si stačí na některé z poboček sjednat nový osobní nebo firemní Fér účet ve variantě Plus nebo Extra a požádat o vydání debetní platební karty.

Už od loňska mají noví klienti nárok na roční odměnu 1234 korun, pokud budou účet aktivně využívat (podmínkou je, že jim každý měsíc přijde na účet přinejmenším 12 345 korun a současně aspoň pětkrát zaplatí kartou). Tato akce dál pokračuje.

Stávající klienti se mohou v listopadu zapojit do soutěže o mobilní telefony Samsung A52s. „Do soutěže bude zařazen každý klient, který má staženou aplikaci M-Token a aktivně jí používá. A proč Samsung? Protože zároveň chceme propagovat mobilní platby přes Google Pay,“ vysvětluje Jan Hainz, šéf marketingu a komunikace Sberbank.

V rámci dlouhodobé spolupráce s Českým svazem ochránců přírody letos zasadí zaměstnanci Sberbank 180 ovocných stromů starých odrůd, které pomáhají vracet zpět do krajiny.

Právě 12. listopadu slaví Sberbank 180 let od založení. Svou historii počítá od roku 1841, kdy v Petrohradu vznikla jako spořitelna na základě dekretu cara Mikuláše I. Dnes má ruská skupina celosvětově přes 102 milionů klientů, přes 14 200 poboček a 276 tisíc zaměstnanců. Své dceřiné banky mimo Rusko, Rakousko, Německo a Česko se však nyní rozhodla prodat, odejde tak z Maďarska, Slovinska, Chorvatska, Srbska a Bosny a Hercegoviny. V Česku působí od roku 1993; aktivnější začala být od roku 2012, kdy převzala tuzemskou Volksbank. 

Sberbank zároveň – podobně jako někteří konkurenti – zvyšuje úročení vkladů. Reaguje tak na růst sazeb ČNB. Od 15. listopadu dosáhnou klienti s běžným účtem na 1,8 % pro vklady do jednoho milionu, případně na 1 % pro vyšší částky. Roční termínovaný vklad má nově úrok 2 %, dvouletý 2,1 % a tříletý 2,2 % ročně.

Kdo současně investuje aspoň 300 tisíc do podílových fondů, získá na spořicím účtu 2,75 % pro vklady do 500 tisíc, nad tento limit jen 0,01 %.

Recenzi účtů a bonusové kampaně jsme přinesli při jejím loňském startu:


Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+11
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services