Raiffka vylepšuje aplikaci, končí samostatný RB klíč

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 15. 3. 2021 | 14 komentářů
Raiffka vylepšuje aplikaci, končí samostatný RB klíč

Zdroj: Ioannis7/Shutterstock

Raiffeisenbank vylepšila svou aplikaci Mobilní eKonto. Nově umožňuje založení běžného a spořicího účtu online. Klienti si také mohou nahrát kartu do Google Pay a Apple Pay hned po jejich sjednání, přestože ji zatím ještě nedostali v plastové podobě. Mobilní eKonto zároveň přebírá funkci aplikace RB klíč, kterou klienti doteď museli mít samostatně.

První novinkou je možnost sjednat si běžný a spořicí účet přímo v mobilním bankovnictví. Raiffeisenbank tak následuje řadu konkurentů, kteří to umožnili už dřív: jako první byla Moneta v červnu 2017, postupně se přidaly Air Bank, mBank, Equa, Creditas nebo Komerční banka, v minulém týdnu Fio. Raiffka byla až do loňského září poslední, která neuměla založit účet kompletně online ani přes počítač.

Dalším vylepšením je možnost nahrání debetních a kreditních karet do mobilních peněženek Apple Pay a Google Pay ihned po jejich sjednání. To umožní klientům používat kartu ještě před tím, než obdrží její plastovou variantu poštou. Nově je také možné přidat karty Mastercard do Google Pay pohodlně přímo z aplikace a bez nutnosti zadávat karetní údaje.

Mobilní eKonto zároveň přebírá funkce dosud samostatné aplikace RB klíč. Pomocí hlavní bankovní aplikace tedy bude možné ověření při přihlášení do internetového bankovnictví, potvrzování operací v internetovém bankovnictví, potvrzování online plateb kartou v e-shopech pomocí 3D secure, ověření při volání na klientskou linku a při vkladu nebo výběru na pokladně pobočky.

Kdo chce dál používat samostatný RB klíč, tedy ne v rámci aplikace Mobilní eKonto, může. Zájemcům zůstane k dispozici.

Na spojení eKonta s RB klíčem si však někteří klienti budou muset ještě počkat. „Na rozdíl od ostatních novinek není tato funkčnost ihned dostupná všem klientům, kteří si stáhnou novou verzi. Aby bylo možné RB klíč v aplikaci používat, je nejprve nutné přejít na vyšší stupeň zabezpečení, které bude bankou zajištěno postupně a automaticky v průběhu následujících dvou měsíců. Nově příchozí klienti do banky mají tuto funkci dostupnou již několik týdnů,“ říká mluvčí Petra Kopecká.

„Nedávno jsme překonali hranici 333 tisíc klientů, kteří používají RB klíč. Díky jejich zpětné vazbě jsme zjistili, že se jim aplikace používá dobře, ale uvítali by, kdyby byla součástí mobilního bankovnictví. Tímto vylepšením jim vycházíme vstříc,” dodává Jakub Večerka, expert na digitální kanály Raiffeisenbank.

Mezi další novinky v nové verzi aplikace patří funkce správy běžných účtů, jako je například zobrazení a nastavení výpisů, možnost stažení potvrzení o provedené platbě z historie pohybů nebo informace o budoucím zůstatku na formuláři platby. Klienti si také nově mohou rozdělit celkový limit debetní karty mezi výběry z bankomatů a platby u obchodníků.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 14 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

16. 3. 2021 5:36, PepaJa

Citace - Karel / 16.03.2021 00:14

Nepochybně existují lidé, kteří nechtějí banku řešit na displeji mobilu, ale radši si otevřou IB v PC. Pokud někdo nechce chytrý mobil, tak se dá emulátor Androidu nainstalovat do PC a bankovní aplikaci na potvrzování si nainstalovat tam. Není třeba pro těch pár lidí zachovávat alternativní metody a brzy z bank vymizí jako kontaktní karty.
A zkoušel jste to? Třeba zrovna RB klíč vás pošle do ... a jen oznámí, že na emulátoru se nespustí.

Zobrazit celé vlákno

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

15. 3. 2021 19:48, Peťo

Jste technologicky zamrznul někde v 19. století ... prej SMSky :-) To snad už dnes nikdo nepoužívá ... vše (platby na netu) u své banky potvrzuji přímo v appce. A to používám velkou "dinusauří" banku ... Takže změňte banku a nemusíte řešit blbosti ...

Zobrazit celé vlákno

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (14 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

28. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Spořitelna zjednoduší způsob, jak úročí spořicí účet

Česká spořitelna opět změní způsob úročení svého spořicího účtu. Komplikované podmínky, které zavedla teprve před pár měsíci, od června výrazně zjednoduší.

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

25. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

ČSOB změní ceník a chystá nové odměny za věrnost

Připlatí si hlavně lidé, kteří zadávají příkazy na pobočkách nebo trvají na papírových výpisech. Zdražení se ale může dotknout i těch, kdo účet ovládají elektronicky.

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

21. 3. 2024 | Petr Kučera

Max banka zavře jedinou pobočku, nahradí ji Creditas

Max banka od dubna zavře svou jedinou pobočku. Nachází se v pražské ulici Na strži u stanice metra Pankrác vedle sídla této banky.