Banka vrátí 3 % z každé platby kartou. Odmění za doporučení

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 29. 7. 2020 | 3 komentáře
Banka vrátí 3 % z každé platby kartou. Odmění za doporučení

Zdroj: Shutterstock

UniCredit Bank přichází s velkorysou odměnou pro své klienty, pokud jí získají nové uživatele běžného účtu U konto. Za doporučení nabízí až tři procenta z každé platby kartou po dobu jednoho roku. 

Počítají se transakce v prodejnách i na internetu, a to prakticky kdekoliv – nejenom u partnerů slevového programu U-šetřete. Výjimkou jsou převody peněz na jiný platební nástroj (elektronické peněženky a podobně), platby sázkovým kancelářím, nákup spojený s výběrem hotovosti (cashback) nebo vrácení zakoupeného zboží.

Na nejvyšší odměnu – zmíněná tři procenta – dosáhne jenom ten, kdo bance získá aspoň pět nových klientů. Při založení tří nebo čtyř nových kont činí odměna dvě procenta, při získání jednoho nebo dvou nováčků pouze jedno procento.

I jedno procento z každé platby kartou po dobu jednoho roku je přitom vyšší odměna, než banky na tuzemském trhu běžně nabízejí. Doporučení nového klienta nejčastěji oceňují pevnou částkou v řádu stovek korun.

U UniCredit lze dosáhnout i na tisíce. Celková výše odměny není omezena při splnění jednoduché podmínky: aspoň jednou měsíčně provést jakoukoliv platbu v aplikaci Smart Banking. Kdo žádnou platbu v aplikaci neprovede, může získat zpět maximálně 200 korun měsíčně, tedy 2400 korun za rok. Podmínka se týká dosavadního (doporučujícího) klienta, ne nového.

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

U nováčka stačí, když si založí účet a jednorázově ho „spáruje“ s účtem dosavadního klienta. Podrobnosti k propojení popisuje banka na svém webu, probíhá přes aplikaci U-šetřete a Smart Banking. Když nováček zruší konto dřív než za rok, přijde dosavadní klient o odměny za zbytek období (dříve připsané vracet nemusí).

Pozor ale na poplatky za vedení účtu. Aby bylo U konto v daném měsíci zdarma, musí na něj přijít vždycky aspoň 12 tisíc korun měsíčně. Při nesplnění se platí paušál 199 korun.

Odměnu lze získat za klienta od 15 let věku, tedy i při založení účtu pro mladé (ten je vždycky bez paušálu). Dětský účet se nepočítá. Zároveň musí jít o člověka, který v uplynulých 36 měsících neměl v UniCredit Bank žádný platební účet. Nový klient může být doporučen pouze jedním stávajícím klientem – když jich bude víc, získá odměnu ten, kdo se jako první propojí.

Akce se nemůžou zúčastnit zaměstnanci UniCredit Bank, detailní podmínky jinak neobsahují další podstatná omezení. Kampaň trvá jenom do letošního 15. září, pokud ji banka neprodlouží. Samotné čerpání odměn pak může trvat až do 15. října 2021.

Podobnou odměnu už v červnu spustila UniCredit Bank pro nové klienty – včetně těch, kteří přijdou sami bez doporučení. Po dobu jednoho roku získají 1 % z plateb kartou, v součtu mohou dostat zpět maximálně 2500 korun.

Současně trvá předchozí akce, v níž UniCredit nabízí nováčkům dvanáct vstupenek do sítě multikin Cinestar. Oba bonusy však nelze získat současně – zájemce se tak musí rozhodnout buď pro vstupenky, nebo 1% cashback.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.