Spořitelna vylepší účet, přidá výběry a kartu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 25. 6. 2020 | 32 komentářů
Spořitelna vylepší účet, přidá výběry a kartu

Zdroj: Česká spořitelna

Klienti České spořitelny, kteří využívají běžný účet se službou Moje zdravé finance, získají od 25. července další výhody. Změna se projeví automaticky.

Všechny výběry z bankomatů skupiny Erste v zahraničí budou nově zdarma, doteď přijde každý na pět korun. Skupina působí na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Chorvatsku, Rumunsku a Srbsku.

Na poplatcích u jiných bankomatů v zahraničí se nic nemění: zůstává 40 korun za výběr v eurech a 125 korun za ostatní výběry. Dál si lze koupit balíček za 25 korun na měsíc a platit za každý výběr v cizině 40 korun (kromě bankomatů Erste, které jsou zdarma).

K účtu se službou Moje zdravé finance lze nově mít dvě debetní karty bez poplatku. Doteď byla v základu jenom jedna, za druhou musel zájemce platit 25 korun měsíčně.

Bez poplatku také spořitelna nově nabízí vedení jednoho cizoměnového účtu (doteď 20 Kč) a multiměnovou funkci, která klientům umožní jedinou debetní kartou platit přímo v měně jejich cizoměnových účtů (doteď 25 Kč). Kdo tyto produkty zatím nevyužíval, musí si je nejdřív aktivovat.

Běžný účet se službou Moje zdravé finance přijde podle ceníku na 100 korun měsíčně. Polovinu poplatku však banka odpouští, když na účet přijde aspoň 7000 korun měsíčně. A další polovinu odpustí, když klient využívá aspoň jeden z uvedených produktů skupiny ČS: úvěry (včetně hypoték, kreditní karty, leasingu nebo úvěru ze stavebního spoření), penzijní spoření, životní pojištění nebo investice.


A tohle už jste četli?

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+102
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 32 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 6. 2020 19:26, Ivo

Kolik lidí toto “vylepšení” reálně využije? Nikdy bych nevěřil, ale po 25 letech jsem také s ČS skončil. Už mě nebavilo plnit různé podmínky, abych měl slevy z poplatků. V jiné bance to jde rovnou zadarmo a bez podmínek.

+192
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 6. 2020 21:12, JIŘÍ

zoufalci co mají spořitelnu.Mám unicredit a vše zdarma

-28
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (32 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.