ČSOB mění ceník. Zlevní výběry v cizině, zdraží papírové výpisy

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 15. 4. 2020 | 2 komentáře
ČSOB mění ceník. Zlevní výběry v cizině, zdraží papírové výpisy

Ilustrační foto: Shutterstock

Klienti ČSOB budou mít od začátku července levnější výběry eur z bankomatů v Evropské unii. S debetní kartou místo dosavadních 100 korun nově zaplatí jenom 40 korun. Dostanou se tak na stejnou cenu jako výběry z cizích bankomatů v Česku.

Vyplývá to ze změny sazebníku, kterou banka oznámila klientům. Zlevnění se týká i výběru eur v dalších zemích Evropského hospodářského prostoru (Norsko, Lichtenštejnsko, Island) a ve Švýcarsku, Monaku, Andoře a Vatikánu.

Kdo by chtěl vybírat s kreditní kartou, zaplatí od července 100 korun místo dosavadních 150 korun.

Poplatek za ostatní výběry hotovosti v zahraničí (tedy mimo eura nebo mimo EU a zmíněné státy) se nemění, zůstane tedy 100 korunách u debetních karet a na 150 korunách u kreditních.

Majitelé debetní karty Visa Infinite k účtu Premium konto mají výběry v cizině dál bez poplatku.

U všech typů účtů je ale možné, že provozovatel zahraničního bankomatu bude vybírat vlastní poplatek.

Banka reaguje i na kroky konkurentů. Poplatek za zahraniční výběry v posledních měsících snížily (nebo zrušily) třeba Komerční banka, Fio či Equa bank.

Na druhou stranu ČSOB od července zdraží papírové výpisy. Poplatek stoupne na 45 korun – doteď je 40 Kč u běžného či spořicího účtu nebo 30 Kč u kreditní karty a půjčky. Podobně jako konkurenti tak ČSOB chce klienty motivovat, aby přešli na bezplatný elektronický výpis.

Zdraží také příkazy zadané na přepážce pobočky (z 50 na 75 Kč), přes sběrný box (z 30 na 60 Kč) nebo přes telefonní bankovnictví a na Přepážce (z 50 na 75 Kč).

Banka také zdraží pojištění k platebním kartám, pokud není součástí paušálu prémiového konta. Současně však zvýší některé jeho limity. Cestovní pojištění ve variantě Classic přijde nově na 560 Kč ročně (doteď 500 Kč), Classic family na 1345 Kč (1255 Kč), Extra na 1410 Kč (1350 Kč) a Extra family na 2650 Kč (2750 Kč).

U variant Classic stoupne limit pojištění léčebných výloh na pět milionů korun (dříve 1,5 milionu). Limit odpovědnosti za újmu na zdraví a majetku se sloučí a zvýší na dva miliony (dříve 750 a 250 tisíc). Nově přibyde limit pojištění spoluúčasti na zapůjčené věci (především dopravní prostředky) ve výši 10 tisíc korun.

U variant Extra stoupne limit pojištění léčebných výloh na 100 milionů (dříve 10 milionů). Limit odpovědnosti za újmu na zdraví a majetku se sloučí a zvýší na 20 milionů (dříve dva a jeden milion). Nově přibyde limit pojištění spoluúčasti na zapůjčené věci (především dopravní prostředky) ve výši 10 tisíc korun. Limit pojištění stornopoplatků se zvýší na 50 tisíc (dříve 35 tisíc), spoluúčast klesne na 10 % (doteď 20 %).

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services