KB zlevní výběry z bankomatů v Evropě, zdraží pobočky

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 23. 10. 2019

Vysoké příplatky za takzvané SEPA převody přestane Komerční banka vybírat od 15. prosince – tedy v poslední možný den, který pro zlevnění stanovilo nařízení Evropské unie. Vyplývá to ze změn sazebníku, o němž informovala klienty.

Odchozí europlatba doteď přijde na 195 korun, příchozí na 145 korun. Nově poplatek klesne na úroveň tuzemských převodů. U konta MůjÚčet tedy z odchozí platby na šest korun, u kont MůjÚčet Plus, MůjÚčet Gold a Top nabídka bude zadarmo v rámci měsíčního paušálu, bez poplatku bude také u studentského účtu. Příchozí platby budou zadarmo.

Evropská unie loni rozhodla, že poplatky za zahraniční platby v eurech v rámci EU nesmí překročit cenu tuzemských transakcí v národní měně. Unijní nařízení začne i v Česku platit od letošního 15. prosince.

Komerční banka potěší klienty i snížením poplatků za výběr z bankomatů v Evropě. Klesnou na stejnou úroveň jako za výběr z bankomatů jiných bank v Česku. S embosovanou kartou ke kontu MůjÚčet nově přijdou na 39 korun místo dosavadních 99 korun, s Plus kartou ke kontu MůjÚčet Plus budou dva zadarmo v rámci měsíčního paušálu. U dražších kont Gold a Top se nic nemění, protože bezplatné výběry nabízejí už doteď, a to po celém světě.

Zdraží platby zadávané na pobočkách, stejně jako administrativa spojená se změnou parametrů karty. „Všechny administrativní úkony a platební transakce, které zadáte na našich pobočkách, budou mít jednotnou cenu. V případě využití samoobslužného boxu zaplatíte 69 Kč, s pomocí našich bankovních poradců vás služba bude stát 99 Kč,“ píše banka. V praxi to většinou přinese zdražení ze současných 49 nebo 79 korun.

Podnikatelé a firmy dostanou možnost „stoplistovat“ kartu v případě jejího zneužití zcela zdarma. „Zároveň zavádíme novou službu pro výběr hotovosti s více jak 50 kusy mincí prostřednictvím uzavřeného obalu jako levnější alternativu pro tento druh výběru na pobočce,“ dodává Komerční banka.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+27
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services