Jan Sadil míří do čela skupiny JRD

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 15. 11. 2022
Jan Sadil míří do čela skupiny JRD
Jan Sadil
Zdroj: JRD

Novým šéfem (CEO) skupiny JRD Group se od února 2023 stane Jan Sadil, který předtím mnoho let působil ve vedení Hypoteční banky a ČSOB.

JRD Group zastřešuje skupinu firem, které se zabývají udržitelnými obory. Základem je JRD Development, skupinu dále tvoří společnosti JRD Energo (obnovitelné zdroje energie), Millenium Technologies (ekologické nakládání s odpadem), JRD Land (pozemková banka) a JRD Invest (akvizice a správa výnosových nemovitostí). Zakladatelem a majitelem JRD Group je Jan Řežáb.

„Propojení udržitelného stavebnictví, obnovitelných energií a environmentálně šetrného zpracování odpadů je směr, který má velký potenciál do budoucna i významný celospolečenský přínos. Ohleduplnost k životnímu prostředí je aktuálně důležitější, než kdykoliv předtím a jsem velmi rád, že se stanu součástí firmy, která bere udržitelnost opravdu vážně,“ říká Sadil.

Sadil se od roku 1995 pohyboval v bankovním sektoru. Třináct let byl předsedou představenstva a generálním ředitelem Hypoteční banky. Od roku 2017 působil v představenstvu ČSOB, kde byl zodpovědný za oblast retailu. Ke konci září musel funkci v rámci personálních změn nečekaně opustit. Je také členem dozorčích rad Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí a Centra Paraple.

Jan Sadil a Jan Řežáb

Jan Sadil a Jan Řežáb. Foto: JRD

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Už jsme i na Instagramu.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

27. 2. 2024 | Jan Traxler

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

Většina retailových nemovitostních fondů loni vydělala kolem pěti až sedmi procent. Nejvyšší zhodnocení zaznamenal Mint I. rezidenční fond, ukazuje porovnání.

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

22. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

Ceny bytů i rodinných domů v loňském roce klesly. Vyplývá to ze statistiky ČSOB Index bydlení (dříve HB Index) za čtvrté čtvrtletí 2023. Základem jsou odhady tržních cen nemovitostí... celý článek