Liška se stěhuje k mateřské ČSOB. Prodala sídlo na Vinohradské

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 30. 6. 2020
Liška se stěhuje k mateřské ČSOB. Prodala sídlo na Vinohradské

Zdroj: ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna prodává své sídlo a v rámci Prahy přestěhuje zaměstnance z Vinohradské ulice do centrály ČSOB na Radlické. Budovu od  ČMSS kupuje společnost GES Real, člen finanční skupiny GES Group. Cenu transakce se obě strany rozhodly nezveřejňovat.

„O různých variantách stěhování jsme se bavili už poměrně dlouho. Fakt, že jsme se loni stali 100% dceřinou společností ČSOB, dal našemu rozhodování jasný směr, ČMSS přesídlí do budovy ČSOB Kampusu v Radlicích,“ říká člen představenstva ČMSS Ladislav Neuhäuser.

Budova na Vinohradské tak byla v loňském roce určena k prodeji, který byl v minulých dnech završen podpisem kupní smlouvy. Nový majitel je zároveň vlastníkem sousedního objektu Vinice, a tak šlo z jeho strany o logický krok. Prodej zprostředkovala realitní společnost Knight Frank.

Srovnejte si to s námi

K přestěhování zaměstnanců centrály ČMSS do budovy ČSOB Kampusu dojde na podzim. „Část našich kolegů je již nyní integrována do organizační struktury ČSOB, hlavní vlna stěhování nastane v září,“ dodává Neuhäuser.

S prodejem budovy dojde rovněž k ukončení provozu poradenského centra v budově centrály. „Kromě sítě zhruba 1800 poradců budou moci naši klienti využít stále více služeb i na pobočkách ČSOB, zároveň chceme ještě víc posilovat online obsluhu,“ vysvětluje Neuhäuser.

„Potěšující na transakci je, že se realizovala v červnu letošního roku, tedy v době, kdy jsou o likviditě trhu stále pochyby. Je tedy patrné, že o dobře vedenou a připravenou transakci je živý zájem i za aktuálních podmínek. Evidujeme řadu investorů s vizí, kteří hledají podobné projekty,“ dodala Zdenka Klapalová za Knight Frank.


Čtěte také:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

15. 4. 2024 | Milan Roček

Za kopcem za trojnásobek. Horské apartmány stojí víc než byty v Praze

Klínovec, Jizerky, Krkonoše, Lipno. Oblasti, které se v posledních letech staly terčem masivní výstavby horských apartmánů. To kromě náporu na lokální infrastrukturu přináší i řadu... celý článek

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

5. 4. 2024 | Petra Nová

Průmyslových nemovitostí je v Česku pořád málo

Poslední rok investorům do mnoha typů komerčních nemovitostí moc nepřál. „Průmysl byl nicméně jedním z mála segmentů, kde se nepřestalo stavět a výsledek ve střední Evropě lze považovat... celý článek

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

27. 2. 2024 | Jan Traxler

Výsledky nemovitostních fondů: Inflaci překonalo šest retailových

Většina retailových nemovitostních fondů loni vydělala kolem pěti až sedmi procent. Nejvyšší zhodnocení zaznamenal Mint I. rezidenční fond, ukazuje porovnání.

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

22. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Bydlení už víc nezlevní, hlásí banka. Ceny pozemků dál rostou

Ceny bytů i rodinných domů v loňském roce klesly. Vyplývá to ze statistiky ČSOB Index bydlení (dříve HB Index) za čtvrté čtvrtletí 2023. Základem jsou odhady tržních cen nemovitostí... celý článek