Novinky pro dlouhodobé marody. Vyšší nemocenská a ošetřovatelské volno

Monika Veselíková | rubrika: Co se děje | 24. 7. 2017
Člověk, který bude v pracovní neschopnosti déle než měsíc, na tom v budoucnu bude finančně líp než dneska. Novinku schválil Senát. Rozhodovat bude také o nové dávce pro lidi, kteří potřebují skloubit práci a péči o nemocné příbuzné – dlouhodobém ošetřovném. O kolik nemocenská stoupne a jaká pravidla budou pro nové ošetřovatelské volno platit?
Novinky pro dlouhodobé marody. Vyšší nemocenská a ošetřovatelské volno

Na vyšší nemocenskou musí kývnout ještě prezident, dlouhodobé ošetřovné je o krok pozadu – teprve ho projedná Senát. Nepředpokládá se, že by se zákony u prezidenta nebo senátorů nějak zadrhly, ale ne jejich účinnost si i tak musíme počkat. V případě vyšší nemocenské na začátek příštího roku, dlouhodobé ošetřovné pak bude nejpravděpodobněji možné čerpat od poloviny příštího roku.

Nemocenská poroste. Ale ne všem

Novela zákona počítá s vyšší nemocenskou pro všechny, kdo marodí víc než měsíc. Nemocenská je jednou z dávek nemocenského pojištění, na kterou mají nárok zaměstnanci v pracovní neschopnosti, případně živnostníci, kteří si dobrovolně platí nemocenské pojištění. Na nemocenskou má člověk nárok vždycky od patnáctého dne nemoci, do té doby náleží zaměstnancům náhrady mzdy; OSVČ „marodí zadarmo“. Podrobně v článku:

Náhrady mzdy se ovšem novinka nedotkne. Týká se jen nemocenské. Tu zatím okresní správa sociálního zabezpečení vyplácí maximálně 380 dní, po celou dobu přitom marodům náleží stejná částka – 60 procent jejich denního vyměřovacího základu. Denním vyměřovacím základem je u zaměstnanců součet hrubých příjmů za poslední rok vydělený počtem dní v roce, navíc snížený prostřednictvím takzvaných redukčních hranic.

Propojeno!

Z nemocenského pojištění se kromě nemocenské vyplácí i ošetřovné nebo mateřská. Zbrusu novou dávkou nemocenského pojištění má být od příštího roku takzvaná otcovská poporodní péče. Kdo na otcovskou dosáhne a kolik bude dělat? Přehled pravidel i kalkulačku najdete v našem článku:

Otcovská. Kdo má nárok a kolik dostane?

Až se novela dočká prezidentského autogramu, bude se od 31. dne pracovní neschopnosti denní vyměřovací základ násobit 66 procenty a od 61. dne nemoci dokonce 72 procenty.

V praxi tedy například zaměstnanec s hrubým příjmem dvacet dva tisíc korun, který bude v pracovní neschopnosti 69 dní, inkasuje nemocenskou celkem 23 337 korun. Podle současných pravidel dělá jeho nemocenská celkem 21 505 korun. Od příštího roku by si tak polepšil o 1872 korun.

Přesný výpočet, včetně propočtu pro osoby samostatně výdělečně činné, si můžete projít v článku:

Ze státního rozpočtu by mělo jít na vyšší nemocenskou pro dlouhodobé marody 2,4 miliardy korun ročně.

Dlouhodobé ošetřovné: Péče o blízké až tři měsíce

Další návrh – zavedení nové dávky takzvané dlouhodobé ošetřovné, prosadilo Ministerstvo práce a sociálních věcí. Cílem novinky je podpora lidí, kterým náhle onemocní blízký člověk a starost o něj jim na další dobu zabrání chodit do práce. „Ošetřovatelské volno se týká lidí, kteří pracují a platí si nemocenské pojištění. Chceme, aby měli možnost postarat se například o dítě po vážném úraze, o nemocného seniora, kteří se tak budou moci léčit doma, a nikoli ve zdravotnickém zařízení,“ komentovala schválení novely v Poslanecké sněmovně ministryně práce Michaela Marksová.

Zatím může zaměstnanec ošetřovné čerpat maximálně po dobu devíti dní, případně šestnácti, když se sám stará o dítě do 16 let věku, které ještě neukončilo povinnou školní docházku. Osoby samostatně výdělečně činné na ošetřovné nárok nemají, a to ani když si dobrovolně platí nemocenské pojištění.

Komorní ne

„Další zátěž“

Vladimír Dlouhý

Novinka má i kritiky, nelíbí se například zástupcům Hospodářské komory ČR. Ti se obávají ochromení některých provozů a upozorňují také na zvýšenou administrativní zátěž pro podnikatele. „V současné době, kdy zaměstnavatelé čelí každoročnímu razantnímu navyšování minimální mzdy, hrozbě zrušení takzvané karenční doby a zavedení povinných sick days či probíhající novelizaci zákoníku práce, je toto opatření pro ně další novou zátěží v řadě,“ myslí si předseda komory Vladimír Dlouhý.

-4
+
-

Dlouhodobé ošetřovné má být možné vyplácet až devadesát dní. Současně se rozšiřuje okruh osob, které budou moct novou dávku pobírat. Pro přiznávání dlouhodobého ošetřovného mají platit dvě pravidla: sociálka přizná volno jen tomu, kdo bude pečovat o osobu, která má za sebou minimálně týdenní hospitalizaci v nemocnici. Další podmínkou je, že zdravotní stav této osoby je špatný i po ukončení hospitalizace a během následujících 30 dní se nepočítá s jeho zlepšením. Pečujícím přitom nemusí být pouze manžel, manželka nebo registrovaný partner, ale i:

  • příbuzní v linii přímé (tj. rodiče, prarodiče, děti, vnoučata) nebo sourozenci ošetřované osoby, tchyně, tchán, snacha, zeť, neteř, synovec, teta nebo strýc,
  • případně jejich manžel, manželka, registrovaný partner, druh nebo družka
  • druh nebo družka přímo ošetřované osoby

Návrh zákona navíc počítá s tím, že se ošetřující osoby budou v průběhu tří měsíců v ošetřování libovolně střídat. Zaměstnanec by navíc mít záruku, že v práci omluví jeho nepřítomnost a zároveň ho po skončení péče zařadí zpět na původní místo.

Výše uvedené se týká i osob samostatně výdělečně činných, samozřejmě pokud se dobrovolně účastní nemocenského pojištění – minimálně tři měsíce před podáním žádosti o dlouhodobé ošetřovné.

Stejně jako u klasického ošetřovného bude dělat dlouhodobá dávka šedesát procent denního vyměřovacího základu. Kolik byste za dlouhodobou péči dostali, si můžete spočítat s pomocí naší kalkulačky. Stačí zadat měsíční hrubou mzdu a denní dávku ošetřovného vynásobit poočtem dní ošetřování – až do devadesáti.

Oproti původnímu návrhu se ale do návrhu zákona dostala jedna změna: nárok na poskytnutí pracovního volna na dobu ošetřování nevznikne zaměstnancům automaticky. Zaměstnavatel může ošetřovatelské volno zatrhnout, když pro to bude mít vážné provozní důvody. 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+24
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Dlouhodobé ošetřovné. Kdo má nárok a jak se počítá

16. 2. 2024 | Gabriel Pleska

Dlouhodobé ošetřovné. Kdo má nárok a jak se počítá

Dlouhodobé ošetřovné je dávka určená lidem, jejichž blízký se ocitl v takovém stavu, že je potřeba o něj doma aspoň měsíc pečovat. Dávka má vykrýt výpadek příjmu a případně pomoct promyslet... celý článek

Kdo teď dostane ošetřovné? Přehled a kalkulačka pro rok 2024

12. 2. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Kdo teď dostane ošetřovné? Přehled a kalkulačka pro rok 2024

Ošetřovné dostává člověk, který se musí starat o někoho jiného, takže nemůže vydělávat. Kdo na něj má nárok a jaké jsou podmínky? Tady je přehled pro rok 2024.

Práce v Německu a dávky. Přehled, na jaké máte nárok

22. 2. 2023 | Svetlana Šuľajová | 1 komentář

Práce v Německu a dávky. Přehled, na jaké máte nárok

Krankengeld, Kindergeld, Arbeitslosengeld. Moc se v tom neorientujete? Nárok na nemocenskou, přídavky na děti nebo podporu v nezaměstnanosti máte, i když pracujete pod německým zaměstnavatelem.... celý článek

Odškodnění za pracovní úrazy se změní. Lidé dostanou víc

6. 4. 2022 | Tomáš Beck | 3 komentáře

Odškodnění za pracovní úrazy se změní. Lidé dostanou víc

Přelomové rozhodnutí Ústavního soudu umožní lidem, kteří se zraní v zaměstnání, získat vyšší kompenzaci. Může tím skončit dlouholetá nespravedlnost.

Karanténa a OSVČ. Šance, jak dostat kompenzační bonus, jsou dvě

27. 1. 2022 | Petr Kučera | 20 komentářů

Karanténa a OSVČ. Šance, jak dostat kompenzační bonus, jsou dvě

Na kompenzaci od státu mohou výjimečně dosáhnout i podnikatelé, kteří si neplatili nemocenské pojištění. Platí však pro ně přísnější podmínky než pro pojištěné.

Partners Financial Services