I fotbal zdražuje. Projděte si, kolik stojí permanentky na ligu

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 7. 7. 2022
I fotbal zdražuje. Projděte si, kolik stojí permanentky na ligu
Sparťanské permanentky
Zdroj: AC Sparta Praha

I ve fotbale je vidět inflace, většina prvoligových klubů před novou sezonou zdražila permanentní vstupenky. Ukazuje to analýza webu FootballClub.cz.

Permanentky zdražilo devět klubů ze šestnácti. Většina zvedla meziročně ceny zhruba o desetinu, Zlín až o pětinu, Slovácko o čtvrtinu až téměř třetinu. Rekordmanem je olomoucká Sigma, kde cena nových permanentek vzrostla zhruba o polovinu. Stále ale platí, že permanentka je pro lidi, kteří chtějí chodit na fotbal pravidelně, nejvýhodnějším nákupem. V Olomouci ji koupíte za dva až tři tisíce korun.

Oproti loňským cenám nezdražovalo sedm prvoligových klubů – Plzeň, Sparta, Hradec Králové, Mladá Boleslav, České Budějovice, Pardubice a Teplice. Sparta ale už dopředu oznámila, že ceny permanentek zvýší za rok, a to zhruba o desetinu.

Zdražování permanentek je letos obvyklé třeba i v německé Bundeslize, kde podle časopisu Sport Bild ceny zvýšilo 10 z 18 klubů a šest z toho o desetinu a více. Například na Bayern, kde také zdražovaly, vyjde nejlevnější permanentka ke stání do kotle na 160 euro (4000 korun) a nejdražší na 810 euro (cca 20 tisíc korun).

Na českou ligu novou permanentku pořídíte od 1000 korun (kotel v Liberci) do 4900 korun (postranní tribuny na Slavii).

Například na Slavii cena nové permanentky vyjde zhruba na 7 až 8 vstupenek na jednotlivé zápasy, pokud jste pravidelný permanentkář, dostáváte od většiny klubů ještě lepší cenu. Třeba mistrovská Plzeň prodává nové permanentky za ceny od 2600 do 4600 korun, jejich majitelé z minulé sezony si je mohou pořídit za 2250 až 3800 korun.

Kolik stojí permanentky jinde? A co k nim kluby dávají kromě samotných vstupů na domácí zápasy? Kde dostanete klobásu a pivo na každý zápas? A kdo dostane slevu? Odpovědi najdete v textu na webu FootballClub.cz, který patří stejně jako web Peníze.cz pod vydavatelství NextPage Media.


Fotogalerie: Nejlepší bankovky roku

Lenochod prohrál s mlokem a kolibříkem, skončil třetí. Podívejte se, kdo uspěl ve světové soutěži o titul Bankovka roku 2021. Každoročně ji pořádá International Bank Note Society. 

Zdroje a popisky fotek najdete uvnitř galerie.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

13. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Necelý rok po vydání prezidentských poštovních známek přichází na trh pamětní list v podobě bankovky s portrétem Petra Pavla. Při příležitosti prvního výročí inaugurace prezidenta ho... celý článek

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

12. 3. 2024 | Monika Veselíková

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

Chcete platit na internetu jen pomocí e-mailu a hesla? Pořiďte si digitální peněženku PayPal. Poradíme, jak účet založit, jak nabíjet peníze i na co si dát pozor. Máme i obrázkový návod... celý článek

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

Společnost Vodafone už na konci minulého roku oznámila, že se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SazkaMobil. Transakci nyní schválil Úřad... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services