Dva tisíce korun na lázně. Nové vouchery jsou ke stažení

Olga Skalková | rubrika: Aktuality | 6. 1. 2022 | 4 komentáře
Dva tisíce korun na lázně. Nové vouchery jsou ke stažení
Františkovy Lázně
Zdroj: vanGeo/Shutterstock

Na cestovatelském portálu Kudy z nudy.cz je opět možné stahovat lázeňské vouchery. Letos mohou zájemci využít slevový poukaz na pobyt v lázních zatím v období od ledna do března a v hodnotě 2000 korun.

Nově jsou vouchery adresné. Lidé si zvolí, kam chtějí jet a v jakém termínu a uvidí, zda je ho možné uplatnit, nebo už je ve vybraných lázních kapacita vyčerpaná. Neměla by se tak opakovat situace, že lázně poukaz nepřijmou.

Podmínkou pro uplatnění je délka pobytu alespoň na šest nocí a využití pěti procedur. Vouchery jsou pro lidi nad 18 let. Na první tři měsíce roku jich je k dispozici 30 tisíc.

Nový projekt, za nímž stojí Svazy léčebných lázní ČR a Sdružení lázeňských míst, navazuje na státní dotační program Covid lázně, který fungoval v uplynulých 18 měsících a jehož prostřednictvím mohli lidé získat voucher na lázeňský pobyt ve výši 4000 korun.

Srovnejte si to s námi

Letošní vouchery na 2000 korun financují sami poskytovatelé lázeňské péče. Podle viceprezidenta Svazu léčebných lázní ČR Martina Plachého se do nového projektu zapojilo zhruba šest desítek lázeňských zařízení, jde zhruba o 90 procent všech lázeňských kapacit.

Po prvním kvartálu se uskuteční hodnocení projektu a rozhodne se o případném dalším pokračování. Plachý doufá, že se například do něj podaří převést nevyčerpané prostředky ze státního dotačního programu Covid lázně nebo pro něj získat zdroje z rozpočtu krajů.

Program ministerstva pro místní rozvoj Covid lázně začal fungovat 1. července 2020. K dispozici byly poukazy v hodnotě 4000 korun při pobytu na alespoň šest nocí spojený s minimálně pěti procedurami. Podle ředitele CzechTourismu Jana Hergeta resort proplatil 109 550 slevových poukazů za 438 milionů korun. O proplacení je možné žádat do konce ledna.

Olga Skalková

Autor článku Olga Skalková

O bankách a finančních institucích píše od 90. let. Byla součástí ekonomického týmu Hospodářských novin, psala i na weby iHNed.cz a Aktuálně.cz. Teď píše externě pro Peníze.cz. Ráda tráví čas s rodinou a přáteli, chodí do... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+85
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

13. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil výrobci elektroniky Electrolux rekordní pokutu 125 milionů korun za dlouholeté protisoutěžní jednání. Firma pochybení přiznala a nepodala... celý článek

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

8. 2. 2024 | Pavla Adamcová

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

Řada obchodníků stále nepočítá slevy tak, jak by podle už rok platných unijních pravidel měla. Cenovkami často matou zákazníky. „Ta vynalézavost je neuvěřitelná,“ říká v rozhovoru Veronika... celý článek

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

6. 2. 2024 | Petr Kučera

Banky rozdají tisíce, startují nové akce pro klienty

Raiffeisenbank, Creditas, ČSOB, UniCredit a Skip Pay lákají na odměny za aktivní využívání služeb nebo sjednání nového účtu. Některé odměny získá každý při splnění podmínek, u jiných... celý článek

Rok bez falešných slev? Některé řetězce dál matou zákazníky

2. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Rok bez falešných slev? Některé řetězce dál matou zákazníky

Novela spotřebitelského zákona platí v Česku už déle než rok. Prošli jsme, jak vypadají cenovky řetězců. Ukázalo se, že kouzlení se slevami nezmizelo, řada obchodníků si nová pravidla... celý článek