Až o 20 % levnější nákupy. Banky lákají na kreditky

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 12. 10. 2021 | 5 komentářů
Až o 20 % levnější nákupy. Banky lákají na kreditky

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank přichází s novou akcí na podporu svých kreditních karet. Všem, kdo si pořídí do konce listopadu karty Easy, Style nebo Premium, vrátí za nákupy v prvních 30 dnech od podepsání smlouvy desetinu z utracených peněz. Maximální výše odměny je 1000 korun.

Kartu je možné začít používat ihned po podpisu smlouvy v elektronické podobě. Virtuální kartu lze v Raiffeisenbank nahrát do aplikace Google Pay v případě majitelů telefonů s Androidem nebo do služby Apple Wallet u těch, kdo mají iPhone. Kdo virtuální kartu používat nechce nebo nemůže, musí čekat, až mu karta dorazí poštou.

Odměnu půjde vybrat přes odkaz v internetovém bankovnictví v detailu karty do půlky února, banka ji připíše na účet ke kreditní kartě. Podmínkou je, že v posledních šesti měsících (ke dni sjednání nové karty) neměl zájemce od Raiffeisenbank žádnou kreditku.

Pěkně pohromadě

Kreditní karty v přehledném seznamu. Kolik nabízejí, na kolik vás přijdou a do kdy je musíte splatit?

Porovnání kreditních karet

Akční nabídka jde nad rámec běžných podmínek, které Raiffeisenbank u svých kreditních karet má. K těm patří slevový program RB Club, s nímž lze nyní získat třeba slevu na nákup v e-shopu Datart ve výši 10 % nebo 5% slevu na nákup v hračkářství Bambule. Karta Style pak ještě vrací jedno procento ze všech nákupů, maximálně však 150 korun měsíčně. Za kartu Style se platí měsíční poplatek ve výši 50 korun.

Už od září vylepšila kampaň na nové kreditní karty Standard také konkurenční ČSOB. Při sjednání do konce října teď nabízí dokonce až 20 % z nákupů zpět v prvních třech měsících, celkový limit je 1800 korun (a 600 korun za měsíc). Za kreditku Standard však ČSOB účtuje měsíční paušál 30 korun.

Přes kreditní karty se čerpá úvěr – nejde o debetní karty, které jsou spojené s běžným účtem. Kdo půjčené peníze včas nevrátí, platí výrazně vyšší úrok než u běžného spotřebitelského úvěru – konkrétně v Raiffeisenbank 23,99 %. Při využití bezúročného odbobí, tedy když peníze splatíte včas, se nic navíc neplatí. 

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Jídlo před koncem spotřeby za polovic. Řetězce rozšiřují výhodné balíčky

Zákazníci Penny Marketu si ode dneška mohou přímo na prodejnách řetězce zakoupit balíčky zboží s blížící se dobou spotřeby za poloviční cenu. Dosud to bylo možné jen přes mobilní aplikaci. celý článek

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

19. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Která sleva je falešná? ČOI má jasno, říká šéf kontroly

Novela zákona o ochraně spotřebitele funguje krátce a s prodejci je třeba si stále vymezovat hranice, říká ke správnému uvádění slev Michael Maxa, ředitel kontroly České obchodní inspekce.... celý článek

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

17. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Síť obchodů Hruška změní majitele, úřad souhlasí

Společnost Hruška, která provozuje stejnojmenné maloobchodní prodejny především na Moravě, může změnit majitele. 

Partners Financial Services