Mall Pay chce být samostatnější, mění logo

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 7. 2021
Mall Pay chce být samostatnější, mění logo

Zdroj: Mall Pay

Fintechová společnost Mall Pay mění svou vizuální identitu. Stylizovanou platební kartu v ní nahrazuje NFC symbol pro bezkontaktní placení. Slovo Mall sice v názvu zůstává, graficky už ale nebude totožné s logem skupiny Mall Group, která mimo jiné provozuje e-shop Mall.cz.

„Nová značka přichází po třech letech od startu Mall Pay a symbolicky podtrhává změny, kterými služba prochází – představení chytrých kreditek, možnost generování virtuálních karet, rozšíření partnerských e-shopů na více než 7000 nebo vstup na trh s chytrým pojištěním v e-shopech. A hlavně více než 70 tisíc klientů, kteří s námi pravidelně platí online i v kamenných obchodech,“ říká Adam Kolesa, šéf Mall Pay.

Logo Mall Pay
Zdroj: Mall Pay

Jak se mění logo Mall Pay

„Chceme jasně ukázat, že Mall Pay tu je pro celý trh. E-shopy, které chtějí zlepšovat své služby pro zákazníky. Klienty, kteří s námi přeskočí zdržení spojené s placením úplně kdekoli,” upřesňuje Kolesa. „Neznamená to, že bychom se k Mall Group přestali hlásit. Jen chceme ukázat větší otevřenost vůči celé české e-commerce scéně. Vyrostli jsme a dává smysl se více osamostatnit – i ve vizuální komunikaci,“ vysvětluje.

Chystá se výhledově i přejmenování, tedy název bez Mall? „Diskuze nad značkou Mall v našem názvu tu byly vždy a provází nás v podstatě celou dobu naší existence. Nad změnou však momentálně rozhodně neuvažujeme. Z retailových zkušeností Mall Group budeme čerpat i nadále, zároveň nám značka Mall pomáhá budovat důvěru u nových klientů,” odpovídá Kolesa. Ponechání názvu s opuštěním jednotného stylu tak považujeme za nejlepší možný kompromis. Ukazujeme, kde máme kořeny, ale zároveň jasně říkáme, že jsme tu pro všechny,” dodává.

Mall Pay je společný podnik Mall Group a ČSOB. Funguje od listopadu 2018 a zaměřuje se hlavně na odložené platby. Navazuje na službu Kup Najisto, jejíž historie sahá až do roku 2014. Od loňského února je Mall Pay plně integrována do platební brány ČSOB.

Psali jsme víc:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

13. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Nová bankovka s prezidentem. Bude sběratelsky cenná?

Necelý rok po vydání prezidentských poštovních známek přichází na trh pamětní list v podobě bankovky s portrétem Petra Pavla. Při příležitosti prvního výročí inaugurace prezidenta ho... celý článek

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

12. 3. 2024 | Monika Veselíková

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

Chcete platit na internetu jen pomocí e-mailu a hesla? Pořiďte si digitální peněženku PayPal. Poradíme, jak účet založit, jak nabíjet peníze i na co si dát pozor. Máme i obrázkový návod... celý článek

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Schváleno: Vodafone převezme operátora SazkaMobil

Společnost Vodafone už na konci minulého roku oznámila, že se dohodla se společností Sazka na odkupu jejího virtuálního mobilního operátora SazkaMobil. Transakci nyní schválil Úřad... celý článek

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Inflace je definitivně zkrocená, hlásí analytici

Vysoká inflace je minulost. Po pěti letech se únorové spotřebitelské ceny ustálily na dvou procentech. Inflace dosáhla cíle stanoveného Českou národní bankou (ČNB).   

Partners Financial Services