Lidl začne brát i poslední značku stravenek

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 6. 5. 2021 | 1 komentář
Lidl začne brát i poslední značku stravenek

Zdroj: Shutterstock

V obchodním řetězci Lidl bude od pondělí 10. května nově možné zaplatit i stravenkovými kartami a stravenkami od společnosti Edenred (Ticket Restaurant). Věrnostní program Edenred se zároveň rozšíří o slevy v prodejnách Lidlu.

Edenred má v Česku 700 tisíc uživatelů z řad zaměstnanců, kteří mohou platit za služby v síti 57 tisíc partnerských provozoven. Karta umožňuje také platbu mobilními aplikacemi Apple Pay a Google Pay.

Možnosti platby stravenkou začal Lidl rozšiřovat loni na podzim. Do té doby přijímal jenom vlastní značku Naše stravenka. Od října akceptuje také stravenky a karty od společnosti Sodexo (Gastro Pass), od listopadu přidal i papírové poukázky Chèque Déjeuner a kartu eStravenka od společnosti Up ČR. Platit lze také kartou Benefit Plus.

Všechny značky stravenek už přijímá také sesterský Kaufland, když od letošního března přidal poslední chybějící (Sodexo – Gastro Pass). Od loňského listopadu přijímá stravenky i poslední z velkých řetězců – Globus.

Obchodní řetězce a stravenkové společnosti reagovaly v posledních měsících na zájem spotřebitelů, kteří kvůli koronavirovým omezením a častější práci z domova nemohli platit stravenkami za obědy v restauracích.

Fotogalerie: Nová nákupní centra

Obchodní centra v Česku rostou navzdory pandemii. Vybrali jsme projekty, které se během roku mají otevřít nebo začít stavět.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otevřou se další služby, zmírní pravidla pro roušky

3. 5. 2021 | Petr Kučera | 1 komentář

Otevřou se další služby, zmírní pravidla pro roušky

Od pondělí 10. května skončí zákazy pro řemeslné služby, půjčovny, překladatelské služby, zprostředkování, provoz solárií, péče o děti, cestovní kanceláře, dražby, zastavárenská činnost,... celý článek

Pokuta za sexistickou reklamu. Soud vydal přelomový rozsudek

2. 5. 2021 | Zdeněk Bauer | 11 komentářů

Pokuta za sexistickou reklamu. Soud vydal přelomový rozsudek

Pokud firma využije v reklamě nahé ženské tělo bez jakékoliv souvislosti se svou činností, může to být v rozporu s dobrými mravy. Nejvyšší správní soud potvrdil pokutu od krajského... celý článek

Tohle jsou e-shopy roku. Projděte si výsledky soutěže

16. 4. 2021 | Petr Kučera

Tohle jsou e-shopy roku. Projděte si výsledky soutěže

Nákupní rádce Heureka.cz vyhlásil výsledky dvanáctého ročníku soutěže ShopRoku.

Albert spouští věrnostní program a aplikaci

15. 4. 2021 | Petr Kučera | 43 komentářů

Albert spouští věrnostní program a aplikaci

Obchodní řetězec Albert spouští stálý věrnostní program. Mobilní aplikace nazvaná Můj Albert nabízí vedle sbírání kreditů také aktuální letáky, nákupní seznam nebo tipy na zdravé recepty. celý článek

Obchodníkem roku už není IKEA. Projděte si výsledky soutěže

17. 2. 2021 | Petr Kučera | 2 komentáře

Obchodníkem roku už není IKEA. Projděte si výsledky soutěže

Titul Mastercard Obchodník roku 2020 získala síť lékáren Dr.Max. S velmi těsným náskokem na první místě nahradila vítěze sedmi předešlých ročníků – společnost Ikea, která letos obsadila... celý článek