Spořitelna nově umí rozložit platbu v e-shopu

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 10. 12. 2020
Spořitelna nově umí rozložit platbu v e-shopu

Zdroj: Shutterstock

Česká spořitelna nově svým klientům umožňuje nákup v internetových obchodech zpětně rozdělit na splátky. Její platební metoda Platba 24, která je dostupná ve více než 4000 e-shopech, po nákupu klientům tuto možnost už nabízí.

V praxi jde o půjčku, u které roční úrok začíná na 4,9 % a spořitelna si u ní bere také poplatek ve výši 1 % z půjčené sumy. Minimální výše nákupu, na kterou jde novinka použít, je 3000 korun.

„Klient zaplatí nákup ze svého a poté mu nabídneme možnost vzít si své peníze zpět a nákup si rozložit do několika splátek,“ vysvětluje Filip Belant, šéf oddělení nezajištěných úvěrů v České spořitelně.

Platba 24 je platební metoda určená pro úhrady za zboží nebo služby v prostředí internetového obchodu. Pokud e-shop tuto metodu nabízí, mohou ji automaticky využít všichni uživatelé digitálního bankovnictví České spořitelny, tedy přibližně 1,8 milionu klientů.

Možnost rozložit nákupy v e-shopech na třetinu od konce listopadu umožňuje platební aplikace Twisto. S její kartou jde takto uhradit nákupy ve zhruba 50 českých a 50 polských e-shopech. Služba je bez poplatků i bez úroků, pokud klient vše splatí do třech měsíců.

Zdroj: Česká spořitelna

Náhled na novou funkci ve službě Platba 24.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

29. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.