Nová nákupní centra. Podívejte se, kde otevřou

Obchodní centra v Česku rostou navzdory pandemii. Do fotogalerie jsme vybrali projekty, které se během roku mají otevřít nebo začít stavět.
Nová nákupní centra. Podívejte se, kde otevřou

Zdroj: Trikaya

Společnost Cushman & Wakefield momentálně eviduje víc než stovku různých záměrů na výstavbu nových obchodních center nebo rozšíření těch stávajících. Naprostá většina z nich je zatím ve fázi plánování. Do naší fotogalerie jsme vybrali ty, které se už stavějí nebo se mají začít stavět v roce 2021.

Některé plány developerů pozastavila koronavirová krize. Na neurčito bylo odloženo například dlouho chystané rozšíření Metropole Zličín. Rovněž s dříve avizovaným rozšířením brněnského centra Královo Pole developer zatím vyčkává.

O několik měsíců se zdrželo otevření už zkolaudované budovy The Flow Building na pražském Václavském náměstí. Vedle kanceláří tam pak najdeme i první českou pobočku řetězce Primark.

Ne vždycky však za zdržení může koronavirus. „V některých případech se termíny dokončení oddalují kvůli zdlouhavým procesům stavebních povolení. Již zahájené rozšíření Avion Shopping Parku Brno bylo zase pozastaveno kvůli změně původního plánu na přesun sítě multikin do tohoto objektu,“ upřesňuje Jan Kotrbáček, který v Cushman & Wakefield vede tým pronájmu maloobchodních prostor pro střední a východní Evropu.

Na březen příštího roku se plánuje otevření projektu Spektrum Čestlice, na jaře má být hotové centrum Bořislavka v Praze 6. Do závěrečné fáze se blíží rekonstrukce brněnského centra Futurum. V létě 2021 pak má být dokončena přeměna pražského OC Řepy.

Několik projektů by se mohlo v příštím roce začít stavět: Palác Savarin a Masarykovo nádraží – CBD v Praze, Galerie Pardubice a Fabrika ve Zlíně.

Co konkrétně se v Česku chystá a jak to má vypadat? Projděte si fotogalerii.

Renata Lichtenegerová

Autor článku Renata Lichtenegerová

Studovala VOŠP v Praze. Sedm let byla redaktorkou podnikatelského týdeníku Profit. Poté se její hlavní pracovní náplň přesunula k přebalovacímu pultu, odkud ale příležitostně psala například pro měsíčník Obchod a finance... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+18
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kde berou stravenky. Za nákup je teď utratíte snadněji

20. 12. 2020 | Renata Lichtenegerová | 15 komentářů

Kde berou stravenky. Za nákup je teď utratíte snadněji

Stravenky vydané před začátkem října je potřeba využít do konce letošního roku. Kvůli zavřeným restauracím a dalším koronavirovým omezením s nimi nejspíš častěji zamíříte do obchodů.... celý článek

Pravda o slevách. Nové důkazy, jak e-shopy čarují s cenou

1. 12. 2020 | Jakub Balada | 11 komentářů

Pravda o slevách. Nové důkazy, jak e-shopy čarují s cenou

Díky Hlídači shopů si můžete ověřit, jaká je skutečná sleva a jestli ji obchodníci uměle nezvyšují. Podívejte se, co zjistil během letošního Black Friday.

Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné

8. 10. 2020 | Veronika Doskočilová | 22 komentářů

Nemáte v peněžence poklad? Tyhle koruny jsou vzácné

Zlatý svatováclavský pětidukát z roku 1937, který se před týdnem vydražil za rekordních 23 milionů korun, u sebe nejspíš nemáte. Možná ale v peněžence najdete zdánlivě obyčejné mince... celý článek

Do Česka vstupují nové řetězce. Končí Forever 21 a Camaieu

27. 8. 2020 | Petr Kučera

Do Česka vstupují nové řetězce. Končí Forever 21 a Camaieu

Na český trh dnes vstoupil nizozemský diskontní řetězec Action. Otevírá první prodejny v Hradci Králové a Kladně, další tři mají následovat do poloviny září v Opavě, Frýdku-Místku (obě... celý článek