Vyberte si poskytovatele digitální TV. Přes Peníze.cz ušetříte

redakce Peníze.CZ | rubrika: FINEXPO | 23. 3. 2020
Přechod na nový pozemní digitální signál je momentálně pozastaven. I když vám televize zrnit nezačíná, možná by se právě teď do karantény hodila širší programová nabídka. Zprostředkujeme vám televizi po internetu, přes satelit nebo kabelem za neoficiální ceny.
Vyberte si poskytovatele digitální TV. Přes Peníze.cz ušetříte

Komerční spolupráce

– Takže se nám rozbila pračka...
– Moment, nemělo to být o tom, jak si vybrat poskytovatele televize?
– Celý den jsem porovnával parametry – co ždíme na kolik otáček, jaký rámus která mašina dělá a kolik žere elektriky. O pračkách teď vím všecko. Pak ji přivezli, vybalili jsme ji... zabalili a poslali zpátky. Nevešla se do koupelny. Večer jsem objednal jinou, hubenější.
– 
A ty televize?
– No jakože je to stejný. Než začneš vybírat programy na kabelovce, ověř si, jestli máte v domě kabel.

Jak se dá chytat televize

Dnes se pro komerční televizní vysílání využívají čtyři technologie. Pozemní digitální vysílání, televize přes internet (IPTV), satelitní a kabelové vysílání.

• Pozemní digitální signál

Pozemní digitální signál se dá chytit prakticky všude. A Českou televizi a největší české komerční stanice na něm najdete všechny. To ovšem stačí málokomu...

Od listopadu probíhá přechod na novější digitální vysílání (z DVB-T na DVB-T2). Momentálně je sice pozastaven, pro mnoho domácností ale znamená nebo znamenal rozhodování, jestli k přijímači pořizovat zase nový set-top-box nebo televizi s označením DVB-T2 pro příjem novějšího signálu, nebo hledat jinou variantu.

• Televize po internetu (IPTV)

Jedná se o digitální televizní službu, vysílánou prostřednictvím internetu. Obsahuje chytré funkce, jako jsou zpětné zhlédnutí, při kterém můžete přetáčet reklamy, televizi můžete sledovat na různých zařízeních a navíc funguje v rámci aplikace po celé Evropské unii.

Výhody TV přes internet

  • Širší programová nabídka
  • Sledování pořadů až sedm dní zpětně
  • Chytré funkce: pauza/spustit od začátku
  • Pestrá nabídka v HD/Full HD rozlišení
  • Sledování TV až na 5 zařízeních (v rámci jedné služby)
  • Sledování pořadů přes aplikaci po celé EU

Pro příjem internetového televizního vysílání není až tak důležitá rychlost připojení – respektive rychlosti, kterou IPTV vyžaduje, už dnes dosahuje i připojení přes telefon –, ale především stabilita signálu, ten by neměl mít častější výpadky.

Pokud máte problém s internetem a chtěli byste přejít na kvalitnější internetovou službu, nezávazně vám srovnáme nabídky poskytovatelů internetu podle přesné adresy. Poradíme vám, jestli je změna poskytovatele cesta ke kvalitnějšímu internetu nebo bude lepší zvolit jinou technologii (například satelitní TV). Minimální přenosová rychlost internetu pro sledování programů v HD kvalitě je kolem 7 Mb/s. Zátěž linky pro HD stanice se může u různých poskytovatelů lišit.

Výhody satelitu

  • Nepotřebujete stabilní internet
  • Signál pokrývá celou ČR
  • Nahrávání pořadů na externí harddisk
  • Každý rok 3 měsíce satelitních prázdnin (nemusíte platit)

• Satelitní televize

Signál satelitního vysílání není přijímán z pozemních vysílačů, ale z antén umístěných na umělých družicích. Odborný technik poskytovatele satelitní televize při instalaci nastaví anténu tak, aby přijímání signálu fungovalo správně. Satelitní televizi můžete sledovat kdekoliv, ať už bydlíte na samotě u lesa, nebo na vrcholku hor.

Výhody kabelovky

  • Při kombinaci s internetem výhodná cena
  • Široká programová nabídka
  • Víc kanálů v HD kvalitě
  • Základní programy k internetu zdarma

• Kabelová televize

Technologie přenosu obrazu a dat přes kabelové sítě. Hlavním účelem je poskytnout zákazníkovi větší množství programů a bohatou nabídku širokopásmových datových služeb. Jako médium se v rámci kabelové televize využívá koaxiálních kabelů i optických kabelů. Nejčastějším poskytovatelem této technologie jsou společnosti UPC (nyní Vodafone) a Nej.cz.

Opouští vás signál?

Jedna dvě, telka jde

Průměrný Čech tráví s telkou čtyři hodiny denně. Ušetřete čtyři minuty a rychle přemýšlejte:

  • ocenili byste například možnost dívat se na pořady, které už šly?
  • ocenili byste možnost stopnout film, abyste s čuráním nemuseli čekat na reklamu?
  • nechtěli byste telku vůbec bez reklam, když můžete čurat, kdy chcete?

Že to trvalo pár vteřin? Však ano! Zbytek ze čtyř minut můžete strávit vybíráním z nabídek dodavatelů satelitních i internetových televizí. Při sjednání přes Peníze.cz jsou pro vás připravené neveřejné nabídky až o 40 % nižší proti běžné ceně i jiné výhody. A všechno zařídíme, nainstalujeme, převedeme, zprovozníme, poradíme.

Co si musíte napřed prověřit

Nejdřív si rozmyslete, jakou technologii televizního vysílání si zvolíte. Důležité faktory, které potenciálně ovlivňují kvalitu obrazu na vašich televizorech, jsou:

Rychlost a stabilita internetu

Jestli jste fanoušek moderních technologií, jistě se neobejdete bez chytrých funkcí, které přináší televize přes internet (IPTV – internet protocol TV). Minimální přenosová rychlost pro pohodlné sledování programů v HD kvalitě je zhruba 7 Mb/s. Rychlost internetu ale musí být stabilní. Pokud tedy máte LTE nebo bezdrátové připojení s nízkou a často kolísavou rychlostí, doporučujeme raději satelitní příjem TV signálu pomocí paraboly. Nebo jinou technologii připojení k internetu. Chcete-li zjistit možnosti stabilnějšího připojení, podívejte se na naše srovnání poskytovatelů internetu. Podle vaší adresy prověříme, jestli máte možnost přejít na kvalitnější internet.

Typ televizoru a datum jeho výroby

Typ a datum výroby televizoru jsou důležité hned v několika situacích. Například když chcete vědět, jestli váš přístroj bude umět přijímat nový pozemní digitální signál, nebo k němu budete muset dokoupit novou krabici. Důležitý je i tehdy, když chcete sledovate televizi přes internet s pomocí internetové aplikace. Výhoda sledování televize přes aplikaci je, že pokud máte kompatibilní přístroj, nemusíte platit pronájem nebo koupi nového zařízení (set-top-box nebo rovnou televizor), a díky tomu ušetříte. Televizi „bez krabičky“ můžete sledovat v novějším typu televizorů vybraných značek v rámci nainstalované aplikace daného poskytovatele. Nejčastějšími značkami podporující sledování programů přes aplikaci jsou Samsung Smart a Android TV s datem výroby od roku 2017. Někteří poskytovatelé, jako jsou například DIGI nebo Lepší.TV, mají kompatibilní služby také s novými SMART televizory značky LG, Panasonic, Philips a Apple TV.

Viditelnost na družici a umístění satelitní paraboly

Pokud se rozhodnete pro satelitní televizi, potřebujete satelitní přijímač a parabolickou anténu s konvertorem, která bude mít dobrou viditelnost na správnou družici pro příjem kvalitního signálu.

Kabel v domě

Jestliže je na vaši adresu doveden optický kabel ať místního poskytovatele nebo některého z operátorů velké trojky, můžeme vám zkusit vyjednat slevu nejen na televizní službu a internet, ale i na mobilní tarify pro celou rodinu.

Konečně programy!

Každý by si měl před využíváním televizní služby promyslet, jaký druh programů by chtěl sledovat. Dáváte přednost filmům, dokumentům, dětským pořadům či sportovním událostem?

Zároveň je třeba se podívat, jestli jsou vaše oblíbené kanály obsaženy už v základní programové nabídce, nebo je potřeba je přiobjednat.

Sportovní fanoušek si jistě oblíbí poskytovatele, který mu nabídne vstupenku do světa jeho oblíbeného sportu. Například příznivec fotbalu může využít nabídky hned několika poskytovatelů (např. DIGI, O2, T-Mobile) pro sledování anglické Premier League, německé Bundesligy, italské Serie A, španělské La Ligy, či jiných světových i domácích lig. Dlužno ovšem podotknout, že právě teď vnější okolnosti jaksi způsobily, že ani se sebelepším signálem většinu těchhle podniků neuvidíte.

Pokud jste opravdový filmový nadšenec, můžete si k programové nabídce dokoupit například balíček HBO. Neuniknou vám nejnovější premiéry a filmové trháky, které lze sledovat nejen z pohodlí domova, ale také přes HBO GO kdekoliv na cestách ve svém mobilu, tabletu nebo notebooku.

U některých poskytovatelů vám dokážeme zajistit sportovní nebo filmový prémiový balíček zcela zdarma, a to na celou dobu využívání služby. A tím se dostáváme k tomu, co pro vás máme za nabídku...

Šetřete. Vyberte si u nás. A pokud je toho moc, poradíme

Pokud si budete vybírat poskytovatele TV přes Peníze.cz, můžete zásadně ušetřit. S poskytovateli telekomunikačních služeb jednáme pravidelně a dokážeme pro vás vyjednat speciální podmínky, které oficiální cestou nezískáte. Díky neveřejným nabídkám klientům šetříme až 40 procent z měsíčního paušálu nebo až 2589 Kč na počátečních nákladech.

Toto jsou neveřejné nabídky, které pro vás u vybraných poskytovatelů dokážeme zajistit:

  • Sleva až 40 % na měsíční paušál
  • První 4 měsíce využívání internetu a TV za 99 Kč/měsíčně
  • Odborná instalace satelitní služby technikem zdarma (ušetříte 1000 Kč)
  • Set-Top-Box zdarma (ušetříte 89 Kč měsíčně)
  • Filmový nebo sportovní extra balíček zdarma
  • K internetu základní programová nabídka zdarma
  • Až tři měsíce využívání služeb zdarma
  • Sleva 200 Kč na půl roku

Nejste si jistí, pro jakou variantu se rozhodnout? Nevadí, prostě si nezávazně vyberte jeden z televizních balíčků a odešlete formulář. Nemusíte nic platit, nic objednávat, k čemukoli se zavazovat. My vás pak kontaktujeme a nabídkami vás provedeme, vysvětlíme specifikaci a aktuální výhody nejen balíčku, který si nezávazně zvolíte, ale i balíčků ostatních poskytovatelů.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

29. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Otevírací doba na Velikonoce. Jak jsou otevřené obchody

Velký pátek a Velikonoční pondělí – zákaz prodeje má pro každý svátek jiná pravidla. Tady je přehled pro rok 2024.

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

28. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Lidl se srovnává s konkurenty. „Suverénně nejlevnější“ je o koruny

Nová kampaň využívá srovnávací reklamu. Velikonoční ceny v Lidlu a Penny přitom porovnal sám Lidl, a to dlouho před Velikonocemi. Je to v pořádku?

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

27. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Čokoláda jako luxus. Letos zdraží o desítky procent

Cena čokolády v obchodech za poslední rok stoupla už asi o 15 procent. Výraznější růst ale teprve přijde, shodují se analytici i prodejci. Důvodem je raketové zdražování kakaa na komoditní... celý článek

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová

Tesco prohrálo s Lidlem. Žlutý kruh v modrém čtverci musí pryč

Obchodní řetězec Tesco ve Velké Británii tento týden prohrál dlouholetý spor s konkurentem Lidl. Tamní soud s konečnou platností potvrdil, že logo jeho věrnostního programu Clubcard... celý článek

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

21. 3. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Deset věcí, které vás nejvíc štvou při nákupech. Máte další?

Chaos v cenách, bloudění po prodejně, špinavé a nedostupné košíky, ohmatané pečivo... V naší anketě jsme se čtenářů zeptali, co jim v obchodních řetězcích nejvíc vadí.

Partners Financial Services