Konec světa se blíží, roztočte ty prachy! Co si o tom myslíte?

Většinou už jsme zapomněli proč, ale všichni víme, že jednadvacátého prosince má přijít konec světa. Zbývá nám týden a den. Čas na poslední velkou investici je tu. Jaká bude ta vaše?
Konec světa se blíží, roztočte ty prachy! Co si o tom myslíte?

Láhev vodky, sardinky, svíčky, sirky, provaz a zápisník s titulem Poznámky pro budoucnost. I to se najde v balíčku poslední záchrany, který právě ve velkém skupují Rusové. Značka „konec světa“ prodává. A zaregistrovanou ji nemá nikdo – možnosti vydělat na ní jsou neomezené, celosvětová reklamní kampaň v hlavním vysílacím čase je gratis.  

Pokud jde o konec světa, máme tedy všichni stejné šance – někteří je však, jak už to tak bývá, dokázali využít líp a skočili po nich dřív. Hlasujte s námi, kdo byl nejrafinovanější!

-4
+
-
Skutečnou prozřetelnost prokázali majitelé webové stránky www.2012supplies.com, kde jste mohli už od roku 2007 nakupovat leccos, co by se mohlo pro případ konce světa hodit: léky na uklidnění, plynové masky, antiradiační tablety, sluneční pohon nebo třeba příručky přežití. Web je momentálně mimo provoz. Klekl pod náporem zákazníků?

Spokojení jsou i výrobci a prodejci svíček – ukazuje se totiž, že právě svíčky považuje řada lidí za neopomenutelnou součást výbavy každého, kdo chce být připraven. Asi aby si mohl na konec světa posvítit. Bez elektřiny to asi jinak nepůjde.

0
+
-

Na své si přijdou i někteří hoteliéři a památkáři – zejména v Mexiku, v oblastech, kde leží nejslavnější mayské památky se u příležitosti konce světa chystá řada akcí.

+9
+
-

Mluviti zlato!

Za dobré slovo knížku

Minulý týden jsme si v rubrice Co si o tom myslíte? povídali o platech poslanců a senátorů...

Na knižní odměnu bychom viděli čtenáři zavržený příspěvek entity podepsané xxx: Nevím, ale ty sklopné sedadla mi nepřipadají moc pohodlné. A mět furt transparentní život, zvědavé novináře za prdeli, furt nespokojenou a šeredně závistivou společnost (nemluvě o sousedech a známých = v těch naších Prdelovicích by to bylo nadosmrti), to mě už netáhne.

Nápor „turistů“ čeká také vesničku Bugarach a stejnojmennou horu, které leží ve francouzských Pyrenejích. Mnozí jsou totiž přesvědčeni, že právě ona apokalypsu přežije. Hora v sobě prý ukrývá mimozemské síly, které zkázu dokážou (lokálně) odvrátit. Ufologové vědí ještě víc: ony síly jsou už prý na vrcholu hory připraveny, aby odnesly všechny příchozí do bezpečí. Všechny hotely a penziony široko daleko jsou na prosinec 2012 dávno beznadějně obsazené. Nadstandardního zájmu turistů si ostatně vesnička užívá už dva roky. Už loni tam údajně vzrostla cena nemovitostí až čtyřikrát.

Místní úřady ovšem mají vážné obavy, že konec světa vesnice Bugarach sice přežije, ale rozloží ji nápor nadšenců, kteří tam vyrazí hledat spásu. Takže vám doporučujeme – nejezděte tam. Přístup na horu bude od 19. do 23. prosince uzavřen. Spíš než nadpozemské síly by se vás mohl ujmout některý příslušník posílených policejních hlídek, které tu budou sjednávat pořádek.

+11
+
-

Podobný nápor jako v Bugarach se očekává v okolí mytické hory v srbském pohoří Rtanj.

Někteří stoupenci teorie o konci světa tvrdí, že v 1500 metrů vysoké hoře, která je součástí Karpat, se skrývá pyramida, kterou tam zanechali mimozemšťané před tisíci lety. Manažeři místních hotelů hlásí, že jim telefon, ve kterém se ozývají další a další zájemci o ubytování v „inkriminované dny“ zazvoní i pětsetkrát denně.

+2
+
-

Své šance vydělat na konci světa se chopili i umělci – a tak se pořádají koncerty „proti konci světa“, „koncerty ke konci světa“ a ohlášené už jsou dokonce i „první koncerty po konci světa“. Ke cti jim však slouží, že některé z nich jsou tedy koncerty benefičními – čili pro dobrou věc.

-5
+
-

Ještě lépe než hudebníci, využili konce světa filmoví producenti. Už v roce 2009 spatřil světlo světa katastrofický „mayský“ velkofilm režisére Rollanda Emmericha s prostým názvem: 2012. Jeho tržby se vyšplhaly k 18 miliardám korun. Ještě o rok dříve natočil Nick Everhart film 2012: Soudný den.

+16
+
-

Na konec světa nesázejte!

Je sázková kancelář připravená vyplatit výhry, když konec světa fakticky přijde? Zeptali jsme se za vás:

Vydělat na konci světa přirozeně nezapomněly ani sázkové kanceláře. Vsadit si můžete dokonce i na to, z jaké příčiny konec světa nastane: sázková kancelář Chance dává stejné šance útoku mimozemšťanů jako variantě, že konec světa nařídí Evropská unie. Ve hře je ale také atomová válka, dopad asteroidu nebo třeba sloučení Sparty se Slavií. Jak se ale budou výhry po případném konci světa vyplácet? Zeptali jsme se přímo v sázkové kanceláři. A co nám pověděli? Je to skandál, přátelé! Sázkovka nijak zvlášť nepočítá s tím, že by výhry vyplácela a rozhodně nemá promyšleno kde a jak. Ostatně poslechněte si to sami v boxu vpravo.

Scénář konce světa inspiroval také nespočet knih, webových stránek a televizních programů. A konečně – i tenhle článek na Peníze.cz. Pokračovat ve výčtu výdělečných aktivit, které si na konci světa přihřály polívčičku, bychom mohli až do konce světa. Musíme se ale ještě rozloučit s rodiči a kočkou a vůbec stihnout spoustu věcí, takže na tomhle místě výčet utneme —

Zakládat vlastní byznys? Pojďte to roztočit

Pokud jste svůj byznys s koncem světa ještě nerozjeli, s největší pravděpodobností už to nestihnete. A nabízí se otázka – proč vlastně? Pokud by měl soudný den opravdu nastat, jako rozumnější se jeví opačný postup. Peníze nehrabat, ale utratit, užít – ať ten konec světa stojí za to. Kdybyste si měli za svoje peníze naposled dopřát, do čeho byste je vrazili? Zajdete na koncert? Nebo do kina, abyste na filmovém platně shlédli, co vás čeká a nemine? Vypravíte se do Burgarach hledat mimozemšťany? Koupíte si ruský balíček poslední záchrany? Zapátráte na webu 2012supplies.com? Nebo uděláte něco docela, ale docela jiného?

Své odpovědi pište do diskuze. Nejoriginálnější nápad odměníme knížkou od Grady. 

Partner rubriky

Partnerem rubriky Co si o tom myslíte? je nakladatelství Grada. Z jeho nabídky by vás mohlo zajímat třeba...

Pro zvýšení finanční gramotnosti vašich dětí!

Eva a Michal Skořepovi

Chytré pohádky z lesní mýtinky
Zvířátka ve světě ekonomie

a

Chytré pohádky z městské zahrádky
Zvířátka ve světě financí

Knížky vám pomůžou vysvětlit dětem základní ekonomické pojmy a zákonitosti světa peněz a financí hravým a jednoduchým způsobem. 

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 24 komentářů

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Diskuze

16. 12. 2012 20:56 | Gabriel Pleska

Samozřejmě Kašpárek: http://www.penize.cz/nakupy/193930-co-je-moje-je-i-tvoje-aneb-o-spoluspotrebitelstvi
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 12. 2012 18:48 | Fredy

Být mladší, tak si na tohle založím webovky a zaregistruji barterová-burza.cz. Sice tu byl někdy v roce 2000 pokus, ale tehdy o to asi nebyl zájem. Ve světě to frčí. Třeba jsem někomu vnukl myšlenku .... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 12. 2012 11:26 | Johny

Tak s těmi drobnými bartery v tom nejste sám. To probíhá celkem běžně a ne jenom na bázi potravin, také to tak mám...dodám brambory, zedník ohodí zeď (jenom příklad - pro rýpaly), pro obě strany totálně výhodné a stát? Koho zajímá stát...
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

16. 12. 2012 5:48 | Fredy

Johny, především není všechno zlato, co se třpytí, přesto, že to z venku tak vypadá.... :)

V mém případě to berte tak, že jsem v penzi (tedy v soukromé) a drobet se nudím. Většinu podnikatelských aktivit převzali synové a sám jsem si nechal jen tu zdánlivě nejjednodušší, což je poradenství. Hlavně v oblasti daní, účetnictví a částečně financí, ale bez toho, abych byl finančním poradcem. Vzhledem k tomu, že dost času trávím pracovně na PC, tak se občas potřebuji odreagovat. A penize.cz jsou k tomu dobrým prostředkem.

Ale to s tím ošéfováním životních věcí není tak, jak bych si představoval. Například živočišnou výrobu zatím nemám a nevím, zda se do ní pustit. Pro mne je jednodušší a výhodnější vypěstovat větší množství (relativně, nejsem velkovýrobce) například dýní hokkaido a ty pak směnit se sousedním farmářem například za jogurty, sýry, tvarohy a pod. V jiných případech, s jiným farmářem, zase směním za maso a masné výrobky. Chápu, že tento barterový obchod se asi nelíbí Kalouskovi, ale je to reciproční. Mě se zase nelíbí jeho levicová drábovská politika.....

Ale abyste tomu správně rozuměl, ty výměny jsou v malém množství, jen co se týče osobním spotřeby. Něco jako přebytky ze zahrádky. Proto bych se hravě vešel do osvobozených plnění, dle platné legislativy. Podle mého tohle bude v budoucnu využíváno čím dál více.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

15. 12. 2012 22:12 | Johny

Eďo a Fredy, máte to pěkně zařízené. Můžete mi sdělit důvody, proč takoví machři musí chodit na penize.cz a ještě se obtěžovat s příspěvky do diskuzí? To asi z nudy co? Když základní životní věci máte natrvalo ošéfované.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 13:41

670100-2201338787
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 12:55 | Fredy

Meziplanetární Eďo, Vy se mi líbíte. Máte smysl pro humor, tak je to dobře. Mám "brouky pytlíky" zaručené rady, nápady a práce všeho druhu, rád.

Jinak ten balík peněz můžete poslat třeba na tento účet: 17111444/5500 a do poznámky napište Eďa. Abych věděl komu poděkovat.

Jinak Vás asi zklamu. Má zahrádku skoro 1 ha, vypěstuji si, co chci a co ne, tak směním se sousedními farmáři. Nyní bydlím v pasivním domku, kde nepotřebuji žádnou centrálu na cokoliv a když náhodou nepůjde elektrika, tak se bez ní obejdu. A Váš chlév je Váš problém? Tudíž nic nového pod sluncem, čím byste překvapil svět. Snad kromě soustavného napadání a tykání, ale i to patří k internetu. Ne každý diskutér musí být zákonitě normální ... :)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 10:39 | zkoušel jsem poslat

korunu, nejde to, asi tam máš vkladový limit. Napiš jaký ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 9:37 | mar

670100-2201338795/6210 tady je moje čílso účtu :-)
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

14. 12. 2012 9:18 | eďa

Datum konce světa
No teda Fredy, a jak si ten svůj konec světa vlastně představuješ, krom vyprodaných skladů se sajrajtem, co konzumuješ ? Ty jsi už dávno mrtvej, akorát o tom ještě nevíš, ale co. Hlavně mě neříkej, že máš taky zahrádku, chlívek a elektrárnu na vodu. Teda, řeknu ti, že se skutečně až neskutečně bavím, jaký jsi inteligent s titulem před i za jménem.
+4
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 9:10 | eďa

Tak neslibuj a konej. Zveřejni svůj účet, pošlu Ti takovej balík, že se z něj zblázníš. Jen slubuješ a skutek utek. Někteří tvoji kámoši jen poštěkávaj a ani se nijak nejmenujou, to si také ty ?
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

14. 12. 2012 9:01 | eďa

Ale Fredy, Jirko a další nickové - stejný autore, cvičené opice z vás musí mít radost z přijatých zvyků, zlozvyků a kolektivních konsensů . Konzervy,prošlou balenou vodu - dohromady sarajty s 93% daní (34+11+15+13+20) kupujete už jen vy, co jsou přikovaní ke starému světu. Pro vodu chodím na studánku, potraviny si pěstuju na zahrádce, maso chovám v kurníku, chlévě, v králikárně a tu banenou vodu, co vy pijete bych maximálně nalil do elektrocentrály na vodu s poměrem 20% benzínu a 80% vody.
0
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2012 18:24 | Fredy

Lid se musí především bavit. Pár magorů tomu uvěří, někteří vykoupí prošlé konzervy a starou balenou vodu. Proč ne, je třeba vyčistit sklady pro nové sajrajty. A kdyby to náhodu nevyšlo, jako že to to na 100% nevyjde, tak nahodí jiné, tentokrát už zaručené datum konce světa.

Jo, a jak psal Jirka, tak kdyby vám to nestačilo, tak také přidám číslo účtu. Můžete odkázat i nemovitosti a třeba i manželky. Tedy jen ty mladší ..... :) Tam někde v těch x tých dimenzích je stejně potřebovat nebudete .... :)
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

13. 12. 2012 17:29 | Brunďa

To bylo slabší.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

13. 12. 2012 15:47

co to hulíš za matroš, Edo ?
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

Zobrazit všech 24 komentářů

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Oblíbená témata

konec světa, marketing

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Očima expertů: Povzbuzovat spotřebu? Nechte lidem peníze, pak je budou utrácet!

21. 9. 2012 | Ondřej Tůma | 13 komentářů

Očima expertů: Povzbuzovat spotřebu? Nechte lidem peníze, pak je budou utrácet!

Českým firmám, ale i děravé státní kase by se hodilo, aby domácnosti víc utrácely. A Češi zatím – začali šetřit! Měl by je stát k utrácení nějak popostrčit a pomoci tak sobě i podnikatelům?... celý článek

Umřít? Při dnešních cenách? Kolik stojí poslední cesta

26. 10. 2011 | Petra Dlouhá | 23 komentářů

Umřít? Při dnešních cenách? Kolik stojí poslední cesta

Na poslední cestu se jednou vydáme každý. Někdo balí kufry dlouho dopředu, někdo nemá na lístek a cestuje na státní útraty. Tak jako tak platí, že i smrt dnes přijde draho.

Peníze jako dluh a ještírci z páté dimenze

20. 9. 2011 | Aleš Tůma | 32 komentářů

Peníze jako dluh a ještírci z páté dimenze

Stejně jako 11. září 2011 je i finanční krize skvělou živnou půdou pro různé konspirační teorie. Ale všechny se mýlí, pravdu pravdoucí o globálním spiknutí znají jen servery Peníze.cz... celý článek

Smrt fialové krávy

17. 7. 2011 | redakce Peníze.CZ

Smrt fialové krávy

Moderní měna? Co vás nemá! Bankovky jsou jen papírky, mince kotoučky podřadného kovu. Kdo opravdu myslí na budoucnost, nakupuje zlato!

Partners Financial Services