Jak hodnotí bankovní weby Kateřina Beranová

Dušan Hradil | 10. 10. 2003
Kateřina Beranová, specialistka on-line prodeje Peníze.CZ

KB
Uspořádání homepage je příjemně jednoduché a čisté. Na první pohled je jasné, kam se vydat pro získání požadované informace. Jako neuživatel Internet Exploreru zprvu zaplesám, krátce na to ale dostanu studenou sprchu. Bohužel navigace v poddoménách už v mém prohlížeči (Opera 7.11) nefunguje tak, jak by měla. Grafika nijak nekřičí, je odlehčená drobnými prvky, působí dostatečně seriozně, přitom ne suše či snad kostnatě. Obě hledané informace jsem nalezla poměrně rychle, jen u úrokové sazby jsem se trošku zamotala. Po chvilce jsem si ale všimla horní navigace a linku na Sazebník, a pak už to bylo jednoduché.
Známky (uživatelské prostředí, informační hodnota, praktický test): 1-, 1, 2

ČSOB
Na první pohled mám pocit, že nejsem na webu banky, ale nějakého informačního serveru. "Meníček" je totiž napoprvé víc, než jako nový návštěvník vítám. Lze je ale buď zavřít úplně, nebo je srolovat - to jistě využijí pravidelní návštěvníci webu. K navigaci nemám připomínek, grafik a programátoři si asi řekli, že v jednoduchosti je síla. Neméně oceňuji, že z jednoho místa mohu navštívit weby všech institucí skupiny ČSOB. Vše potřebné jsem našla, ale praktický test již tak jednoduchý nebyl: pěkně nejdřív do produktu a z něj se pak proklikat až na sazby. U výběru z bankomatu byla cesta snazší - rovnou do sazebníku.
Známky: 1-, 1, 2

ČS 
Stránky ČS jsou sice lepší než loni, ale z celkové vizáže homepage mám pocit neuspořádanosti, jakoby ji někdo odspodu okousal. Pochopím nezarovnaný dolní okraj na zpravodajském serveru, ale jako webu peněžní instituce se mi příliš nelíbí. K navigaci připomínek nemám. I u tohoto webu jsem vše potřebné našla rychle a snadno. Dokonce musím tvůrce pochválit, že například úrokové sazby, sazebník či kurzovní lístek vložili rovnou na HP. Zadané úkoly jsem nalezla na dvě kliknutí.
Známky: 2, 1, 1

HVB Bank
Po záplavě modré je zelená příjemným osvěžením, ovšem ani tento web nezobrazí v prohlížeči Opera vše. Příliš se mi nelíbí ani to, že pravý sloupec zajíždí pod logo. Vše potřebné jsem ale i zde našla rychle a snadno. Také na dvě kliknutí.
Známky: 2, 1, 1

GE Capital bank
Web GECB je další z těch, které spoléhají zobrazení v Internet Exploreru. Homepage je jasně uspořádaná, ale až příliš nevýrazná, zejména při větším nastavení monitoru, kdy "okolo" zbývá dost prázdného místa. I u tohoto webu jsem vše potřebné našla, ale málem jsem se "uklikala".
Známky: 2, 2, 2

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bankovní korunovace roku 2003

10. 10. 2003 | Dušan Hradil

Bankovní korunovace roku 2003

Vizitkou každé banky jsou mimo jiné její internetové stránky. Na ty se zaměřilo naše hodnocení Best Web 2003. Chcete vědět, kdo zvítězil v očích poroty a hlasování čtenářů?

Partners Financial Services