Financovat bydlení bez prokazování příjmů? S Chytře bydlím ANO

PR článek | rubrika: FINEXPO | 7. 6. 2021 | 1 komentář
Asi každý, kdo se chystá kupovat bydlení, řeší, jestli budou jeho příjmy stačit na cenu, za kterou se nemovitost nabízí. Ještě složitější to mají podnikatelé nebo osoby bez dostatečného příjmu. Těm byla cesta k nové nemovitosti dosud zapovězena. S programem Chytře bydlím je to jinak.
Financovat bydlení bez prokazování příjmů? S Chytře bydlím ANO

Zdroj: Next Reality

Komerční spolupráce

Představujeme vám nový projekt družstevního financování Chytře bydlím. Jeho základní parametry jsou:

  • Lze použít na jakýkoliv byt nebo rodinný dům v České republice
  • Zájemci postačí pouze 20 % vlastních zdrojů, zbytek splácí formou anuitních splátek, což je srovnatelné s běžnou hypotékou
  • Splácení lze nastavit až na 35 let, je možné provádět mimořádné splátky
  • Nemovitost nabytou do družstevního vlastnictví, lze kdykoliv převést do osobního vlastnictví.

Úvěr na 35 let i pro starší žadatele

Družstevnictví je klíčovou myšlenkou, která inspirovala tvůrce nového programu Chytře bydlím. Projekt představila realitní společnost NEXT REALITY ve spolupráci s Raiffeisen stavební spořitelnou. Chytře bydlím chce zaujmout klienty, kterým nevyhovují podmínky k získání klasické hypotéky.

V současné době totiž banky pečlivě vybírají, komu hypotéku poskytnou a komu ne. Největším problémem je prokázat dostatek příjmů. Žadatel o družstevní bydlení to vůbec řešit nemusí, zde se totiž žádné příjmy nedokládají. Stačí pouze vhodná nemovitost. To je extrémně zajímavé například pro podnikatele nebo osoby s nízkými příjmy. „Máme klienty, kteří již splácejí klasickou hypotéku a rádi by si pořídili další nemovitosti jako formu investice. Druhou hypotéku již nezískají, a tak se jim nyní otevírá nový prostor na zainvestování do budoucna, což se v této nejisté době jistě hodí,“ uvedl obchodní ředitel Chytře bydlím Jiří Vagner.

Klasickou hypotéku lze sjednat se splatností nejvýše do 65 let věku, což vylučuje ze hry zájemce ve vyšší věku. Družstevní bydlení oproti tomu lze sjednat v jakémkoliv věku, a to vždy až na 35 let a podíl lze dědit.

Družstevní bydlení poskytuje mnoho výhod

Jak tedy funguje projekt Chytře bydlím? „Klient si vybere byt nebo rodinný dům kdekoli v Česku, naše družstvo jej zakoupí a následně dochází ke splácení, tak jako u klasického úvěru,“ vysvětluje Jiří Vagner. „Klient nemusí prokazovat příjmy, prověříme jeho registry za posledních 12 měsíců, splácení lze nastavit až na 35 let. Musí mít aspoň 20 procent ceny z vlastních zdrojů, fixace je na pět let.“

Zájemce tak získává nemovitost formou podílu v družstvu, který mu náleží. Pravidelnou úhradou nájemného své bydlení splácí a rovněž tím platí náklady na správu, údržbu a opravy. Nemovitost lze navíc kdykoliv převést do osobního vlastnictví, a to buď uhrazením zbývající nesplacené anuity, nebo přefinancováním jiným úvěrem.

A další výhody?

  • Družstevní financování se neuvádí do žádných registrů
  • Družstevní podíl lze bez problémů převést na třetí osobu. Lze provádět mimořádné splátky
  • Produkt je vhodný i pro cizince

Dá se říct, že od této chvíle se otevírá možnost pořídit si vlastní bydlení pro všechny, kteří by byli dříve odkázáni pouze na nájem. Prostředky, které nyní vkládají do bydlení, jim tak zůstanou do nemovitosti vložené. Po splacení úvěru přechází nemovitost do osobního vlastnictví klienta.

Byty a domy pro ty, kteří nemají dostatek hotovosti

NEXT REALITY má s tímto projektem velké plány. „Inspirovali jsme se u dnes už neexistujících bezpříjmových hypoték. Dnes už je banky nenabízejí, ale podle našich informací o ně mělo zájem až 15 procent klientů, kteří se o půjčku zajímali,“ uvádí Jiří Vagner. Dokládá tím, že v Česku je mnoho potenciálních zájemců o byty či domy, kterým současná situace na trhu s nemovitostmi nevyhovuje, ať už z důvodu, že nemají hotovost, nebo ji nechtějí použít na pořízení bydlení. Pro všechny tyto klienty je program Chytře bydlím zajímavou alternativou. 

Máte zájem o družstevní financování?

Neváhejte nás kontaktovat:

info@chytrebydlim.cz

www.chytrebydlim.cz

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services