KB spouští realitní portál Cincink, sází na komplexnost

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 9. 2019 08:50 aktualizováno 1. 10. 2019 12:15

Na „nejkomplexnější služby spojené s prodejem a nákupem realit v České republice“ láká nový realitní portál Cincink. Veřejnosti byl přístupný od června v beta verzi, oficiálně ho autoři představili na tiskové konferenci 1. října. Za projektem stojí Komerční banka a IdeaSense.

Cincink přinese lidem další možnost, jak bezpečně koupit či prodat nemovitost. „Cílem je vytvořit portál, kde zájemce najde úplně vše, co potřebuje, a to od bezplatné inzerce, odborného poradenství, právních služeb přes výhodné financování, energetický štítek až například po stěhovací službu, zápis do katastru, převod energií, zkrátka až po první zacinkání klíčů nebo skleniček v novém domově. Odtud také vznikl název Cincink. To vše pod záštitou a garancí jedné z největších bank,“ říká šéfka projektu Kateřina Stehlíková.

Na začátku stála výzva pro zaměstnance Komerční banky: Přineste takový nápad, který bude rozvíjet naše služby. Pokud jej schválíme, můžete se podílet na jeho realizaci. Autorkou nápadu je právě Kateřina Stehlíková.

Vyberte si nemovitost

Výběr nemovitosti.
Zdroj: Shutterstock.com

Hledáte dům nebo byt snů a nemůžete nalézt ten pravý? Nebo potřebujete najít pronájem? Vyzkoušejte náš katalog nemovitostí, při jehož tvorbě jsme se spojili s předním českým portálem Bezrealitky.

Reality Peníze.cz

Projekt začne využívat i podobně znějící doménu – Cinkcink, zřejmě se ji ale nepodařilo včas získat a zatím na ní nefunguje. Podle Stehlíkové šlo původně o záměr, snahu zaujmout odlišností.

V čem chce být Cincink lepší než podobné služby? Sází hlavně na kombinaci samoinzerce s nabídkou inzerátů a služeb ověřených realitních kanceláří. Zájemcům slibuje tým zákaznické péče složený z odborníků na oblasti realit, práva i finančního poradenství, nabízející bezplatné poradenství hlavně těm, kteří se rozhodnou koupit či prodat nemovitost bez realitní kanceláře. 

Komerční banka bude prostřednictvím portálu nabízet své hypotéky. Partnery jsou inovační agentura IdeaSense nebo realitní kanceláře Bidli, Sting, Century 21, Maxima Reality, Next Reality, Evropa a Real Spektrum. Prověřené realitky mají postupně přibývat. Dalšími partnery jsou inspekční služba Bytecheck a softwarová společnost Realman.

Další kroky směrem ke komplexnosti služeb přijdou později. Zapojit by se mohla třeba stavební spořitelna Modrá pyramida, kterou Komerční banka plně vlastní. Ve hře i rozšíření o pojištění od Komerční pojišťovny ze stejné skupiny. Projekt by se mohl rozšířit i ke službám souvisejícím s údržbou bydlení.

„Cincink nyní nabízí například nabízí odhad ceny nemovitosti, právní služby, profesionální fotografie a textaci inzerátu, vizualizaci interiéru a 3D plánek, technickou podporu, zajištění hypotéky nebo daňové poradenství. Během podzimu se nabídka rozšíří o převody energií, zajištění energetického štítku, pronájem dodávek ke stěhování a podobně,“ upřesňuje mluvčí KB Pavel Zúbek. O upozornění na vysněnou nemovitosti v nabídce se postará hlídací kočka.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

Zjistěte tržní cenu nemovitosti i výši nájmu

Odborným garantem této služby je Quantum reality - realitní kancelář Praha

A tohle už jste četli?

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

14. 4. 2024 | PR text

Oceňování nemovitostí je věda. Dnes už to ale zvládnete online

Hypotéka, nová investice, pojištění nebo přehled o vlastním majetku – je spousta situací, ve kterých se hodí znát hodnotu nemovitosti. Byty ale nejsou akcie, aby u nich stále visela... celý článek

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

5. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Hypotéky zlevňují méně než sazba ČNB. Banky nechtějí delší fixace

Česká národní banka snížila 20. března dvoutýdenní repo sazbu o pět desetin procentního bodu na 5,75 % p. a., ale úroky hypoték až tak výrazně neklesly. Průměrná nabídková sazba hypoték... celý článek

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Zlevňování bytů skončilo, ceny zase rostou. Na pronájmy se stojí fronty

Dvě aktuální studie zmapovaly situaci na trhu s nemovitostmi. Jedna upozorňuje, že ceny bytů začínají opět růst. A druhá popisuje nebývalý zájem o pronájmy.

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

22. 3. 2024 | Olga Skalková

Levnější hypotéky? Banky vysvětlují, proč teď nesníží úroky

Cenu hypoték ovlivňuje především cena dlouhodobých zdrojů a nikoli základní sazba ČNB, připomínají bankéři. Brzdou je také snadná možnost předčasného splacení.

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Partners Financial Services