Lidl opět zvyšuje mzdy, přidá lidem zdravotní volno

pk | rubrika: Aktuality | 25. 2. 2020 | 70 komentářů
Lidl opět zvyšuje mzdy, přidá lidem zdravotní volno
Ilustrační foto
Zdroj: Lidl

Nástupní mzda na pozici prodavač/pokladní v řetězci Lidl dosáhne od března 28 571 korun při úvazku 40 hodin týdně. Po třech letech se pracovník dostane na částku 32 000 korun.

V Praze, kde je mzda s ohledem na specifický pracovní trh o něco vyšší, stoupne nástupní mzda na 30 857 korun, po třech letech dosáhne 34 286 korun.

Navýšení se týká i všech stávajících zaměstnanců, oznámil Pavel Stratil, generální ředitel společnosti Lidl

Všichni zaměstnanci nově dostanou i bonus ve formě plně placených tří dnů zdravotního volna za rok. Už loni zvýšil Lidl hodnotu stravenky pro zaměstnance na 100 korun a pro všechny zavedl i kartu Multisport.

„Lidl i nadále ve zvýšené míře podporuje zkrácené úvazky, na které pracuje více než 70 procent. Vzhledem k náročnosti práce po fyzické i psychické stránce se nám osvědčily a vítají je i sami zaměstnanci. Dnes proto primárně nabízíme kratší úvazky,” dodává Stratil.

Nejběžnějším úvazkem je 35 hodin týdně, kde nástupní mzda stoupne na 25 000 korun a po třech letech dosáhne 28 000 korun (v Praze 27 000 Kč a 30 000 Kč). „Běžně nabízíme i úvazky ještě kratší. Zároveň zaměstnáváme více než 90 % zaměstnanců na dobu neurčitou,“ upřesňuje Stratil.

Podobným způsobem zvýší Lidl i mzdy ve svých logistických centrech v Brandýse nad Labem, Cerhovicích, Měříně a Olomouci. Nástupní mzda na základní pozici kompletáře se u plného úvazku zvýší z dosavadních 36 000 na 37 333 korun a po třech letech dosáhne 41 333 korun.

Lidl má nyní přes 11 tisíc zaměstnanců, letos chce jejich počet dál výrazně zvýšit. „Nové prodejny a především nové logistické centrum v Buštěhradě, které by mělo být dokončeno na jaře roku 2021, přinesou práci dalším více než pěti stům lidí,“ říká mluvčí Zuzana Holá.

Většina řetězců konkrétní výši mezd nezveřejňuje, dlouhodobou výjimkou je právě Lidl. Podle odborářů i ohlasů samotných pracovníků platí nejlépe z velkých tuzemských řetězců.

Před týdnem oznámil zvýšení mezd konkurenční Penny Market. Zaměstnancům přidá od začátku března v průměru pět procent. Pokladní pracující na plný úvazek si polepší minimálně o 1000 korun měsíčně. Základní mzda pokladních se bude nově pohybovat v závislosti na délce pracovního poměru v rozmezí od 24 tisíc do skoro 30 tisíc korun měsíčně.

Porovnejte si svoji hrubou mzdu

Další kalkulačky

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a dozvíte se včas další aktuality i praktické rady! 

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+105
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 70 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

25. 2. 2020 12:58, Martin

prosím diskutující o konkrétní zkušenosti zaměstnanců LIDLu díky!!!!

+216
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

25. 2. 2020 18:06, MAXWELL

Aha,tak se zase bude v LIDLU zdražovat co?.No někde se na vyšší platy zaměstnanců musí vzít peníze.A nebo se budou ještě víc šidit potraviny,aby měl obchod vyšší marže.Nebo jedině že by to zařídil DAVID CAPERFIELD co?.

-167
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (70 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

24. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Práce v důchodu. Jaká jsou pravidla a na co si dát pozor

Jak si zvýšit důchod, když při jeho čerpání pracujete? Jak funguje takzvaná práce na procenta? A jaká jsou omezení pro přivýdělek v předčasném důchodu? Tady je přehled.

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

22. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Práce na dohodu. Jaká pravidla letos platí a proč je výhodná

Jaké podmínky platí pro dohodu o provedení práce (DPP) a dohodu o pracovní činnosti (DPČ)? Co se změnilo a co se brzy měnit bude? Tady je přehled.

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

17. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nové limity u pracovních dohod: Později a jinak, schválili poslanci

Dohodáři se zatím o své příjmy bát nemusí. Nová pravidla, která měla od července omezit řetězení dohod o provedení práce, budou platit až od příštího roku. A navíc jinak, než se předpokládalo.... celý článek

Práce jako cesta z chudoby? Na důstojnou mzdu dosáhne jen třetina Čechů

16. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Práce jako cesta z chudoby? Na důstojnou mzdu dosáhne jen třetina Čechů

Minimální důstojná mzda pro rok 2023 činí 45 573 Kč hrubého, v Praze vzhledem k vyšším životním nákladům pak 47 718 Kč. Vyplývá to ze studie, jejíž výsledky dnes zveřejnila Platforma... celý článek

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

20. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Minimální a zaručená mzda: Pravidla se změní, schválila vláda

O růstu minimální mzdy má nově rozhodovat předem daný „vzoreček“ navázaný na vývoj průměrné mzdy. Zároveň klesne počet úrovní zaručeného platu.

Partners Financial Services