Fio banka vylepšila aplikaci. Chystá i Garmin a Fitbit Pay

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 16. 6. 2020
Fio banka vylepšila aplikaci. Chystá i Garmin a Fitbit Pay

Zdroj: Fio

Klienti Fio banky si nově mohou nechat posílat oznámení o pohybech na účtu nebo jeho stavu přímo do Smartbankingu pomocí takzvaných push notifikací. Novinka je k dispozici v mobilní aplikaci pro iOS i pro Android. 

Zájemce si může vybrat z několika typů oznámení: pro pohyby na účtech (příchozí, odchozí platby), neprovedené příkazy k úhradě, transakce kartou, překročení určitého limitu zůstatku na účtu nebo naopak jeho podčerpání.

„Oznámení si klient nastaví přímo v aplikaci podle toho, jak potřebuje. Pro různé typy oznámení si může vybrat, zda ho chce dostat push notifikací, SMS zprávou nebo e-mailem. Zasílání push notifikací je samozřejmě zdarma,“ upřesňuje Ján Franek, mluvčí Fio banky.

„Využít push notifikace plánujeme i pro další akce jako třeba potvrzování přihlášení do internetbankingu nebo autorizaci transakcí zadaných právě v internetovém bankovnictví,“ dodává Franek. Aplikace zatím tyto funkce neobsahuje, podle banky by měly přibýt ještě letos.

Nová verze smartbankingu mimo jiné umožňuje nastavit si službu 3D Secure přímo v aplikaci (pro iOS) a umožňuje rozšířené vyhledávání, editace poznámky platby či vylepšené načítání QR kódu u Androidu.

Fio banka by brzo mohla spustit platby chytrými hodinkami Garmin Pay a Fitbit Pay. Zveřejnila už pro ně obchodní podmínky. Mobilní platby Google Pay a Apple Pay už nabídla dříve. Letos také plánuje rozšířit produkty o spotřebitelské půjčky.

Ještě letos by klienti měli dostat možnost přes přímé bankovnictví zakázat možnost využití služby DCC, která v cizině při platbě kartou představuje past. Jako první nedávno umožila takové nastavení mBank.

Fio také chystá možnost zablokovat platby kartou u konkrétního obchodníka. Tato služba míří na různé předplacené služby, často jde o seznamky, kde na začátku dáte svolení k automatickým měsíčním platbám, ale ty jdou později obtížně vypnout.

V přípravě je i další ochrana proti zneužití karty – blokace konkrétní země nebo kontinentu. Podle Franeka se stává, že v zahraničním bankomatu zloději oskenují data z karty a s nimi následně peníze z účtu vyberou často v jižní Americe. Když tam klienti banky vůbec nejezdí, budou si ji moci pro platby zablokovat.

Narozeniny!

Zdroj: Shutterstock

Začalo to v roce 1993 jako studentský plán na zbohatnutí, dnes je Fio jednou z největších bank v Česku. Na cestě k tomu bylo třeba překonat několik krizí a třeba i závislost na velkém konkurentovi.

Od nápadu „matfyzáků“ k páté největší bance. Projděte si příběh Fio banky

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services