Expobank už má aplikaci. Ověřuje platby, ale nezadává

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 15. 6. 2020
Expobank už má aplikaci. Ověřuje platby, ale nezadává
Ilustrační foto.
Zdroj: Shutterstock

Expobank spustila mobilní aplikaci také pro chytrá zařízení značky Apple s operačním systémem iOS. Pro Android ji zprovoznila už na konci letošního února. 

Do té doby byla Expobank jednou z posledních bank v Česku, která vůbec neměla vlastní mobilní aplikaci. 

Banka sama nazývá novou aplikaci jako autorizační. Je to proto, že umí „jenom“ potvrzovat platby, které předtím uživatel zadá v internetovém bankovnictví, nebo platby kartou u internetových obchodníků, kteří využívají zabezpečení 3D Secure. Klienti si mohou vybrat, zda chtějí platby potvrzovat kódem z SMS jako dřív, nebo tímto novým způsobem. Ověření se v aplikaci provádí skenem obličeje (Face ID), otiskem prstu (Touch ID) nebo zadáním PIN kódu. Vedle potvrzování plateb se lze stejnými způsoby také přihlašovat (potvrzovat vstup) do internetového bankovnictví.

Náhled do aplikace. (Zdroj: Expobank).

Aplikace dále umí ihned zablokovat a odblokovat kartu, nastavovat finanční limity pro platby a výběry hotovosti, měnit PIN kód karty či kartu aktivovat. Aplikace pro iOS má stejné funkce jako její varianta pro Android. Obě je potřeba nejdříve aktivovat v internetovém bankovnictví.

V aplikaci Expobank však nejde třeba zadávat platby, měnit trvalé příkazy nebo přikupovat nové finanční produkty. Neumožňuje tedy plně ovládat bankovní účet tak, jak už je běžné u většiny konkurentů. „Na takové mobilní aplikaci usilovně pracujeme, nicméně plné využití našeho účtu je pohodlné z prostřednictví našeho responsivního webu,“ vzkazuje zatím banka klientům. 

Poslední z významnějších bank, která zatím nenabízí mobilní aplikaci, zůstává Trinity Bank. Ta sice nabízí i běžný účet, nicméně zaměřuje se hlavně na spoření či firemní úvěry a zakládá si na přímých vztazích mezi klienty a bankéři. Letos chystá rozšířit nabídku o platební karty. 


A tohle už jste četli?

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services