Mobilem ovládá svůj účet už 700 tisíc klientů Komerční banky

pk | rubrika: Aktuality | 22. 7. 2019 11:50 aktualizováno 22. 7. 2019 16:30

Téměř 45 procent klientů Komerční banky, tedy 700 tisíc, už ovládá svůj účet přes mobilní telefon. Meziročně jich přibylo 33 procent, oznámila dnes banka. Měsíční objem plateb zadaných přes chytrý telefon dosahuje téměř 6,5 miliardy korun.

„Zajímavostí je, že každé druhé přihlášení do mobilní bankovní aplikace Komerční banky je přes biometriku – otisk prstu nebo Face ID,“ říká mluvčí Pavel Zúbek.

„Komerční banka má největší podíl klientů vyžívající mobilní bankovnictví. Zájem začal růst zejména poté, co jsme klientům nabídli bezpečnostní řešení Trusteer od IBM a zavedli řadu inovativních prvků, jako například Face ID (identifikace obličejem), potvrzování transakcí otiskem prstu nebo propojení na chytré hodinky Apple Watch a Android Wear,“ upřesňuje David Barczi, který má v Komerční bance funkci digital channels tribe leader.

„Klienti se už nyní mohou těšit na úplně novou generaci Mobilní banky i Mobilní banky Business pro platformu iOS a na zjednodušení aplikací na platformě Android, které obohatíme i o tmavý motiv (dark mód),“ dodává Barczi.

Prostřednictvím mobilního telefonu využívají klienti Komerční banky stále častěji i další služby. Například v červnu uzavřelo 2579 lidí cestovní pojištění přes Mobilní banku a 908 investovalo do podílových fondů Amundi.

Konkurenční Česká spořitelna má téměř 650 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví George. Za letošní první pololetí zadali v mobilním bankovnictví George přes devět milionu transakcí v celkovém objemu více než 39,6 miliardy korun. Internetové bankovnictví George využívá v současnosti přes 1,55 milionu klientů, od ledna do června zadali 16,3 milionu transakcí v celkovém objemu 98,3 miliardy korun.

„Zatímco předchozí Servis 24 používalo v mobilním telefonu okolo 14 procent ze všech digitálních klientů spořitelny, v případě George už téměř každý druhý klient. A zatímco mobilní Servis 24 používali klienti v průměru dvakrát za měsíc, do bankovnictví George v mobilu se přihlašují takřka každý pracovní den," upřesňuje Lukáš Kropík z tiskového oddělení České spořitelny.

Počet aktivních uživatelů mobilního bankovnictví ČSOB ke konci března meziročně vzrostl o 24 procent na 308 tisíc. Jako aktivní uživatele počítá banka klienty, kteří mobilní bankovnictví použili aspoň jednou za poslední tři měsíce.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services