Bitcoin dál padá. Další facka přišla z Číny

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 19. 5. 2021 10:00 aktualizováno 19. 5. 2021 15:30 | 15 komentářů
Bitcoin dál padá. Další facka přišla z Číny

Zdroj: Shutterstock

Fanoušci kryptoměn nemají dobrý týden. Bitcoin ztratil víc jak pětinu ceny za posledních 24 hodin a zhruba dvě pětiny za posledních sedm dnů. Kolem půl čtvrté odpoledne se obchodoval těsně pod hranicí 35 tisíc dolarů (poprvé od začátku února), když se předtím krátce dostal i pod 32 tisíc.

Podobná masivní cenová korekce je vidět i u dalších kryptoměn. Například ethereum kleslo za posledních 24 hodin o více jak třetinu a za poslední týden zhruba přes 40 procent. Smazalo tak předchozí rychlý květnový nárůst a je pod hranici 2500 dolarů za kus.

Na konci minulého týdne dal kryptoměnám zásah Elon Musk a jeho Tesla, když oznámili, že jejich elektromobil si už za bitcoin nekoupíte, protože jeho těžba je neekologická.

Teď kryptoměny zasáhla Čína. Tamní centrální banka zopakovala, že virtuální měny nesmí být používány jako platební prostředek, protože podle ní nejde o opravdovou měnu. Investory zároveň varovala před spekulativním obchodováním s nimi.

„Jde o poslední kapitolu příběhu, ve kterém Čína utahuje smyčku kolem kryptoměn," řekl agentuře Bloomberg Antoni Trenchev, spoluzakladatel fintechu Nexo, který s kryptoměnami obchoduje.

Kurz bitcoinu

Intradenní graf (online)
Denní graf
Zdroj: peníze.cz

Zdroj: kurzy kryptoměn na Peníze.cz

Zpět ještě k Muskovi. Ten nad kryptoměnami na rozdíl od Číny hůl úplně nezlomil. Prý v ně dál věří. V prohlášení Tesla zmínila, že se poohlíží po kryptoměnách, které k transakcím používají výrazně méně energie než bitcoin. Nebyla ale konkrétní.

Podle investorů by to mohlo být třeba Cardano. To za posledních 24 hodin také padá zhruba o třetinu a za poslední týden kleslo asi o čtvrtinu.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+17
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 15 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 5. 2021 13:10, Petr

No, každá měna může krachnout. Kč / USD / EUR Ale zůstane nějak fungující stát / organizace. Když krachne Bitcoin, zůstane vám jen blikající obrazovka. Nic - ani stopa nikam, k nikomu. Tak jen nakupujte !!

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 5. 2021 16:50

Tak buďto je nejlepší čas na nákup, a současně do toho mám dát spoustu peněz, nebo to je šílené riziko a nacpu tam jen to co mám ztratit? Vy si totiž nějak protiřečíte.

Zobrazit celé vlákno

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (15 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Bitcoin překonal rekord, byl nejdražší v historii

5. 3. 2024 | Gabriel Pleska

Bitcoin překonal rekord, byl nejdražší v historii

Cena kryptoměny bitcoin se dnes podle agentury Reuters dostala na 69 202 dolaru (víc než 1,6 milionu korun) za minci a dosáhla tak nového rekordu. Nevydržel ale dlouho, cena vzápětí... celý článek

Bitcoin vyletěl o čtvrtinu. V korunách je nejdražší v historii. Týden v kryptu

2. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin vyletěl o čtvrtinu. V korunách je nejdražší v historii. Týden v kryptu

Cena bitcoinu vyskočila o 25 procent, bitcoinová ETF nabízejí i velké americké banky a to od BlackRocku expanduje do Brazílie. Na světlo se dostaly další e-maily Satoshiho Nakamota... celý článek

Partners Financial Services