Novinky v nabídkách kreditních karet a jejich srovnání

PR článek | rubrika: PR Článek | 25. 9. 2018
Používání kreditních karet se čím dál více rozmáhá. Lidé postupem času přichází na chuť tomuto platebnímu prostředku a dobře si uvědomují jeho výhody v rámci správného používání. Pokud při placení za služby chcete získat více a rádi byste se drželi hesla „nakupuj teď a plať až později“, přinášíme vám praktické informace.
Novinky v nabídkách kreditních karet a jejich srovnání

Dozvíte se, jak funguje kreditní karta a zjistíte, jak se dopracovat k té, jež bude vašim potřebám vyhovovat nejvíce.

Fungování kreditní karty

Kreditní karta vypadá na první pohled stejně, jako karta debetní, jíž dostanete ke svému bankovnímu účtu. Uvědomit si však musíte to, že kreditní karta funguje trochu odlišně, než jste byli s debetní kartou doposud zvyklí.

Při využívání kreditní karty dochází k čerpání peněžních prostředků banky, nikoliv těch vašich. Jde o určitý způsob úvěru, který je limitován předem stanovenou maximální hranicí. Využívat jej lze opakovaně. S kreditní kartou se samozřejmě pojí řada výhod a předností.

  • Bezúročné období v délce trvání 45–55 dnů. Pokud peníze splatíte do této doby, nehradíte žádnou úrokovou sazbu.
  • Možnost vstupu do letištních salonků.
  • Slevy a bonusy v rámci nákupů u nejrůznějších obchodníků. Mnohdy dostanete jisté procento z útraty nazpět.
  • Pojištění při cestování v zahraničí.

Je tedy zřejmé, že tento platební prostředek je přínosem pro každého, kdo se s ním naučí zacházet. Podstatné je vědět, jakou kreditní kartu zvolit.

Vsaďte na srovnání kreditních karet

Na trhu je samozřejmě bezpočet bankovních a nebankovních společností poskytujících kreditní karty. Každá z nich si pak účtuje odlišný poplatek za vedení. Ten mimochodem může být i nulový. Zároveň předkládají odlišnou délku bezúročného období, která je pro spoustu lidí hodně zásadní. A v neposlední řadě je podstatný úrok. Ten se také liší.

Abyste vybrali vhodnou kreditní kartu, musíte provést porovnání hned několika produktů najednou. Tím se dopracujete k tomu nejvýhodnějšímu výsledku. Zapomeňte ale na jakékoliv sbírání informací, obcházení bank a podobné obstrukce. Dnes totiž existuje daleko novodobější a rychlejší způsob. Je to srovnání kreditních karet na internetu. Tam tento úkon provedete v řádu minut, a ještě máte možnost požádat o danou kreditní kartu online.

V tomto směru vám bude nápomocen internetový portál Ušetřeno.cz, kde se kromě podrobného a aktualizovaného porovnání dozvíte i novinky o kreditních kartách.

Foto: Shutterstock.com

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

5. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Revoluce v placení se blíží, hlásí banka. Zacvakáte bez terminálu

Nové řešení, které má podstatně rozšířit možnost bezhotovostního placení v Česku, přinese Air Bank pod značkou Cvak. Obchodníkům umožní přijímat platby i bez klasického platebního terminálu. celý článek

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

6. 11. 2023 | Petr Kučera | 2 komentáře

Hledáte starší platbu? Porovnali jsme, jak daleko vás banky pustí

Můžete v roce 2023 snadno najít platbu z roku 2020? Délka takzvané transakční historie se u bank výrazně liší. Dobrou zprávou je, že v posledních letech se prodlužuje.

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

23. 10. 2023 | Petr Kučera | 3 komentáře

Číslo karty v mobilní aplikaci ukáže už sedm bank

Kompletní údaje k platebním kartám už umí ukázat i mobilní aplikace Smart Banking od UniCredit Bank. Klienti si mohou nechat zobrazit celé číslo karty, datum expirace i její CVV/CVC... celý článek

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

26. 9. 2023 | Petr Kučera

Hello bank definitivně končí, klientům posílá výpovědi

Hello bank bude poskytovat platební účty a spotřebitelské úvěry už jenom do konce letošního listopadu. Vyplývá to z výpovědí, které od minulého týdne rozesílá klientům.

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

4. 9. 2023 | Petr Kučera

Mastercard má nového obchodního ředitele pro Česko

Novým obchodním ředitelem společnosti Mastercard pro Českou republiku a Slovensko byl k 1. září jmenován Tomáš Chumchal. Ve funkci bude mít zodpovědnost za prodejní strategii a řízení... celý článek

Partners Financial Services