Produkt již není aktualizován!

AXA pojišťovna a.s. - Životní pojištění BALANCE

Poslední aktualizace: 5. 8. 2020

Základní údaje

PoskytovatelAXA pojišťovna a.s.
SegmentObčané
Jednorázové investiční životní pojištění BALANCE

Jednorázové investiční životní pojištění je pojištění osob pro případ smrti nebo dožití s jednorázovým pojistným, pomocí kterého můžete současně zhodnocovat své prostředky.

Jeho výnos je navázán na výkonnost podkladového aktiva: akciový koš, indexový koš, komodity a jiné. Je to pojištění pro střednědobý horizont, přičemž jste pojištěni a současně investujete dostatečně dlouho na to, abyste si dokázali dopředu naplánovat, jakým způsobem předpokládaný výnos využijete.

Co to pro vás znamená?
Tento typ životního pojištění klade důraz na investování vašich finančních prostředků. V případě, že by v průběhu pojištění došlo k pojistné události, bude vaší rodině nebo vámi určené osobě vyplaceno pojistné plnění. V případě úmrtí je (podle nastavení ve smlouvě při jejím sjednání) vyplacena buď aktuální hodnota vašeho podílového účtu k danému datu pojistné události nebo k datu původně sjednaného konce pojištění, a to v závislosti na tom, jak si tento parametr nastavíte při sjednání pojistné smlouvy.

Když k úmrtí dojde následkem úrazu, vaši blízcí dostanou navíc vyplaceno 50 % hodnoty podílových jednotek na podílovém účtu k datu pojistné události (maximálně 500 000 Kč).

Výhodou jednorázového investičního životního pojištění je, že dopředu víte, kdy vám budou finanční prostředky vyplaceny. Každý z produktů řady BALANCE má předem stanovenu dobu pojištění (5 - 10 let v závislosti na typu produktu).

Jednorázově = investujete celé pojistné najednou po uzavření pojistné smlouvy
Každý z produktů řady BALANCE má rozdílnou výši minimálního pojistného, ve většině případů je ale minimální pojistné stanoveno na 100 000 Kč. Horní hranice není omezena.

Jednorázové investiční životní pojištění je to pravé pro ty, kteří:
- Mají větší finanční částku (volné finanční prostředky), kterou chtějí investovat
- Chtějí být pojištěni (pro případ smrti a smrti následkem úrazu), ale současně je zajímá zhodnocení vložené částky
- Preferují dohledný konec – vyhledávají investování ve střednědobém investičním horizontu
- Vyhovuje jim nízká poplatková struktura a jednorázová úhrada poplatku (bez nutnosti měsíčních plateb)
- Mají rádi jistotu – chtějí mít možnost přístupu k investovaným prostředkům formou částečných odkupů pro případ nečekané události

Jak funguje jednorázové investiční životní pojištění od AXA?
AXA nabízí vždy jenom jeden produkt řady BALANCE, který si můžete sjednat během upisovacího období, které trvá přibližně 2 – 3 měsíce.
V průběhu celého trvání pojištění jste současně pojištěni pro případ úmrtí a úmrtí následkem úrazu.
Daný produkt řady BALANCE sjednáte podpisem pojistné smlouvy a úhradou jednorázového pojistného, jeho minimální výši zjistíte u vašeho finančního zprostředkovatele nebo na pobočkách pojišťovny. Po ukončení upisovacího období jsou finanční prostředky investovány do podkladového aktiva, kterým bývá zpravidla strukturovaný dluhopis. Zhodnocení finančních prostředků je navázáno na výkonnost dopředu definovaného akciového, indexového, komoditního a dluhopisového koše nebo jiného zajímavého aktiva s potenciálem růstu.
Vaše prostředky pojišťovna investuje v dohodnutém časovém období, přičemž během trvání pojištění máte v případě nečekané události přístup k investovaným prostředkům formou částečných odkupů (v závislosti na výši vašeho vkladu). Vývoj hodnoty vaší investice v čase prostřednictvím reportů k jednotlivým produktům řady BALANCE (denní hodnoty příslušného fondu) můžete sledovat na webových stránkách pojišťovny v části Moje AXA pohodlně z domova. Podrobnější informace naleznete ve Všeobecných pojistných podmínkách, které jsou dostupné u každého produktu z řady BALANCE.

Podmínky sjednání pojištění
- Jednorázový vklad pojistného v minimální určené výši
- Sjednání pojištění ve stanoveném upisovacím období (cca 2-3 měsíce)
- Vstupní věk pojistníka (osoba, která sjednává smlouvu a hradí jednorázové pojistné) 18 - 75 let
- Vstupní věk pojištěného (osoba, které vzniká nárok na pojistné plnění v případě dožití se konce pojištění ve výši hodnoty investice) 0 - 75 let

Porovnejte si nabídky, vyberte tu nejvýhodnější a ušetřete.

Správně nastavené pojištění vám pomůže překonat nepřízeň osudu. Nespoléhejte se na náhodu.

AXA pojišťovna a.s. - Životní pojištění BALANCE - Diskuze

Žádný komentář nebyl vložen.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Informace na této stránce mají povahu diskusního fóra pro registrované uživatele. Byť je pro publikování příspěvku vyžadována registrace, vydavatel neručí za pravdivost zveřejněných informací a neověřuje jejich faktickou správnost či autenticitu. Pokud jste zaznamenali příspěvek, který by tu být neměl, napište nám na redakce@penize.cz

Výpočet mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Nejnovější články

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Největší pojišťovna se chová nemravně, řekl soud a zastal se klienta

Nový rozsudek v kauze starších smluv kapitálového životního pojištění je výjimečný tvrdou...více

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se přejmenovala, zviditelní nového vlastníka

Ergo pojišťovna se 28. října přejmenovala na SV pojišťovnu. S novým názvem chce veřejně...více

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Pojišťovny čekají nové spory. Ústavní soud se zastal klienta

Někteří lidé, kteří si před lety sjednali investiční životní pojištění, mají šanci na...více

Partners Financial Services