Investoři na Fingoodu vybrali na developerský projekt 34 milionů za hodinu

PR článek | rubrika: FINEXPO | 11. 7. 2022
Crowdfundingová platforma Fingood má dvojitý rekord. Developerský projekt společnosti Rybka Building podpoří částkou 34,6 milionu korun. Tu navíc její investoři vybrali za necelou hodinu! Rozdělí si mezi sebou výnos 1,4 milionu korun.
Investoři na Fingoodu vybrali na developerský projekt 34 milionů za hodinu

Hejno malých ryb, nebo investiční žralok?

Komerční spolupráce

Fingood si mezi platformami investičního crowdfundingu drží čelní pozici, kterou stvrzuje i neustále rostoucí databáze investorů. V posledních týdnech si navíc tato platforma připravila investiční příležitosti, které stojí za pozornost.

Investice 34,6 milionů, výnos 1,4 milionu

Fingood.cz svým investorům nabízí pečlivě vybrané investiční příležitosti z nejrůznějších sfér podnikání. Výnos je pevně stanovený a rizika vyvažuje zajištění zástavou movitého a nemovitého majetku.

V červnu představil Fingood opravdovou perličku. Přes 6200 investorů mělo možnost podpořit developerský projekt společnosti Rybka Building, a to se skvělým dvanáctiprocentním výnosem a návratností vkladu jen čtyři měsíce.

O investici byl takový zájem, že se během necelých 60 minut vybrala rekordní částka 34,6 milionů korun. Díky tomu si mezi sebe investoři rozdělí výnos 1,4 milionu korun. Investice navazuje na předchozí úspěšně financované developerské projekty pod taktovkou Rybka Building s přispěním investorů Fingood.cz.

Tomas Arsov franchise a Bagind company – když investice pomáhají růst

Pokoření rekordu 34,6 milionů bylo pokračováním úspěšného týdne, ve kterém měli lidé možnost podpořit zaběhnuté tuzemské společnosti Tomas Arsov franchise a Bagind company.

 Tomáš Arsov se specializuje na vlasovou kosmetiku, provoz vlastního kadeřnického salonu a dokonce má i svůj televizní pořad. Společnost Bagind company ručně vyrábí kožené batohy, které vznikají v rodinných dílnách na území Indie.

 Obě značky spojuje podobný podnikatelský příběh, kdy se během krátké doby majitelům podařilo vybudovat zavedené lovebrandy.

Značky se rozhodlo podpořit přes 500 investorů, kteří si rozdělí výnos přes 600 tisíc korun. K tomu navíc získali zajímavý bonus v podobě voucheru na kadeřnické služby a výrobky u společnosti Tomas Arsov franchise. I to patří mezi výhody investičního crowdfundingu.

Investiční crowdfunding je výhodný i pro podpořené firmy. Ty kromě potřebného finančního kapitálu získávají při oslovování investorů kapitál sociální: dozví se o nich tisíce potenciálních zákazníků, kteří si do paměti vepíšou jejich značku i její příběh. Pro ně je to tedy dvojitá výhra.

Vít Endler

Vít Endler, CEO finGOOD.czZdroj: FinGOOD

Generální ředitel a podílník firmy Fingood. Dřív působil jako generální ředitel společnosti NetRetail Holding, mateřské společnosti Mall.cz. Po jejím prodeji se věnoval konzultační činnosti, startupu Virtooal.com, kde byl hands-on investorem, a svému investičními portfoliu složenému z nemovitostí, kryptoměn a akcií.

Co stojí za boomem investičního crowdfundingu

Z investorského hlediska patří crowdfunding mezi konzervativnější investice. Oproti ostatním nástrojům z této skupiny má ale nesporné výhody. Fingood svým investorům poskytuje pevné a v čase neměnné zhodnocení až 12 procent ročně, což většina investičních nástrojů nedokáže. K tomu je drtivá většina investic zajištěna zástavou movitého nebo nemovitého majetku.

„Investorům nabízíme rozumnou ochranu před inflací, a to právě díky fixovanému výnosu. V časech, kdy se akcie a ostatní investiční nástroje propadají, u nás investoři přesně vědí, kolik si ze své investice odnesou. To je v této turbulentní době neoddiskutovatelné plus,“ zhodnocuje výhody investování na Fingood její CEO Vít Endler.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Partners Financial Services