Proč je důležitá finanční rezerva

PR článek | rubrika: FINEXPO | 18. 4. 2022 | 2 komentáře
Doba přináší různé situace a události, které jsme si ještě nedávno nedokázali představit. Už víme, že stát se může prakticky cokoli. A že je důležité připravit se na nečekané situace.
Proč je důležitá finanční rezerva

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Jen necelá čtvrtina Čechů má takové finanční rezervy, aby s nimi při výpadku příjmů vystačili tři až šest měsíců. To je mimochodem minimální výše úspor, kterou doporučují odborníci. Kdo takový finanční polštář má, může být podle nich v klidu. Téměř pětina obyvatel naší země má ale rezervu 0.

Stovka ke stovce

Někdy je složité najít v domácím rozpočtu peníze navíc. Ale skoro každý z nás je občas utratí za něco, co nepotřebuje. Určitě si teď říkáte: „Cože? To si jako nemůžu udělat radost?!?!“ Ale můžete. Dokonce musíte. Malé radosti života jsou důležité. Dobrá káva, hezký film, květina do vázy… Člověk si dopřeje, ale stejně na konci měsíce s výplatou nějak vyjde. A co kdybyste si hned na začátku měsíce dopřáli investici? Třeba jen drobnou. Stačí už 300 korun, a můžete se pyšnit označením investor. Navíc si v budoucnu díky malým pravidelným investicím můžete dopřát i nějakou velkou životní radost. 

Inflace cení zuby

Investování je způsob, jak můžete účinně zhodnocovat své úspory. Výnosy bývají totiž většinou vyšší než u klasických spořicích produktů, což vám pomůže v boji s inflací. Teď je opravdu pořádná. Cení zuby a ukusuje z peněz, které máme uložené na účtech. Když začnete investovat pravidelně, i z malých částek může být za pár let suma, která vás příjemně překvapí. A kdyby se vám časem zadařilo, pravidelnou investici můžete navýšit. Spočítejte si, jak můžete zhodnotit své úspory.

Proč je investování zajímavé?

Kromě toho, že se dá začít už s třemi stovkami měsíčně,

  • můžete si vybrat, do čeho budete investovat,
  • investice se časem dají kdykoli odprodat, takže získáte hotovost,
  • v internetovém bankovnictví můžete sledovat, jak se vašim investicím daří,
  • a až se ve světě investic trochu rozkoukáte, můžete v internetovém bankovnictví investovat sami.

Ptáte se, jak investovat? Začněte tím, že se poradíte s někým, kdo investicím opravdu rozumí. Nabídka investičních produktů je široká – liší se možným výnosem i mírou rizika. Když budete chtít, zkušený bankéř vám připraví investiční řešení přímo na míru. Tak ať se vám daří a váš finanční polštář pěkně narůstá!

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Partners Financial Services