Investice pro dobré i zlé časy? Rotpirk Algo Fund je správná volba

PR článek | rubrika: FINEXPO | 18. 4. 2022
Do investování nepatří emoce. Je známo, že lidskou psychiku u investování ovládají dvě lidské emoce – strach a chamtivost. Pokud trhy rostou, převládá chamtivost, když trhy klesají, převládá strach. A tyto dvě emoce negativně ovlivňují racionální rozhodování. Řešením, jak se těmto chybám vyhýbat, je algoritmický přístup.
Investice pro dobré i zlé časy? Rotpirk Algo Fund je správná volba
Aleš Jakým
Zdroj: Rotpirk

Komerční spolupráce

Investování je plně pod kontrolou důkladně otestovaného algoritmu, jehož jediným cílem je vydělávat peníze. Je přitom jedno, zda akciové, dluhopisové nebo komoditní trhy rostou, klesají či stagnují. Při správném nastavení strojového investování je totiž jediným úkolem nastaveného algoritmu najít v reálném čase příležitosti, které nesou zisk. Nyní je možnost algoritmického investování snadno dostupná i v ČR prostřednictvím fondu kvalifikovaných investorů Rotpirk Algo Fund.

Jediný plně algoritmický fond v ČR

Rotpirk Algo Fund je jediný čistě algoritmický fond v ČR. Důkladně vyzkoušený algoritmus, který neustále monitoruje trh a vyhledává zajímavé příležitosti, prošel v uplynulém půlroce zatěžkávací zkouškou. V situaci, kdy na trhu panuje větší nejistota provázená vysokou inflací a konfliktem na Ukrajině, přinesl pozitivní zhodnocení více než 10 %.

Jasně řečeno, kdo investoval před půl rokem do akciového indexu S&P 500 jeden milion korun, má nyní na svém kontě jen 972 tisíc Kč, (údaje k  28. únoru 2022), v případě evropského indexu Eurostoxx50 je to ještě méně. U zlata je zhodnocení za totéž období 4,7 %, u bitcoinu 2,3 %. Naopak ten, který vložil své peníze do Rotpirk Algo Fund, zhodnotil svůj vklad o více než 10 %. Rotpirk Algo Fund totiž dokáže vydělávat i v případech, kdy trh klesá.

Zdroj: Rotpirk

„Nedávno se mě někdo ptal, jestli jsme vydělali na spekulaci na pokles trhu. Moje odpověď byla, že nespekulujeme, ale efektivně investujeme. Při efektivním investování se opíráme o vědní obory, jako je matematika, statistika, pravděpodobnost. Jsou to vědecké výsledky, které nám pomohly vytvořit algoritmickou strategii nezávislou na růstu a poklesu trhu. Výsledky našeho fondu jasně ukazují, že náš algoritmus funguje. Je dobře vymyšlený, unikátní a hlavně výdělečný,“ uvedl Aleš Jakým, zakladatel skupiny Rotpirk.

Výhody algoritmického investování

Podstatou tohoto typu obchodování je skutečnost, že nevyžaduje aktivní zásah člověka, takže do investičního rozhodování nevstupují emoce, které by jej mohly negativně ovlivnit. Ačkoli samotné rozhodovací procesy při investování nevyžadují aktivní zásah člověka, systémy jsou pod neustálým dohledem týmu vysoce kvalifikovaných odborníků společnosti Rotpirk.

Algoritmické investování má kromě absence emocí i další výhody. Před jeho „ostrým“ spuštěním lze na reálných datech provést různé simulace vývoje a zátěžové testy, čímž se snižuje potenciální riziko, ale také se eliminují lidské chyby v podobě špatně zadaného objemu nebo ceny. V neposlední řadě se stroje neunaví a neustále dodržují předem danou strategii.

Investování probíhá na velmi likvidních trzích. Fond investuje do známých tříd aktiv, jako jsou zlato a stříbro, ropa a zemní plyn, benzín, státní dluhopisy, maso nebo pšenice, měny či akciové indexy apod.

Investice do Rotpirk Algo Fund není pro každého. Jedná se totiž o fond kvalifikovaných investorů, kde je minimální investovaná částka 100 tisíc eur (nebo ekvivalent v českých korunách). Cílem fondu je přinášet stabilní dlouhodobé výnosy s průměrným zhodnocením 12–15 % p. a., což se daří naplňovat.

Další zajímavé fondy Rotpirk

Kromě fondu Rotpirk Algo nabízí společnost Rotpirk ještě další tři fondy kvalifikovaných investorů. Rotpirk Convertible podfond se zaměřuje na investování do konvertibilních firemních dluhopisů (a jejich ETF), které jsou v podstatě hybridem akcií a dluhopisů, přičemž z obou tříd aktiv si berou to pozitivní. Rotpirk Medical podfond cílí na perspektivní oblasti Medical-Healthcare, a to přímými investicemi do akcií a ETF farmaceutických firem (např. Pfizer, Merck, Johnson&Johnson), ale také do dynamického sektoru biotechnologií. Posledním fondem v nabídce je Rotpirk IPO podfond, který využívá tzv. IPO efektu – těží z růstu akcií v době, kdy velcí institucionální investoři nakupují tyto akcie do svých portfolií a kdy cena roste. 

Disclaimer

Tento dokument nepředstavuje žádnou nabídku, doporučení ani výzvu k investování. Podfondy Rotpirk jsou fondy kvalifikovaných investorů, které jsou určeny pro fyzické a právnické osoby, které mají zájem investovat finanční prostředky v souladu s investičním cílem a investiční politikou fondu a jsou kvalifikovanými investory v souladu s § 272 zákona č. 240/2013 Sb., tj. mají zkušenost s investováním do investičních nástrojů a jsou si vědomi rizik s tím spojenými. Informace uvedené v tomto dokumentu jsou jen všeobecného charakteru a nezohledňují investiční rizika, která můžou vést k poklesu hodnoty investice a kapitálové ztrátě. Výkonnost v minulosti není spolehlivým ukazatelem budoucích výnosů. Doporučujeme před investicí nastudovat statuty fondu. Tiskové chyby vyhrazeny. Zdanění fondu stanovuje zákon, při změně zákona může být zdanění fondu upraveno.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 2 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

9. 4. 2024 | Martin Mašát

Růst akcií trhá rekordy. Jak se daří podílovým fondům?

Vývoj podílových fondů pravidelně hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v březnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost? celý článek

Partners Financial Services