Boom mikroinvestic do nemovitostí

PR článek | rubrika: FINEXPO | 14. 3. 2022 | 1 komentář
Češi jsou při investování spíše konzervativní a vyhledávají převážně méně rizikové investice. Po investici do nemovitostí se poohlíží většina z nich, ale ne každý disponuje miliony. U společnosti Investown, v níž drží podíl Česká spořitelna, mohou lidé zdarma jednoduše investovat do výnosu z nájmu rezidenčních nemovitostí a stačí jim k tomu pár stovek.
Boom mikroinvestic do nemovitostí
Alan Pock, CEO Investown
Zdroj: Investown

Komerční spolupráce

Platformu Investown využívá již 40 tisíc uživatelů, kteří investovali v součtu 400 milionů korun a během posledního půl roku jim byly formou výnosů vyplaceny více než čtyři miliony, z toho 1,1 milionu jen za leden tohoto roku.

Bezpečná investice se stabilním výnosem

Mikroinvestice do výnosu z nemovitostí jsou bezpečným trendem, který dokáže pokrýt výraznou část inflace. Ta je nyní nejvyšší od roku 2008 a ceny porostou i nadále. Dochází ke znehodnocování úspor a mnoho lidí hledá způsoby, jak své finance chránit. Bezhlavé investování do vysoce rizikových aktiv naštěstí není pro většinu řešením.

„Investice do výnosu z nájmu nemovitostí jsou v kontextu České republiky nízkorizikové. Jsou stabilní s výnosem blížícím se pěti procentům, pokryjí většinu inflace,“ uvádí spoluzakladatel a CEO Investownu Alan Pock a dodává, že zhodnocení má předpoklady postupně se zvyšovat. Ceny nemovitostí totiž raketově rostou a zvýšené sazby prodražují hypotéky. To jsou dva hlavní důvody, které poženou růst poptávky po nájemním bydlení.

Jednoduché investování pro každého

Velká část Čechů žije v domnění, že k realizaci zisků z investic do nemovitostí potřebují mít finanční prostředky v řádu milionů nebo musí spoléhat na klasické nemovitostní fondy. Díky startupu Investown, který využívá moderní technologie a do něhož prostřednictvím programu Seed Starter investovala Česká spořitelna, je tomu jinak.

Investování prostřednictvím platformy Investown vyžaduje minimální vklad 500 korun. Je dostupné prakticky pro každého. Po registraci, která zabere pouze několik minut a je bez jakýchkoli poplatků, si mikroinvestor vybírá z pestré nabídky bytů po celém Česku. „Snažíme se nevytvářet zbytečné vstupní bariéry, chceme možnost investování a ochrany úspor poskytnout úplně všem. U nás mohou investovat i drobní střadatelé,“ vysvětluje Alan Pock s tím, že mikroinvestování s Investownem je zcela zdarma. Uživatelé mohou navíc své peníze vybrat kdykoli tím, že svou investici nabídnou k odkoupení, a jediný poplatek – 0,9 procenta z vkladu – je za předčasné ukončení investice.

Díky pokročilému algoritmu je Investown schopen identifikovat byty, které mají dlouhodobě stabilní a vysoký výnos. Nemovitost koupí, zrekonstruuje a pronajímá. Byty nabízené k investici mají většinou zabydleného platícího nájemce.

„O mikroinvestice je obrovský zájem. Během prvních deseti měsíců od spuštění aplikace registrujeme 40 tisíc uživatelů. Kvůli jednoduchosti a stabilnímu výnosu, jehož náležitou část vyplácíme každý měsíc, u nás investují jak zkušení investoři, tak lidé s investováním začínající,“ uzavírá Alan Pock.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services