Přes 55 milionů zainvestováno v lednu na platformě finGOOD

PR článek | rubrika: FINEXPO | 31. 1. 2022
Investiční crowdfundingová společnost finGOOD za sebou má velmi úspěšný vstup do nového roku. V lednu totiž dokázala odfinancovat rekordní investici!
Přes 55 milionů zainvestováno v lednu na platformě finGOOD

Zdroj: FinGOOD

Komerční spolupráce

FinGOOD už v loňském roce přeřadil na vyšší otáčky a dokázal zafinancovat projekty v celkové hodnotě 330 milionů korun. Zdvojnásobil také počet svých investorů a nyní pomyslnou laťku posunul zase o něco výš. 

Rozmach developerských projektů

S neustále rostoucí poptávkou po kvalitním bydlením dochází také k zvýšené poptávce developerských firem po vhodném typu financování. Tato situace v kombinaci se nárůstem úrokových sazeb a zkostnatělým přístupem mnohých banky nahrává zcela novým způsobům financování. 

Tuto pomyslnou díru dokázal zalepit Investiční crowdfunding. Ten těží zejména ze své rychlosti a flexibility, která je v developmentu významným faktorem rozhodujícím o úspěchu nebo neúspěchu. Zatímco banky stále praktikují zdlouhavý a těžkopádný přístup, crowdfunding je ve srovnání s nimi rychlým běžcem, který dokáže poskytnout peníze do měsíce. 

26,5 milionů na výstavbu nových bytů

Důkazem toho je nedávný developerský projekt na platformě finGOOD. Ta spojila síly s progresivní developerskou společnosti BlackBird Real Estate, která poptávala finance na výstavbu Rezidence U Červeňáku. Konkrétně šlo o transformaci brownfieldu na 1700 nových bytových jednotek v těsné blízkosti Pardubic. 

„Chceme vytvořit čtvrť, kde se s chutí žije, a nikoliv jen přespává. V posledních letech se ukazuje, že právě občanská (ne)vybavenost a nedostatek vyžití či zeleně je slabým místem života v satelitech. V Rezidenci U Červeňáku bude vše jinak!“ říká s odhodláním Jan Kotaška, CEO spol. BBRE.

Pro výstavbu tohoto projektu poptávala společnost BBRE 26,5 milionů korun. 

Rezidence U Červeňáku

3,3 milionů korun zisk pro investory

FinGOOD využil svých výborných znalostí trhu a pro tuto investici nastavil velmi lákavé parametry. Bezmála 5000 investorů nabídl kombinaci 8,5% zhodnocení s velmi krátkou návratností (18 měsíců). Celá investice navíc byla v plné výši zajištěna zástavou nemovitosti, takže investiční riziko bylo minimalizováno. 

Tuto možnost zhodnocení si nenechalo ujít přes 600 individuálních investorů, kteří si mezi sebe rozdělí zisk 3,3 milionu korun! Pro finGOOD tato investice byla v mnoha ohledech rekordní. Poprvé za historii  svého fungování zafinacoval jednorázovou investici přesahující 20 milionů korun a přehoupl se také přes rekordní číslo v počtu investorů. 

Crowdfunding je synonymem pro rychlost

Pomyslnou třešničkou na dortu byla pro společnost BlackBird Estate rychlost získání potřebných financí. FinGOOD nabídl tuto investici na začátku ledna a během pouhých 10 dní se tato částka vybrala.

„Ocenili jsme s jakou rychlostí nám finGOOD dokázal získat potřebné finance. Díky tomu může celý projekt promptně posunout do další fáze,“ zhodnotil situaci Jan Kotaška. 

Stále častěji se tak ukazuje, že crowdfunding je skvělým krokem pro financování developerských projektů. Tento trend si finGOOD potvrdil v minulém roce, kdy 60 % z odfinancovaných 330 milionů putovalo právě do developerských projektů. V nastalém trendu hodlá finGOOD pokračovat i v tomto roce.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services