Investiční platforma finGOOD získala 41,5 milionu na svůj další rozvoj

PR článek | rubrika: FINEXPO | 12. 8. 2021
Investiční platforma finGOOD.cz se letos vyšvihla mezi crowdfundingové investiční jedničky. Úspěšně překročila milník 3000 investorů. Nyní získala 41,5 milionu korun pro svůj další rozvoj a připravuje se expandovat na zahraniční trhy.
Investiční platforma finGOOD získala 41,5 milionu na svůj další rozvoj

Zdroj: FinGOOD

Komerční spolupráce

Rok 2021 byl pro finGOOD v mnoha směrech přelomový. V první polovině roku se mu podařilo zafinancovat projekty za více než 100 milionů. Další skvělou zprávou byl fakt, že počet investorů překonal hranici 3000. FinGOOD si tak potvrdil jak zájem investorů o crowdinvesting, tak zájem podnikatelů o crowdfunding a nyní se může celá platforma věnovat dalšímu rozvoji. 

40milionová injekce

Alcor Investment posílá do finGOODu 41,5 milionu. V čele této investiční společnosti stojí Tomáš Pešek, který má bohaté zkušenosti jako advokát a krizový manažer, který se mimo jiné několik let staral o projekty České exportní banky a investice skupiny Generali PPF v Rusku.

„Tento rok cílí finGOOD na zafinancování projektů za zhruba 400 milionů korun, což je několikanásobně víc než za celou jeho dosavadní existenci. FinGOOD se letos stal zcela jasnou jedničkou v počtu i objemu zprostředkovaných investic na českém crowdfundingovém trhu a investoři začínají vnímat finGOOD jako renomovanou investiční platformu, na které mohou investovat své volné finanční prostředky s velmi zajímavým úrokovým výnosem,“ zhodnocuje Tomáš Pešek hlavní důvody, proč se jeho společnost rozhodla podpořit další růst této investiční platformy.

Získaný kapitál chtějí ve finGOODu použít na další technologický rozvoj, rozhodně dojde k personálnímu posílení týmu a část získaných peněz bude finGOOD také investovat do marketingu a posílení značky. 

Technologický rozvoj

Právě technologický rozvoj si ukrojí největší podíl ze získaného kapitálu. To umožní finGOODu především rychlejší technologický růst. Ve finGOOD tak začíná nová éra, která se ponese v duchu plné automatizace, a především investorské mobilní aplikace.

„Ve finGOODu k technologiím přistupujeme velmi kreativně. Neustále hledáme zajímavé možnosti a jsme otevřeni novým nápadům. Tato investice nám především umožní škálovat naše systémy a zrychlit náš růst. Z původně webového portálu se posuneme na další stupeň, kde budeme moct psát vlastní servisy a vyvíjet si vlastní back-end, front-end, infrastrukturu a v neposlední řadě mobilní aplikace,“ komentuje využití nového kapitálu Michal Weiser, CTO finGOOD.cz.

Před pár týdny uvedl finGOOD na trh Finkulačku, tedy finanční kalkulačku, která poslouží všem, kteří potřebují jednoduše spočítat všechny typy investic nebo půjček, a nyní chce navázat dalším rozvojem.

Weiser se svým týmem, který se neustále rozrůstá, už nyní pracuje na vývoji aplikaci přímo šité na míru investorům. Ta umožní uživatelům přístup do jejich dashboardu a jasný přehled o investicích a výnosech. Největší devizou je fakt, že investoři budou schopni investovat a zhodnocovat své peníze přímo v aplikaci. Dalším navazujícím krokem jsou Investorské peněženky, které budou do aplikace napojeny na jaře 2022.

Expanze na zahraniční trhy a plán na příští roky

FinGOOD se, zejména díky své licenci od ČNB, poslední rok a půl plně soustředil na tuzemský trh. Plánuje ale vstoupit i na evropské trhy, proto již nyní pracuje na rozšíření své licence. Ta mu umožní poskytovat své služby poskytovat v celé Evropské unii.

Díky tomu se této investiční platformě otevřou nové trhy. Budoucí plány popisuje Vít Endler, CEO a spolumajitel, následovně – „Jako první expanzní cíl jsme si určili Slovensko, kde by to mělo být relativně jednoduché i kvůli podobnému právnímu prostředí. Dál by nám dávala smysl Visegrádská čtyřka. Pak bychom se chtěli podívat do digitálně vyspělých ekonomik, tedy severských zemí a Pobaltí. Díky nové licenci, která nám umožní rozvíjet naše podnikání v celé Evropské unii, není tento výčet potenciálních trhů rozhodně konečný.“ 

Pro letošní rok má ovšem plány jiné. Cílí totiž na zprostředkování financování projektů za zhruba 400 milionů korun. Na rok 2023 už si finGOOD stanovuje mnohem ambicióznější cíl, a to překonat 1 miliardu poskytnutých finančních prostředků a stát se relevantní volbou pro financování businessu a investičním nástrojem pro investory. Díky přílivu nového kapitálu bude snadnější tohoto cíle dosáhnout.

Z malého startupu se tak stává renomovaná investiční platforma, která je mezi investory stále vyhledávanější, a díky které mohou zhodnotit své finanční prostředky zajímavým úrokem, zároveň jsou projekty také solidně zajištěné.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

28. 3. 2024 | PR text

Zlato je sice konzervativní, ale bezpečná investice

Nejlevnějšího prodejce zlata najdete na adrese Zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v Obecním domě. Ale pozor, ve druhém patře, ne v přízemí. Použijte služební vchod z ulice U Obecního... celý článek

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

24. 3. 2024 | Jiří Šafařík | 5 komentářů

Recept na důstojný důchod? Porovnali jsme první a třetí pilíř

Prodejci finančních produktů se často snaží co nejvíce snížit význam státních důchodů a naopak silně přeceňují význam soukromého spoření či investování na stáří. Důležitou roli však... celý článek

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

23. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin se propadl na 8900 dolarů, lenochod překvapil. Týden v kryptu

Na BitMEXu se někdo ukliknul nebo se zbláznil robot a stálo to miliony. Dolarů. Japonský penzijní fond zkoumá bitcoin, Greenpeace do něj kope. V Americe možná budou z etheru akcie.... celý článek

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

22. 3. 2024 | Radim Zelený

Nemovitosti jsou v investičním portfoliu nezastupitelné

Společnost Ronda Invest financuje developerské projekty a následně umožňuje investorům na úvěrech participovat. „Každého klienta posuzujeme individuálně a snažíme se pochopit jeho byznys,“... celý článek

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

21. 3. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

ČEZ oznámil výsledky a návrh dividendy, ovládne GasNet

Čistý zisk energetické skupiny ČEZ v roce 2023 klesl na 29,6 miliardy korun, přesto byl druhý nejvyšší za posledních deset let. Vyšší byl jen v roce 2022, kdy dosáhl rekordních 80,7... celý článek

Partners Financial Services