Proč je bitcoin drahý a láme cenové rekordy?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 19. 4. 2021 | 2 komentáře
Ceny bitcoinů prudce stoupají. Dosahují stále vyšších a spektakulárnějších vrcholů. Poslední rekord byl překonán 13. března 2021 a činil 1 365 353 Kč! Proč je bitcoin drahý? Kdo je za to zodpovědný?
Proč je bitcoin drahý a láme cenové rekordy?

Zdroj: Bitclude

Komerční spolupráce

Pravděpodobně jste v roce 2017 poprvé slyšeli o kryptoměnách. Obrovský a bleskový růst cen byl ve finančním světě bezprecedentní.

V předchozím roce došlo k oživení kryptoměn. Přispělo k tomu několik faktorů.

Za prvé, digitální peníze se neustále vyvíjejí. Objevuje se stále více nových projektů, zatímco technologie jako je blockchain, který dnes můžeme považovat za „zastaralý“, nacházejí nové využiti.

Pomalý návrat kryptoměn do společnosti se okamžitě zrychlil. Černá labuť! Koronavirus toho v našich životech hodně změnil. Jedna z těchto změn byla velmi viditelná ve finančním sektoru. Vlády, nepřipravené na extrémní události, se ponořily do chaosu, což způsobilo vysokou inflaci a drastické snížení úrokových sazeb.

Proto se společnost vzhledem k nestabilní situaci tradičních měn a „skladů hodnot“ stále častěji rozhodovala o nákupu kryptoměn, a to v legálních směnárnách kryptoměn.

Situace není způsobena pouze obezřetností veřejnosti. Za tuto skutečnost můžou obrovské instituce, které v kryptoměnách vidí velký potenciál vyplývající z jejich nezávislosti na národních finančních systémech.

Klidný nárůst nás nedoprovázel po celý rok 2020. Na konci roku se začalo dít něco nevídaného. Bitcoin překonával další cenové rekordy. Uživatelé se dostali do FOMO, a snažili se co nejdříve získat kryptoměny.

Všechno začalo PayPalem. V listopadu se objevily první zprávy, že společnost nakupuje 70% nově vytěžených Bitcoinů. Tato skutečnost byla přijata velmi pozitivně, investoři v ní viděli stabilizaci a stále více a více ochotně směňovali své peníze za kryptoměny.

Na začátku měsíce Tesla koupila BTC v hodnotě 1,5 miliardy USD a zároveň oznámila možnost nákupu automobilů z jejich továrny za kryptoměny. Brzy poté se společnost MicroStrategy také rozhodla koupit Bitcoin za 1 miliardu USD.

Posuďte sami, zda se vyplatí investovat do kryptoměn.

Pokud dospějete k závěru, že je to dobrá alternativa k národním měnám a rozhodnete se směnit své prostředky – vyberte si správně.

Internet je plný webů, které nabízejí nákup kryptoměn, ale který z nich byste si měli vybrat?

Nejprve zkontrolujte, zda platforma funguje legálně. Mnoho směnáren se snaží odlišit od nekalé soutěže, a proto některé z nich požádaly o licence vládní orgány.

Chcete nakupovat kryptoměny bezpečně a legálně? Navštivte Bitclude!

Bitclude funguje od roku 2019. V letošním roce získala licenci malé platební instituce od polské Komise pro finanční dohled.

Směnárna Bitclude není jen o bezpečnosti. Jedná se také o moderní technologii, která umožňuje registraci za méně než minutu a ověření identity uživatele za méně než 2 minuty.

Zákaznická podpora je také na nejvyšší úrovni – oddělení je velmi responzivní a profesionální, můžete požádat o pomoc v každé fázi vašeho dobrodružství s Bitclude.

Platba za zahájení dobrodružství ve světě kryptoměn je pro uživatele velmi jednoduchá – pomocí platebních karet.

Zakladatelé společnosti Bitclude si uvědomují, že mobilní aplikace je must-have v 21. století, proto intenzivně pracují na nových řešeních, která zákazníkům poskytnou řadu pomůcek – nejen v okně prohlížeče.

Pokud chcete začít dobrodružství s kryptoměnami, neriskujte – zvolte bezpečná a prověřená řešení!

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Moneta schválila dividendu devět korun za akcii

Valná hromada Moneta Money Bank, které se zúčastnili držitelé 74,59 procenta akcií, dnes schválila rozdělení čistého zisku za rok 2023. Z částky 5,4 miliardy korun akcionářům vyplatí... celý článek

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

20. 4. 2024 | Tomáš Krause

Půlení bitcoinu je za námi. Klesnou odměny za ethereum? Týden v kryptu

Halving bitcoinu máme za sebou, Hongkong schválil ETFka a naše vláda pravidla krypta. Ethereum diskutuje o snížení odměn a Cardano se bratříčkuje s Huawei. Je tu další Týden v kryptu. celý článek

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 7 komentářů

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Partners Financial Services