Jak s Fumbi investovat do kryptoměn jednoduše a bezpečně?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 1. 3. 2021 | 1 komentář
Rok 2020, poznačený hlavně pandemií covid-19, přinesl na trh kryptoměn množství novinek a byl plný zajímavých událostí. Jen za poslední tři měsíce vzrostla cena bitcoinu o desítky procent, což jen posilnilo jeho dominantní postavení na trhu.
Jak s Fumbi investovat do kryptoměn jednoduše a bezpečně?

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Společnost Tesla nakoupila bitcoin za 1,5 miliardy dolarů 

Společnost Tesla oznámila, že uskutečnila nákup bitcoinu v hodnotě 1,5 miliardy amerických dolarů. Trh na tuto zprávu ihned reagoval a cena bitcoinu během pár hodin vyrostla na nové maximum. Ve výroční zprávě pro Komisi pro kontrolu cenných papírů Spojených států amerických (SEC) společnost Tesla uvádí, že po zavedení nové investiční politiky investovala část finančních prostředků do bitcoinu, kvůli „vyšší flexibilitě při diverzifikaci ve snaze maximalizovat výnosy společnosti“. Tato nová politika zahrnuje investice do kryptoměn, zlata a jiných aktiv.

Institucionální investoři pokračují v nakupování bitcoinu

Zájem institucionálních investorů o bitcoin neutichá. Oproti listopadu 2020 došlo k růstu množství bitcoinů držených institucemi o více než 435 000 BTC. Podle webu bitcointreasuries.org vlastní institucionální investoři aktuálně více než 1,22 milionu BTC, což představuje až 6,56 % aktuální a 5,82 % maximální možné nabídky. Mezi největší institucionální investory současnosti můžeme zařadit společnosti Grayscale, MicroStrategy nebo švédskou společnost Bitcoin Tracker One.

Investování s Fumbi

Fumbi bylo vytvořené jako odpověď na stále větší a hůře přehledný trh s kryptoměnami. Jako první přináší investiční řešení pro širokou veřejnost – tedy pro všechny, kteří uvažují o investování do kryptoměn. Investoři se už nemusí zabývat otázkou kde, kdy a které kryptoměny nakoupit ani jak je bezpečně uložit.

Fumbi se se svými 30 000 uživateli řadí mezi lídry na českém a slovenském trhu v aplikování této nové technologie, která má potenciál změnit svět stejně nebo ještě výrazněji než internet.

Už není potřeba trápit se s výběrem kryptoměny

Nikdo neví, která kryptoměna se prosadí. Nejlépe je na tom určitě bitcoin, ale v horizontu let není ani on nedotknutelný. Díky Fumbi algoritmu investice roste nebo klesá úměrně s celým trhem. Proto není potřeba vybírat si jednotlivé kryptoměny.

Ve Fumbi je jedno, jakým způsobem si kryptoměny konkurují, důležitá je jen jejich společná hodnota. Přesnost Fumbi algoritmua šířka vzorku trhu, se kterou pracuje, bude postupně růst, avšak i současné výsledky jsou velmi uspokojivé. 

Fumbi algoritmus a jeho index portfolio

Fumbi věří v transformační sílu a vysoký růstový potenciál kryptoměn. Jelikož jsou kryptoměny stále „v plenkách“, investovat do nich je pro většinu těžké. Proto Fumbi přišlo s návrhem indexového portfolia, které přináší nejjednodušší způsob, jakým může na trhu s kryptoměnami investovat kdokoliv. 

Index kopíruje trhovou kapitalizaci kryptoměn díky každodennímu rebalancování naším algoritmem. Toto rebalancování zabezpečuje, že se poměr kryptoměn ve vašem portfoliu mění stejně, jako se mění jejich poměr na trhu. Fumbi portfolio se skládá z pečlivě vybraných kryptoměn a odráží naši investiční filozofii, která identifikuje tři hlavní hodnotové faktory ve světě kryptoměn: platby, web 3.0 a DeFi.

Maximální zabezpečení a nezávislý audit

Fumbi spolupracuje s renomovanou platformou Ledger Vault, která umožňuje institucionální správu nejvyšší kvality. Toto řešení nabízí nejen fyzickou ochranu před externími útoky, ale umožňuje také striktní rozdělení pravomocí uvnitř Fumbi. Integrované pojištění proti hackerským útokům (Arch & Lloyd) přináší dodatečnou úroveň ochrany.

„Rozhodli jsme se pro Ledger Vault, jelikož v oblasti bezpečnosti nechceme žádné kompromisy a naším cílem je poskytnout klientům nejbezpečnější možné řešení, jaké je na trhu dostupné. Díky tomu se stáváme lídrem bezpečnosti ve střední Evropě.“ Dávid Standel, CTO Fumbi

Ve Fumbi se pravidelně uskutečňuje nezávislý audit kryptoměnových peněženek ve spolupráci se slovenskou společností SGS Slovakia, která je členem celosvětové skupiny SGS.

Cílem tohoto auditu je srovnat součtové zůstatky hodnot kryptoměn na klientských peněženkách s aktuálními hodnotami uvedenými na jednotlivých blockchainech. 

Kolik investovat?

Rozhodně je třeba chápat, že se jedná o rizikovou investici, a proto se všeobecně doporučuje investovat pouze tu částku, která vás v případě ztráty finančně nezatíží. Ve Fumbi můžete začít již s investicí od 1400 Kč. Všechny poplatky vidíte přehledně a můžete si je vypočítat na Fumbi stránkách.

Na co je při kryptoměnách potřeba dát si pozor?

V případě, že nakoupíte bitcoin, neznamená to, že za měsíc budete v zisku. S dlouhodobou perspektivou to souvisí jen velmi volně. Po měsíci, dokonce i po půl roce můžete být velmi lehce ve ztrátě bez toho, aby to narušilo předpoklad dlouhodobého růstu. Možný stonásobný růst ceny v horizontu pár let se však neobejde bez větších turbulencí. Strmé poklesy přichází po strmých růstech a nezřídka si vezmou i 30–40 procent z předchozího růstu. 

 

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services