Investování do podílových fondů již od stokoruny měsíčně

PR článek | rubrika: PR Článek | 18. 6. 2018
Velkou výhodou podílových fondů je, že jsou doslova pro kohokoliv, kdo má možnost odkládat si delší dobu určitou část peněz stranou. Technologický pokrok navíc z investování udělal záležitost, která nezabere více než pár minut. Každému, kdo chce dát investování šanci, stačí připojení k internetu a drobná finanční rezerva na účtu.
Investování do podílových fondů již od stokoruny měsíčně

Investování do podílových fondů se v dnešní době velmi daří. Poslední čísla uvádí, že Češi mají v podílových fondech zainvestováno 483,5 miliardy korun, což je historicky nejvyšší číslo. Důvodem je kombinace několika aspektů – nízké úrokové sazby, pomalu rostoucí inflace, znehodnocování peněz na spořicích účtech a rostoucí finanční nebo investiční gramotnost lidí i dostupnost investic ve smyslu online přístupu k nim.

V případě podílových fondů u ING Bank je možné zařídit vše potřebné online z pohodlí domova. Není tak nutné chodit na pobočku ani cokoliv tisknout. Celý proces je velmi jednoduchý zejména díky uživatelsky přívětivému prostředí nové mobilní aplikace a internetového bankovnictví. „Nejdříve si vyplníte své kontaktní údaje a vyberete si podílový fond, který si chcete nakoupit. Po vyplnění pár dalších údajů obdržíte klientské číslo a uvítací dopis s důležitými informacemi. Následně si zvolíte bezpečnostní prvky pro vstup do internetového bankovnictví, které potvrdíte pomocí SMS zprávy odeslané na váš telefon. V poslední kroku je ještě nutné identifikovat vaši osobu, k čemuž je potřeba dodat kopie dvou dokladů totožnosti a výpis z účtu, ze kterého bude zaslána první identifikační platba. Vše stačí jen vyfotit či naskenovat a poslat prostřednictvím on-line bankovnictví. Pak už můžete začít investovat,“ přibližuje postup on-line investování ředitel investičních produktů ING Bank Petr Žabža.

Fakta

  • 500 Kč je částka, kterou lidé nejčastěji investují do ING fondů každý měsíc
  • Typický investor do ING fondů má opatrný investiční profil
  • Nejprodávanější fondy z nabídky jsou ING Aria Lion Balanced či Fidelity Global Dividend
  • Téměř 40 procent investorů do ING fondů jsou ženy
  • Při investici stejné částky do všech fondů rozšířené nabídky ING fondy zhodnotily v roce 2017 investici v průměru o 17,2 procenta

Investování se tak stává dostupným téměř pro každého, čemuž odpovídá i široká nabídka produktů, které ING nabízí. Díky ní si z portfolia fondů vyberou jak draví investoři milující riziko, tak i konzervativnější typy. „S výběrem toho správného podílového fondu, který odpovídá vašim investorským záměrům, pomůže naše mobilní aplikace. Díky ní je možné vybrat si portfolio s přijatelným rizikem,“ říká Žabža.

Také výši pravidelné investice je možné přizpůsobit vlastním možnostem. „Hodnota pravidelné investice nemusí být nijak vysoká, u naší základní nabídky je možné investovat už od stokoruny měsíčně. Nejčastěji však lidé do ING fondů pravidelně investují 500 korun,“ dodává pro srovnání Žabža.

U podílových fondů platí, že čím dříve začnete, tím lepší je šance na výhodnější zhodnocení a na vyšší cílovou částku. Čím déle investujete, tím menší je totiž dopad kolísání trhů na vaše finance. Při investování do podílových fondů navíc vkládáte peníze do prověřeného produktu, který sestavuje zkušený portfolio manažer. Při investici stejné částky do všech fondů rozšířené nabídky zhodnotily v roce 2017 fondy ING Bank investici v průměru o 17,2 %, což už je dobrý důvod, proč začít.

Jak investovat s ING krok za krokem, včetně souvisejících nákladů, naleznete na vseoinvestovani.cz.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

19. 4. 2024 | Martin Pleštil | 3 komentáře

Investice a daně. Kdy musíte vyplnit přiznání a kdy máte klid

Obliba investování v Česku roste. I s takovými výdělky je ale spojena nepříjemná povinnost – daně. Poradíme, co si jako běžný investor musíte ohlídat a kdy přiznání řešit nemusíte.

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

17. 4. 2024 | Petr Kučera

Fondy, ve kterých zmizely miliardy, dostanou přísnější pravidla

Poslanci schválili novelu zákona o investičních společnostech. Má lépe chránit drobné investory před takzvanými alternativními fondy podle paragrafu 15. Společnosti jako Growing Way,... celý článek

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

16. 4. 2024 | PR text

Těžba bitcoinu po halvingu: Vyplatí se to ještě?

V letošním roce dostanou těžaři za každý nalezený blok méně bitcoinů. Největší americká banka J.P. Morgan vidí v tomto odvětví riziko, ale zároveň rozpoznává potenciál ve snížení ceny... celý článek

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

15. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Dražší ropa i zlato? Panika kvůli Íránu se nekoná

Přestože byl víkendový útok Íránu na Izrael podle řady expertů bezprecedentním krokem, světové trhy ho podle všeho zatím ustály.

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

13. 4. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin má týden do halvingu a Ripple chce vlastní stablecoin. Týden v kryptu

Na burzách vysychají bitcoiny. Ripple chce svůj stablecoin a americká Komise pro cenné papíry má další oběť. V Salvadoru mají problém, v Zimbabwe novou měnu a vy právě tady nový Týden... celý článek

Partners Financial Services