Dotazy čtenářů k AFIZ: Zdeňěk

Pavel Slavík | 25. 1. 2006

Paní Gellová, jak se dívám na AFIZ, předpokládala jste do jakého vlaku jste nastoupila? Nebo současný stav potápějícího se AFIZu je pro Vás překvapením?
Chtěl jsem se zeptat jak je ošetřena otázka ochrany údajů, které členové poskytují AFIZU. Nelze vyloučit že po působení v AFIZ rovněž odejdete do některé z poradenských firem (i když asi ne prodávat pojištění).
Příklad: všechny právnické osoby v rámci transparentnosti trhu poskytovali citlivé údaje o produkci a struktuře obratu generálnímu sekretáři. Pokud však odešel do konkurenční firmy, není to zrovna etické jednání, právě když měl k těmto údajům přístup. Jaký na to máte názor?

MG: Nemyslím, že se AFIZ potápí. Naopak vidím zajímavou perspektivu. Odchodu několika společností je mi líto, rozhodně mě to netěší. Respektuji ovšem jejich rozhodnutí, jdou jinou cestou a já jim osobně přeji úspěch. Tím to pro mě ale končí. Máme před sebou zajímavé cíle a myslím, že i víme, jak jich dosáhnout. Jsem generálním sekretářem AFIZ ne proto, abych plakala nad tím, co se nepovedlo, ale proto, abych budovala silnou a aktivní profesní organizaci. Taková práce mě baví.

Pokud představenstvo AFIZu usoudí, že generální sekretář nemá mít přístup k údajům, které členové poskytují na základě vnitřní normy AFIZu pro statistické účely, tak budu takové rozhodnutí respektovat. Pokud bude má pracovní smlouva obsahovat konkurenční doložku, pak ji budu také respektovat. Příslušná vnitřní norma detailně určuje, jak se s takovými daty zachází. Musím přiznat, že doposud mně mé pracovní vytížení neumožnilo se z daty informační povinnosti seznámit, znám je pouze v souhrnné podobě. Navíc musím přiznat, že příliš nechápu "povyk" kolem celé záležitosti. Za zcela transparentní bych považovala, kdyby všechny společnosti na trhu průběžně zveřejňovaly své výsledky. Nechápu proč z toho mají strach!

Pan Gardavský již v červnu 2005 informoval představenstvo o tom, že se nebude s detailními informacemi o jednotlivých společnostech seznamovat. Podle svého tehdejšího vyjádření tak učinil proto, že hodlá z funkce generálního sekretáře odejít.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

AFIZ

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

14. 11. 2006 | Simona Ely Plischke

Mince s Hradčany: další klacek pod nohama živnostníků

Již od března v oběhu přibývá počet 50korunových mincí. ČNB to vyhovuje, a to z více důvodů. Nám trošku ztěžknou kapsy, ale jinak se nám dvojbarevná kovová padesátka líbí. Obchodní... celý článek

Ptejte se Marty Gellové!

17. 1. 2006 | Simona Ely Plischke

Ptejte se Marty Gellové!

Proč AFIZ opustila téměř polovina korporátních členů? Co to udělá s vlivem asociace? Jde o spolek, ve kterém mají hlavní slovo zástupci tzv. MLM poradenských firem, zvláště pak OVB?... celý článek

Partners Financial Services