Pomozte kapří šupině pořádnou novoroční investicí

PR článek | 31. 12. 2004 | 22 komentářů
Pomozte kapří šupině pořádnou novoroční investicí
HSBC zahájila prodej další tranše 100% zajištěných fondů, tentokrát představila fondy hned tři. Ty svým investorům zajistí přinejmenším plnou návratnost investovaných prostředků a výplatu výnosu při splatnosti fondu, jeden z nich navrch vyplatí také minimální pevný výnos. Pro ty nejrychlejší je připraveno i bonusové zvýhodnění.

Nová tranše, kterou HSBC otevřela 29. 12., přinesla Čínský bonusový fond, Čínský bonusový fond Plus a Atlantický růstový fond. Čínská dvojice nabízí potenciál rostoucí hvězdy v globálním ekonomickém měřítku, třetí fond umožní významně těžit z potenciálu dvou ekonomik, americké a britské, které významně ovlivňují vývoj světových finančních trhů.
Všechny tři fondy zajistí 100% návratnost investovaných peněz a výplatu výnosu při splatnosti fondu, investoři do Čínského bonusového fondu Plus navrch získají také minimální pevný výnos (pro konkrétní informace viz tabulku níže). Maximální návratnost je přitom u všech tří fondů neomezená, HSBC navíc pro ty, kdo do fondů investují do 7. 1. 2005, připravila bonusové zvýhodnění:

Bonusové zvýhodnění do 7. 1. 2005
Měna Bonus z investice v %
Britská libra 0,37 %
Americký dolar 0,13 %
Euro 0,15 %

A co je tedy konkrétně v nabídce?

Nová tranše 100% zajištěných fondů HSBC
Čínský bonusový fond Plus
(China Bonus Plus Fund)
Čínský bonusový fond
(China Bonus Fund)
Atlantický růstový fond
(Atlantic Growth Fund)
Minimální návratnost Investované peníze plus
9,15 % v USD
12,65 % v GBP
7,35 % v EUR
Investované peníze Investované peníze
Maximální návratnost Neomezena
(neomezený potenciál růstu odvozený od pěti bonusů s následným uzamčením)
Neomezena
(neomezený potenciál růstu odvozený od pěti bonusů s následným uzamčením)
Neomezena
(neomezený potenciál růstu odvozený od vývoje indexu FTSE 100 a S&P 500, s průměrováním v posledním roce)
Vazba na index FTSE/Xinhua China 25 FTSE/Xinhua China 25 FTSE 100 (profil, názory) a S&P 500 (profil, názory)
Proč tento trh Čínská ekonomika je již 6. největší ekonomikou světa a roste tempem, které je výrazně nad úrovní ostatních hlavních ekonomik. Tento dynamický růst, založený na bohatých přírodních zdrojích Číny a sycený disponibilní nabídkou levné pracovní síly, dále pokračuje. Odhady navíc předpovídají, že se čínská ekonomika stane do roku 2020 druhou největší po USA, což by se mělo projevit také na vývoji čínského kapitálového trhu. Spojené státy a Velká Británie představují dva klíčové finanční trhy světa. Kapitálové trhy těchto zemí pak zásadně ovlivňují dění na ostatních světových trzích. Povzbudivé ekonomické výsledky z poslední doby naznačují pozitivní budoucnost těmto trhům.
Potenciál růstu Pět ročních bonusů:
9,15 % USD,
12,65 % GBP,
7,35 % EUR zvýšených či snížených o nejslabší meziměsíční výkonnost v každém roce a následně uzamčených. Roční bonus nemůže být nižší než nula.
Pět ročních 12,5% bonusů zvýšených či snížených o nejslabší meziměsíční výkonnost v každém roce a následně uzamčených. Roční bonus nemůže být nižší než nula. Neomezený potenciál růstu odvozený od vývoje indexu FTSE 100 a S&P 500, s průměrováním v posledním roce a s participací na růstu:
65 % v USD,
100 % v GBP
Měny americký dolar
britská libra
euro
americký dolar americký dolar
britská libra
Zdroj dat: HSBC

Chcete–li se na těchto jistých výnosech podílet, musíte mít při ruce alespoň 5 000 amerických dolarů, britských liber nebo euro, to je totiž požadovaná minimální investice. Tyto zajištěné fondy jsou přitom konstruovány na pětileté období, měli byste tedy počítat s vázáním svých peněz až do dne splatnosti, tím je 16. únor 2010. Jestliže se totiž rozhodnete pro předčasný výběr, nemusíte dostat zpět původní investici v plné výši, a to i když trhy obsažené v příslušném fondu vzrostou. Cena při předčasném odkupu závisí kromě jiného i na aktuální výši úrokových sazeb, minulé kolísavosti indexu a očekávané úrovni volatility indexu v budoucnosti. 

Detailní popis fondů a způsob výpočtu jejich výnosu naleznete v Brožuře, v Prospektu a Doplňujícím prospektu.  

Pokud ovšem své peníze přesto budete chtít vybrat dříve, máte možnost využít předčasný zpětný odkup za aktuální čistou hodnotu obchodního jmění, a to dvakrát měsíčně vždy první a třetí čtvrtek. Zaplatíte ovšem poplatek 1,5 %. (Tento poplatek neplatíte v případě dodržení 5letého termínu splatnosti.)
V den splatnosti, 16. února 2010, se můžete rozhodnout pro opětovnou investici části nebo všech získaných prostředků, můžete také využít jiného typu investice, nebo si samozřejmě nechat své výnosy zaslat přímo na váš účet.

Zvažujete-li investici do těchto fondů, vezměte také v úvahu měnové riziko - jde o nebezpečí, že zahraniční měna, v níž investujete, se během investičního období oproti koruně znehodnotí a kvůli tomu klesne výnos investice vyjádřený v domácí měně.

Přesto investice do těchto fondů představuje zajímavou alternativu konzervativního zhodnocování prostředků ve střednědobém horizontu, zejména s ohledem na garance a zajímavý výnosový potenciál.

 

Zní pro vás taková nabídka lákavě?

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 22 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

27. 1. 2005 14:25, Honzajs

zkuste začít na www.zertifikatejournal.cz. Asi bych začal u Deep discount certifikátů.

Zobrazit celé vlákno

+37
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

31. 12. 2004 10:52

Dobrý den, chci investovat do HSBC fondů (ne zajištěných, ale akciových). Jaké jsou vstupní poplatky (slyšel jsem že hodně vysoké, přes 5%) a mohu se jim nějak vyhnout (např. uzavřením smlouvy io investování přes internet)? Nechci platit nějakého bankéře a HSBC určitě stačí management fee. Jaká je minimální výše investice?

Děkuji,
Jan Balda

-2
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (22 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Alternativa k termínovaným účtům?

29. 1. 2004 | Kateřina Mihelková

Alternativa k termínovaným účtům?

Na trh přicházejí nové zajištěné fondy. Co pro vás tentokrát HSBC připravila a proč mohou být zajištěné fondy lepší investicí než ukládání cizích měn na termínovaných vkladech?

Brilantní investice

6. 11. 2003 | Kateřina Mihelková

Brilantní investice

HSBC spustila letošní poslední tranši zajištěných fondů, které jsou vhodné zejména pro opatrné investory, kteří na termínovaných či běžných devizových účtech zbytečně přicházejí o výnosy. celý článek

Partners Financial Services