Peníze.CZ mají nového akcionáře

Peníze.CZ mají nového akcionáře
Během několika málo měsíců vám Peníze.CZ představí další produkty a nově budovaná divize nabídne zajímavé služby finančním poradcům. Výrazně totiž rozšiřujeme svoji strategii.

Novým majoritním akcionářem Peníze.CZ (vlastnícím 85 % společnosti) se stal nadnárodní holding Salve Group. Tato skupina, vytvořená jednou z nejznámějších postav finančního poradenství na Slovensku, Peterem Krištofovičem, vlastní samostatné společnosti zabývající se finančním poradenstvím pro více než 200 tisíc klientů v zemích střední a východní Evropy. Jednotlivé společnosti ze skupiny podnikají samostatně, pod vlastními jmény a zaměřují se na různé cílové segmenty.

V současné době jsou součástí anglické Salve Group slovenské společnosti AFS – Nezávislý finančný poradca a FinCo&Partners, českou větev vedle AFS – Nezávislý finanční poradce tvoří nedávno koupené společnosti Slon a PolyCon. Více informací o Salve Group je k dispozici na jejích stránkách. Druhým akcionářem zůstává s 15 % ředitel a spoluzakladatel Peníze.CZ Tomáš Prouza.

Proč Salve Group kupovalo Peníze.CZ? Důvod je jednoduchý - chce oslovit co nejširší skupinu klientů. "Postupně budujeme systém mnohokanálové distribuce finančních produktů," vysvětluje Peter Krištofovič, generální ředitel Salve Group. Zatímco společnosti AFS v České republice i na Slovensku masově nabízí několik základních produktů široké skupině klientů, Slon a FinCo&Partners nabízí svým klientům rozsáhlejší poradenské služby a širší portfolio produktů. Peníze.CZ by měly stát na vrcholku pomyslné pyramidy a nabízet nejširší výběr produktů spolu s poradenskými službami, jak si dobře vybrat.

Tvář Peníze.CZ se nemění

Kdo jsme?

Zajímá vás, kdo tvoří server Peníze.CZ? Prohlédněte si náš tým.

Čtenář Peníze.CZ na první pohled změnu majoritního akcionáře nijak nepozná. Základem úspěchu našeho serveru (například loňský nárůst počtu uživatelů o 105 %) je jeho zajímavý obsah a široký záběr, který se budeme snažit i nadále rozvíjet. "Hlavními důvody pro akvizici společnosti Peníze byly právě dobré jméno, rozsáhlý obsah serveru a kvalitní tým zaměstnanců," potvrzuje Peter Krištofovič.

Vedle rozšiřování obsahu budeme postupně přidávat i nové služby tak, aby počet uživatelů rostl i letos podobně příjemným tempem. "Společné sdílení znalostí a informací umožňující lépe analyzovat finanční produkty a finanční trh vůbec, včetně posílení nezávislosti redakčního týmu ve snaze dále vylepšovat jeho práci," tak chápe hlavní přínos nového akcionáře pro redakci Peníze.CZ její šéfredaktor Martin Zika.

Rádi vás budeme na novinky upozorňovat a například několik tisíc uživatelů naší unikátní služby Portfolio již brzy čeká jeho další zajímavé rozšíření. Novinky se již brzy objeví i mezi nabízenými kalkulačkami či u pomocníků pro výběr nejlepšího finančního produktu.

On-line prodej finančních produktů poroste

Právě oblast on-line prodeje finančních produktů čeká největší rozvoj. Loni jsme zaznamenali rychlý vzestup počtu zákazníků i obratu a v celkových výsledcích za rok 2003 budou příjmy z on-line prodeje finančních produktů tvořit necelých 15 %. Výrazné rozšíření počtu nabízených produktů i lepší možnosti oslovení klientů by nám měly přinést další rychlý růst on-line prodeje, kterému loni vedle stavebního spoření dominovaly investiční produkty. Našim cílem je, aby prodej finančních produktů on-line tvořil do dvou let alespoň 35 až 40 % příjmů Peníze.CZ a abychom tak byli méně závislí na internetové reklamě.

Nové služby pro poradce

Novinkou, kterou přináší vstup Salve Group do Peníze.CZ, je vznik druhé divize, zaměřené na spolupráci s jednotlivými nezávislými finančními poradci a s malými poradenskými firmami. Tato divize bude poskytovat administrativní a vzdělávací zázemí finančním poradcům tak, aby se mohli věnovat pouze prodeji finančních produktů a nemuseli se zatěžovat administrativou. Nabídneme jim také výhodnější podmínky, než jaké jim obvykle poskytují přímo jednotlivé finanční instituce, a zajistíme kvalitní vzdělávání.

Těm z poradců a poradenských firem, kteří projdou náročnou certifikací, bude zároveň umožněno využívat značku Peníze.CZ jako potvrzení jejich kvalit. Peníze.CZ tedy nebudou vytvářet vlastní prodejní síť finančních poradců, ale budou spolupracovat s nezávislými, licencovanými zprostředkovateli finančních produktů na celém území České republiky. Jedná se o unikátní spojení mezi nezávislými informacemi poskytovanými návštěvníkům Peníze.CZ a snadné možnosti pořídit si vybraný produkt prostřednictvím nezávislých firem a jednotlivých poradců spolupracujících s Peníze.CZ.

Certifikace poradce společností Peníze.CZ navíc může být pro klienta vodítkem při posuzování kvality poskytovaných služeb. "Tento koncept velmi úspěšně již několik let funguje v USA a my jej chceme jako první přinést nejprve na český a později i na slovenský trh," vysvětluje Peter Krištofovič. "S expanzí Salve Group na další trhy střední a východní Evropy budeme samozřejmě využívat i tento model," dodává.

Těšíme se na Vaše komentáře a přání, co nového byste na Peníze.CZ rádi viděli.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 55 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

30. 1. 2004 20:48, Jan Kolda von Žampach

...svatá prostoto ! A teď píší pro pana Prouzu články tady na serveru, že.

Zobrazit celé vlákno

+48
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

30. 1. 2004 17:06, Petr Šafránek

Jistá fluktuace je průvodním jevem každého síťového marketingu. Odcházejí zpravidla ti, kteří se domnívají, že síťový marketing je nástrojem k bezpracným výdělkům. Když poznají opak - tedy že i v síťovém marketingu se musí především pracovat, odcházejí. To je to, co jste nazval "rozpad zespoda", nejde však o rozpad, ale přirozenou selekci, jak jste napsal Vy - neschopných. Ti pak samozřejmě OVB a síťový marketing obecně pomlouvají kudy chodí, aniž by přiznali, že příčinou jejich neúspěchu nebylo OVB aní síťový marketing, ale především oni sami... Pokud jde o Vámi zmíněný "rozpad schopných lidí nahoře", pak Vás ujišťuji, že jste, pokud jde o OVB, vedle jak ta jedle! Každý, kdo v OVB aktivně působí, má přístup k měsíčním výsledkům celé ČR a jasně vidí, že fluktuace (ve smyslu odchodu) na vyšších pozicích je prakticky nulová, pokud za fluktuaci nepovažujeme přechod na vyšší posty v rámci firmy.

Zobrazit celé vlákno

-31
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (55 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Peníze.CZ: měnová reforma přichází

4. 9. 2003 | Tomáš Prouza

Peníze.CZ: měnová reforma přichází

Ne, nespletli jste se, opravdu jste na Peníze.CZ. Pravda, vypadají jinak - a není to jen tím, že dnes slaví třetí narozeniny. Nový design i vylepšené služby jsou výsledkem řady vašich... celý článek

Milénium je tady!

30. 5. 2003 | Tomáš Prouza

Milénium je tady!

Peníze.CZ Vám přinášejí články, reportáže, žhavé novinky i podrobné analýzy již 1 000 dní. Budu rád, oslavíte-li naše malé milénium s námi. A abyste přišli na oslavu dobře vyzbrojeni,... celý článek

Druhá svíčka na dortu

4. 9. 2002 | Tomáš Prouza

Druhá svíčka na dortu

Máte rádi oslavy? Ostatně kdo by neměl? Pokud nemáte právě dnes pro oslavu zvláštní důvod, můžete se přidat k nám. Peníze právě dnes v sedm hodin ráno vstoupily do třetího roku své... celý článek

Partners Financial Services